Kulttuuri­matkat

Perinteinen Puola

Perinteinen Puola

Säveltäjämestari Frédéric Chopin ja tieteen alan suuruudet Nikolaus Kopernikus ja Marie Curie olivat puolalaisia. Nimensä Puola on saanut alueella varhaiskeskiajalla eläneen polaanien heimon mukaan ja nimi viittaa peltoon. Perinteinen Puola oli yksi Keski-Euroopan mahtivaltioista viime vuosituhannen puolivälissä. Sen jälkeen se on joutunut useaan otteeseen naapurimaidensa valtaamaksi.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan.

Perinteinen Puola on matkailumaana edullinen ja mukavan lentomatkan päässä Suomesta. Itämeren rannoilla voi kesäisin viettää rentouttavaa rantalomaa ja Zakopanen rinteillä puolestaan hiihtää ja lasketella talvisin. Niiden väliin jää järvi- ja metsäalueita, linnoja, kaupunkeja, kyliä ja vanhoja kirkkoja. Puolan suosituimmat vierailukohteet ovat Varsova ja Krakova.

Puolan pääkaupunki Varsova on kokenut kovia aikoja historiansa aikana. Toisen maailmansodan pommitukset ja kommunismin vuosikymmenet ovat kuitenkin vaihtuneet iloiseen nykyaikaan. Kahden miljoonan asukkaan Varsova on myös kooltaan iso. Sen vuoksi on hyvä suunnitella etukäteen mitä kaupungissa haluaa nähdä. Suosittelemme kaikille Varsovan kävijöille seuraavia kohteita: Vanhakaupunki, joka tuhoutui toisessa maailmansodassa täysin mutta on jälleenrakennettu 1700–1800 -lukujen loistoonsa. Veikseljoen rannalla, vanhankaupungin vieressä sijaitseva Linna-aukio Plac Zamkovy on Varsovan pääaukio ja sitä hallitsee uljas Sigismundin pylväs. Juutalaisten gettoalue on tullut tutuksi mm. Roman Polanskin Pianisti elokuvasta. Laajalla alueella on paljon nähtävää.

Sympaattinen Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle ja se valloittaa vierailijan kauneudellaan, mutta muistuttaa myös synkästä menneisyydestään. Noin 50 km päässä kaupungista sijaitsevat nimittäin pahamaineiset Auschwitzin keskitysleirit.
Kaupungin tärkeitä nähtävyyksiä ovat Wavelin kukkulan kuninkaanlinna, Kazimierzin juutalaiskaupunginosa, vanha kaupunki, joka on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä sekä erikoisuutena Wieliczkan suolakaivokset. Vierailu kaivoksissa on ikimuistoinen, matka kulkee satoja metrejä maan alle ja huipentuu maanalaiseen kappeliin, jonka kristallikruunut, patsaat ja muut esineet ovat suolasta valmistettuja.

Puolalainen keittiö on saanut vaikutteita niin Saksalta kuin Venäjältä. Tyypillisiä ruokalajeja ovat maukkaat keitot, erilaiset piirakat ja kaaliruoat. Lihaa käytetään runsaasti ja annosten koko on riittävä. Maista vaikka hapankaali-lihapataa nimeltään bigos tai ruispohjaista zurek-keittoa kananmunan ja makkaran kera. Jälkiruoaksi nautitaan herkullisia piparkakkuja, munkkeja tai rahkakakkua.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun