Kulttuuri­matkat

Rakkauden Pariisi

Kohde
Ranska
Pyydä tarjous

Rakkauden Pariisi

”Paris est la capitale des divines tentations” – Pariisi on jumalaisten kiusausten pääkaupunki.
-Zoé Valdés-

Siitä, kun Pariisia kutsuttiin nimellä Lutetia eli soinen paikka, on kulunut aikaa ja paljon on vettä virrannut Seinen siltojen alitse.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Keskiajalla Pariisi oli kukoistava sivistyksen ja kaupankäynnin keskus. Tiede- ja taideakatemioita perustettiin. Ludwig XIV:n – Aurinkokuninkaan – aikana ranskan kieli ja hovin muoti levisivät kaikkialle Eurooppaan. Ranskan vallankumous alkoi hyökkäyksellä Bastiljiin 14. heinäkuuta vuonna 1789 ja sen jälkeen mikään ei ollut ennallaan. Napoleon Bonaparten hallitessa Pariisin poliittinen merkitys kasvoi, samoin väkiluku. Yhteiskunnalliset epäkohdat ja nälänhätä vaanivat kulman takana.

Tuskin tiesi Gustave Eiffel rautatornia rakentaessaan millaisen merkityksen se vuosien saatossa saisi. Yli 300 metrin korkeuteen kohoava torni on yksi maailman vierailluimmista nähtävyyksistä. Samalla käynnillä kannattaa vaeltaa Chams-Elysées päästä päähän aina Riemukaarelle saakka. Kolme pariisilaista legendaa yhdellä iskulla.

Museoista mittavin on Louvre – taiteiden aarreaitta. Montmartren taiteilijakukkulalla meno on rennompaa, ja terassit, kahvilat ja katutaiteilijat levittäytyvät kaikkialle. Boheemia taiteilijaelämää, joka illan hämärtyessä vaan paranee. Pompidou-keskuksessa on kuvataidetta, muotoilua, elokuvia, musiikkia ja kirjoja. Vieressä on vanha Hallien kaupunginosa ja mielenkiintoinen Marais.

Muoti ja Pariisi ovat pääsemättömissä toisistaan. Pari kertaa vuodessa Pariisi päättää miten maailma pukeutuu seuraavalle kaudelle. Suuret tavaratalot Galeries Lafayette ja Printemps ovat vakiokohteita, mutta älä jätä väliin pikkuputiikkeja ja erikoisliikkeitä, joiden valikoima on sekä yllättävä että usein edullinen.

Kuvia

Rakkauden Pariisi kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun