Kulttuuri­matkat

Mystinen Kiina

Mystinen Kiina

Salaperäinen ja kaukainen Kiina on aina kiehtonut matkailijan mieltä. Aikanaan jo löytöretkeilijät kokivat idän vastustamattoman houkutuksen. Vanhat kauppareitit purjelaivoin meriteitä pitkin ja tarunomainen silkkitie ovat esiintyneet maailman kirjallisuudessa kerta toisensa jälkeen. Mystisen ja kaukaisen maan historia, kulttuuri ja eksotiikka vetävät edelleen puoleensa. Viimeisten vuosikymmenten huima kehitys on muuttanut myös Kiinaa. Perinteisten arvojen rinnalle nousee pilvenpiirtäjiä ja kauppasuhteet ovat levinneet kaikkialle maailmaan. Silkkitien ajoista on kuljettu pitkä matka. Mystinen Kiina on muuttumassa.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan.

Neljätoista naapurimaata ympäröi tätä pinta-alaltaan maailman kolmanneksi suurinta valtiota. Väkiluvultaan Kiina on maailman suurin maa. Pääkaupunki Peking pesi kasvonsa vuoden 2008 olympialaisiin. Vaeltele hutongeilla, Kiellettyä kaupunkia ympäröivillä loputtomilla pikkukujilla ja ihmettele Kiinan muurin mahtavuutta. Nauti alkuperäisestä kiinalaisesta oopperasta ja huimaavan taidokkaista akrobaattiesityksistä. Tee edullisia ostoksia markkinoilla tai hieman kalliimpia merkkiputiikeissa.

Kiinan ruokakulttuuri on levinnyt laajalle. Kantonilainen keittiö on tunnetuin, mutta ruuissa on isoja alueellisia eroja – maittavaa joka tapauksessa. Korkea ikä on ollut aina kiinalaisten tavoitteena ja siihen auttaa terveellinen ruokavalio. Kasvikset ovat tärkeä osa kiinalaista ateriaa ja wok-pannulla tehty nopea kypsennys on yleisin valmistustapa.

Kiinalaiset ovat myös keksijöitä – tiesitkö, että leija, kompassi, ruuti, ilotulitukset ja paperi ovat kiinalaisia keksintöjä?

Mystinen Kiina on niin kaukana kuin pippuri kasvaa, joten suosittelemme yhdistämään matkaan useampia vierailukohteita tai tekemään kiertomatkan, johon voi yhdistää vaikkapa Shanghain, Hong Kongin ja Tiibetin.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna