Kulttuuri­matkat

Montalbanon jalanjäljillä Sisiliassa

Montalbanon jalanjäljillä Sisiliassa

Sisilia kiehtoo kävijäänsä kauneudellaan ja kulttuurillaan. Sisilian lukuisat valloittajat, kreikkalaiset, roomalaiset, bysanttilaiset, arabit, normannit ja espanjalaiset ovat kaikki jättäneet jälkensä Sisiliaan, niin arkkitehtuuriin, taiteeseen ja kulttuuriin yleensä, kuten myös itse sisilialaisten luonteeseen. Saaren luonto, satojen kilometrien mittainen merenranta ja karunkaunis sisämaa täydentävät sopivasti toisiaan. Kaiken kruunaa saaren symboli, Etna. Tällä matkalla kuljemme Komisario Montalbanon jalanjäljillä unohtamatta visiittiä Kummisedästä tuttuun Savocan kylään. Matkanjohtajana tällä matkalla toimii tuttu Villa Arcadion emäntä Jaana Nakari, joka on opastanut ja asunut Italiassa jo 40 vuotta.

Pyydä tarjous

Matkanjohtaja

Jaana Nakari

Kon-Tikin ryhmien suosiman upean Villa Arcadion omistajana ja paikallisoppaana tunnettu, ihastuttava  Jaana Nakari on opastanut ja asunut Italiassa jo 40 vuotta. Gardajärven sesongin ulkopuolella Jaana tekee mielellään opastustöitä ryhmien kanssa. Jaana sai opaskoulutuksensa Aurinkomatkoilla ja toimi oppaana Gardajärvellä useita sesonkeja vetäen kaikki mahdolliset retket (Venetsia, Verona, Firenze, Mantova jne.) Hänellä on pitkä kokemus freelancer-oppaana Italiassa  kansainvälisille turisteille opastaen myös kiertomatkoja Italiassa etelästä pohjoiseen.  

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan. Matkaohjelmaehdoitus:

Päivä 1. | Matkapäivä, Catanian kaupunkikierros ja Syracusa

Lento Lufthansalla Munchenin kautta Cataniaan, jossa oppaamme Jaana Nakari on vastassa ryhmää.  Kuljetus Catanian keskustaan jossa lounas suositussa paikallisia makuja tarjoavassa ravintolassa. Lounaan jälkeen kaupunkikierros Catanian historiallisessa osassa. Kierrokseen kuuluvat mm. suojeluspyhimykselle Sant’Agatalle omistettu tuomiokirkko ja kaupungintalon aukio. Kierroksen jälkeen noustaan bussiin ja ajetaan reilun tunnin matka Syracusaan, jossa majoittuminen hotelliin. Ilta vapaata ohjelmaa.

Päivä 2. | Syracusa

Aamiaisen jälkeen lähtö kaupunkikierrokselle Syracusan kaupungissa, joka oli aikoinaan Suur-Kreikan tärkein keskus Sisilian saarella ja hallitsi koko aluetta. Syracusan vanhassa keskustassa eli Ortygian saarella sijaitsevat mm. Aretusan lähde, Apollon temppeli sekä komea barokkityylinen tuomiokirkko. Arkipäivisin aamupäivällä on Ortygian saarella myös värikäs tori, jossa myyntikojut pursuavat paikallisia herkkuja. Pysähdymme välipalalle kalamyyjien luona, jossa l’Isoletta ravintolasta kukin saa paperitötteröön käärityn friteerattuja pikkukaloja sisältävän maistiaisen viinilasillisen kera. Ortygian saarelta kävellään pääostoskatua pitkin parin kilometrin matka kreikkalaisten ajalta peräisin olevalle Syrakusan arkeologiselle alueelle eli Neapolikseen. Siellä sijaitsevat klassinen kreikkalainen teatteri, joka on käytössä vielä tänä päivänäkin kesäisin esityksiin, sekä roomalainen amfiteatteri. Alueella ovat myös tyrannien käyttämät vankiluolat eli latomiet, joista kuuluisin on Dionysoksen korva sekä tyranni Ieronen alttari. Loppupäivä on vapaa-ta omatoimiseen kiertelyyn sekä ostosten tekoon.

Päivä 3. | Montalbanon jalanjäljillä

Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla kierrokselle, joka vie Noton laaksoon ja komisario Montalbanon kirjoista ja tv-sarjasta tutuille paikoille. Aamupäivällä kierretään barokin helmiksi lukeutuvissa Ragusan ja Modican kaupungeissa, joista jälkimmäisessä käydään myös maistelemassa kuuluisaa Modican suklaata. Itse Vigatan kylää ei todellisuudessa ole olemassa vaan se on kirjailija Andrea Camillerin mielikuvituksen luoma paikka, jonne esimerkiksi on sijoitettu Ragusan tuomiokirkon aukio. Matkalla rannikolle pysähdytään Sciclissä, jonka barokkikeskustassa on Palazzo Comunale, jota on tv-sarjassa käytetty Vigatan poliisiaseman rakennuksena. Rannikolla sijaitsevat Donnalucatan satama ja Punta Seccassa puolestaan Montalbanon talo. Lounas päivän aikana ja paluu illaksi hotelliin.

Päivä 4.| Kummisedän maisemissa Savoca – Taormina

Aamiaisen jälkeen lähdetään moottoritietä pitkin kohti Savocan kylää, joka liittyy puolestaan Kummisetä-kirjaan ja siitä tehtyyn filmiin. Kylän keskustassa on pieni tori, jolta näköala merelle. Torin laidalla sijaitsee kuuluisa Vitellin baari. Tässä baarissa Michael Corleone (Al Pacino) tapasi tulevan appiukkonsa ja pyysi tämän tyttären Apollonian kättä ja kylässä on myös Santa Lucialle omistettu kirkko, jossa pidettiin heidän häänsä. Vitellin baari tarjoaa raikasta tuoreista sitruunoista puristettua granitaa ja tämän jälkeen on aika ajaa Monte Tauron rinteellä sijaitsevaan ihastuttavaan Taorminan kaupunkiin. Taorminassa vieraillaan kreikkalais-roomalaisella teatterilla, nautitaan lounas ja ostosajan jälkeen palataan takaisin Syrakusaan. Ilta vapaata ohjelmaa.

Päivä 5. | Kuumaisemia ja viiniä Etnan rinteillä sekä paluu Helsinkiin

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdetään ylös Etnalle. Kierroksen jälkeen tulivuoren kuumaisemissa pysähdytään vielä lounaalle ja maistellaan viinejä viinitilalla. Lounaan jälkeen kuljetus Catanian lentokentälle ja paluu kotimatkalle alkaa.

 

 

Kuvia

Montalbanon jalanjäljillä Sisiliassa kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna