Kulttuuri­matkat

Normandia

Normandia

Liittoutuneet suorittivat maihinnousun Normandiaan 70 vuotta sitten. Maihinnousun koodinimi oli operaatio Overlord. Elettiin toisen maailmansodan loppuvaiheita ja saksalaiset olivat miehittäneet Ranskan rannikon. Aamuyöllä 6. kesäkuuta 1944 käynnistyi operaatio D-Day, jonka katsotaan olleen merkittävä käännekohta sodan voimasuhteiden muuttumisessa. Normandia on jäänyt ikuisiksi ajoiksi sotahistoriaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan.

Sotahistoriassa ei tunneta toista yhtä suurta meritse suoritettua maihinnousua. Sen aloittivat laskuvarjojoukot laskeutumalla laivaston tykkituen ja pommituksen turvin. Heitä seurasi maajoukkojen hyökkäys maihinnousualuksin. Taistelut jatkuivat taukoamatta yli kaksi kuukautta ja päättyivät lopulta Pariisin valtaamiseen. Maihinnousun onnistuminen johtui pitkälti liittoutuneiden huomattavasta mies- ja materiaaliylivoimasta. Kesäkuun loppuun mennessä asemissa oli jo noin miljoona liittoutuneiden sotilasta. Yhdysvaltalaiset toivat Normandiaan uusia, ennen näkemättömiä panssariajoneuvoja, kuten Sherman DouplelexDriven (DD), jolla oli täysi uimakyky, sekä miinanraivausvaunu Sherman Crabin (rapu).

Matka Normandiaan tarjoaa niin sotahistoriaa alkuperäisillä tapahtumapaikoilla kuin myös historiallisia vanhoja kaupunkeja ja UNESCOn maailmanperintökohteita. Rannikon läheisyydessä meri-ilma on puhtaan raikas ja nähtävyyksien jälkeen maistuvat normandialaisen ruokapöydän herkut. Normandialaisia kuuluisuuksia ovat mm. siideri, Calvados, Camembert, Isignyn voi ja osterit. Monipuolinen Normandia tarjoaa jokaiselle jotakin.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun