Kulttuuri­matkat

Oopperamatka Veronaan

Oopperamatka Veronaan

Lähde mukaan Veronan oopperajuhlamatkalle! Roomalainen amfiteatteri on Veronan maamerkki ja siellä pidetään itseoikeutetusti jokavuotiset Veronan oopperajuhlat. Kävely- ja ostoskadut, galleriat ja museot, ravintolat ja baarit ovat kaikki kävelymatkan etäisyydellä hotellistamme. Verdin Aida Veronan Arenalla on unohtumaton oopperaelämys pimeässä samettisen lämpimässä illassa.

Adige-joen rannoille kohoaa kaunis oopperakaupunki Verona. William Shakespeare sijoitti tänne kaikkien aikojen rakkaustarinansa – Romeon ja Julian. Verona on myös yksi Italian parhaiten säilyneitä historiallisia kaupunkeja, vanhaa kaupunginmuuria on jäljellä lähes 10 km. Verona tunnetaan ennen kaikkea La Scala -suvun ruhtinaistaan, jotka hallitsivat vuosina 1226–1387. Heidän aikanaan kulttuuri kukoisti ja seuraelämä oli vilkasta. Taiteilijoita ja oppineita tulvi kaupunkiin kaikkialta Italiasta.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan. Matkaohjelmaehdotus:


Päivä 1.

Saapuminen Finnairin lennolla Malpensan lentoasemalle, jossa on vastassa suomalainen matkanjohtaja.  Kuljetus Veronaan (n. 160km, n. 3 h tauon kanssa moottoritiekahvilassa) ja majoittuminen. Iltapäivä on vapaata aikaa. Illalla lähdemme yhdessä kävellen läheiseen Veronan Arenalle nauttimaan Giuseppe Verdin upeasta Aida-oopperasta, jonka Verdi kirjoitti neljässä kuukaudessa. Teoksen ensiesitys pidettiin Kairossa 24. joulukuuta 1871 ja suosio oli sensaatiomainen. Esitys alkaa klo 20.45.

Päivä 2.

Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellista kävellen tutustumaan Veronan nähtävyyksiin ja historiaan. Näemme kuuluisan La Scala -suvun jälkeensä jättämiä palatseja, elämme Shakespearen hengessä ja käymme tietenkin Julian parvekkeella, unohtamatta mahtavaa amfiteatteria Arenaa, joka on seisonut uljaana paikallaan jo roomalaisten ajoista lähtien. Tutuksi tulevat myös kaupungin erinomaiset ostoskadut. Kävelykierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan. Ilta vapaa tai lisämaksusta (matkan varauksen yhteydessä liput tilanneille) Rossinin ooppera Sevillan Parturi klo 20.45 viereisellä Arenalla. Lisämaksu 125 € veloitetaan ennakkomaksun yhteydessä. Lipun hintaa ei palauteta, katso alla *)

Päivä 3.

Vapaa päivä Veronassa tai opastettu Venetsian kokopäiväretki kuljetuksineen, opastuksineen ja lounaineen lisämaksusta 135 euroa / henkilö, kun ryhmässä vähintään 20 henkilöä. Venetsian retki: Lähtö hotellilta aamiaisen jälkeen kohti maailmankuulua Venetsiaa, jonne saapuessa ajamme Tronchetton parkkisaarelle. Sieltä on yksityisvenekuljetus Markuksen aukiolle, jossa tapaamme paikallisoppaamme. Kierros Venetsian salaisuuksiin alkaa tutustumalla yhteen maailman viehättävimmistä basilikoista, Pyhän Markuksen basilikaan (sisäänmeno varattu ryhmälle), näemme Markuksen aukion muut rakennukset, kuten kellotorni Campanilen, Maurilaiskellotornin, prokuraattirakennukset, kirjaston ja ennen kaikkea Venetsian hallitsijan, herttuan ”pitsipalatsin” eli Palazzo Ducalen. Riippuen ryhmän toiveista, kävelemme pieniä ja kapeita katuja kohti Venetsian kuuluisinta siltaa Rialtoa. Kierros paikallisoppaan kanssa kestää kaksi tuntia, tämän jälkeen nautimme lounaan. Paluu yksityisveneellä Tronchetton parkkisaarelle, jossa bussi odottaa. Paluu Veronaan.

Päivä 4.

Tänään on kotiinlähdön aika. Aamiaisen jälkeen lähdemme Veronasta Milanoon (n. 160km, n. 2,5h.). Opas kertoo matkan aikana Milanon nähtävyyksistä, jonne saavuttaessa nautimme lounaan. Lounaan jälkeen on hieman vapaata aikaa kierrellä nähtävyyksillä tai tehdä vaikka ostoksia Milanon muotiputiikeissa. Iltapäivästä siirrymme Malpensan lentoasemalle, josta iltalento Helsinkiin lähtee.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun