Kulttuuri­matkat

Salzburg ja Kotkanpesä

Kohde
Itävalta
Pyydä tarjous

Salzburg ja Kotkanpesä

Viehättävä Salzburg eli ”suolavuori” on vuorten ympäröimä pikkukaupunki ja Itävallan suosituin matkakohde. Kuvauksellisen kaupungin vetonauloja ovat alppimaisemat, kaunis arkkitehtuuri ja erinomainen ravintolatarjonta. Maailmankuulu elokuva, The Sound of Music, kuvattiin Salzburgin romanttisissa maisemissa.

Noin 30 km päässä Salzburgista sijaitsee Kotkanpesä – kuuluisa Hitlerin loma-asunto.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

UNESCOn maailmanperintölistalle kuuluvan Salzburgin barokkikeskusta on säilynyt lähes muuttumattomana vuosisatojen saatossa. Kaupunkikuvaa hallitsee mahtipontisesti Euroopan suurimpiin keskiaikaisiin linnoihin kuuluva Hohensalzburgin linna. Salzburgin kuuluisin kasvatti on ehdottomasti säveltäjänero Wolfgang Amadeus Mozart, jonka syntymäkoti on kaupungin keskustassa. Vanhankaupungin pienissä putiikeissa on mukava tehdä ostoksia ja jalkoja voi lepuuttaa vaikka Alter Marktin -aukion Cafe Tomasellissa, joka on palvellut asiakkaitaan vuodesta 1705. Salzburgin musiikkijuhlat ovat maailmankuulut ja todellista klassisen musiikin juhlaa. Heinä-elokuussa pidettävät juhlat kestävät viisi viikkoa.

Salzburgin nähtävyyksien ohella kannattaa ehdottomasti vierailla myös Saksan puolella. Saksan kansallissosialistinen puolue rakennutti vuonna 1939 Hitlerille lahjaksi loma-asunnon Kehlsteinvuoren huipulle 1834 metrin korkeuteen. Rakennustyöt olivat vaikeat, mutta niistä selvittiin kuitenkin 13 kuukaudessa. Hitlerillä oli asuintalo samalla vuorella ja hän piti aluetta kotiseutunaan. Hän kuitenkin pelkäsi korkeita paikkoja eikä kovin usein vieraillut huipulla sijaitsevassa linnassaan. Koko seutu oli natsijohtajien loma-aluetta. Huhtikuussa 1945 liittoutuneet pommittivat Obersalzburgia ja suurin osa natsijohtajien rakennuksista tuhoutui. Kotkanpesä kuitenkin säästyi pommeilta.

Kuvia

Salzburg ja Kotkanpesä kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun