Kulttuuri­matkat

Oopperakaupunki Verona

Kohde
Italia
Pyydä tarjous

Oopperakaupunki Verona

Adige-joen rannoille kohoaa kaunis oopperakaupunki Verona. William Shakespeare sijoitti tänne kaikkien aikojen rakkaustarinansa – Romeon ja Julian. Verona on myös yksi Italian parhaiten säilyneitä historiallisia kaupunkeja, vanhaa kaupunginmuuria on jäljellä lähes 10 km.

Veronassa on näkyvillä kerrostumia eri aikakausilta roomalaisajoista lähtien. Vanha roomalainen sotilastie via Postumia kulki aikoinaan Veronan kautta ja kaupunki olikin tärkeä liikenteen ja kaupan solmukohta. Vauraan ja komeankin kaupungin keskustaan kohosi forum ja mahtavaan amfiteatteriin mahtui 30 000 katsojaa. Veronan loistokausi alkoi keskiajalla ja nykyisin kaupunki tunnetaan ennen kaikkea La Scala -suvun ruhtinaistaan, jotka hallitsivat vuosina 1226–1387. Heidän aikanaan kulttuuri kukoisti ja seuraelämä oli vilkasta. Taiteilijoita ja oppineita tulvi kaupunkiin kaikkialta Italiasta. 1700-luvulla Veronan keskusta sai uutta ilmettä, kun amfiteatterin viereen raivattiin uusi aukio nimeltään Piazza Bra. Sen reunalle nousi kahvila- ja terassialue. Vanhaa ja uutta keskustaa yhdistämään avattiin kävelykatu via Mazzini, joka on tänä päivänä kaupungin ehdoton ostoskatu. UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluva kaupunki on sopivan kokoinen, asukkaita on alle 300 000 ja keskustan nähtävyydet voi kiertää kävellen.

Veronan keittiö linkittyy voimakkaasti Veneton ruokaperinteeseen. Riisi, polenta ja papu ovat perusraaka-aineita, samoin kuivattu turska baccalá ja keitetty naudanliha bollito. Bigoi co le agole on käsintehtyä tuorepastaa, joka höystetään Gardajärven särkikalalla.  Muita maukkaita veronalaisia herkkuja ovat vedessä keitetyt jauho- ja perunapallot, gnocchi alla veronese ja hevosenlihamuhennos pastissada de caval polentan kera. Veronan maaseudulla viljeltävä riisi Vialone nano veronese soveltuu erinomaisesti risottoihin. Keväällä Veronassa virtaa viini, sillä täällä pidetään vuosittain Italian tärkeimmät viinimessut – Vinitaly.

Roomalainen amfiteatteri on Veronan maamerkki ja siellä pidetään itseoikeutetusti jokavuotiset Veronan oopperajuhlat. Ensimmäiset juhlat järjestettiin vuonna 1913. Kävely- ja ostoskadut, galleriat ja museot, ravintolat ja baarit ovat kaikki kävelymatkan etäisyydellä.

Pyydä tarjous

Kuvia

Oopperakaupunki Verona kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun