Kulttuuri­matkat

Monipuolinen Lontoo

Monipuolinen Lontoo

Lontoo koostuu 32 kaupunkipiiristä (borough) sekä Lontoon Citystä. Jokaisella piirillä on vähän samanlainen itsehallinto kuin suomalaisilla kunnilla ja kokonaisuutta ohjailee pormestari. Thames-joki jakaa kaupungin kahteen osaan – East End ja West End. West End on alueena tunnetumpi ja täältä löytyvät matkailijan suosikit kuten, Westminster, Strand, Trafalgar Square, Buckinghamin palatsi, Soho, Oxford Street, Hyde Park, Piccadilly Circus ja paljon muuta. East End on kuitenkin muuttumassa vauhdilla. Vanha tavarasatama ja telakka-alue on siirretty muualle ja Itä-Lontooseen nousee uusi ja moderni kaupunginosa.

Lontoon mustat taksit (Hackney carriage) ovat klassikkoja. Kuljettajan on tunnettava 25 000 eri katua ja tietä, saadakseen lisenssin. Toinen klassikko ovat punaiset kaksikerroksiset bussit, tosin avolavabussit, joihin hypättiin vauhdissa, ovat historiaa. Mutta uusissa malleissakin pääsee mukavasti Lontoon tunnelmaan. Kulttuuri- ja urheilutarjonta on vertaansa vailla. Lontoon teatterit ja musikaalit kulkevat rinta rinnan Broadwayn esitysten kanssa. Konsertti tarjonta on mahtava klassisesta rockiin ja kaikkea siltä väliltä. Jalkapallofanit hurraavat Arsenalin, Chelsean ja Tottenhamin sankareille.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan. Matkaohjelmaehdotus:

Päivä 1.

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja lento Helsinki – Lontoo. Suomalainen paikallisopas on ryhmää vastassa lentokentällä. Aloitamme matkan Lontoon kaupunkikiertoajelulla, joka on arkkitehtuuri painotteinen. Näemme niin uusia kuin vanhojakin tunnettuja rakennuksia esim. Shard – EU:n korkein rakennus, joka avattiin maaliskuussa 2012, MI6 – saarivaltion salaisen palvelun tilat Thames joen rannalla sekä Gherk – Skanskan rakennuttama pilvenpiirtäjä, joka on yksi Cityn tunnetuimpia rakennuksia. Matkan varrelle jää myös perinteisiä 1800-luvun upeita rakennuksia kuten esim. luonnon historiallinen museo, Harrodsin tavaratalo ja Towerin linna.

Syömme yhteisen lounaan Shakespearen Globe teatterin ravintolassa Thames – joen varrella. Kuljetus hotellille klo 16 mennessä. Illalla ohjelmassamme on Royal Shakespeare Companyn esittämä musikaali Matilda. Se perustuu Roald Dahlin samannimiseen satuun ja kertoo pienestä Matilda-tytöstä, joka aikoo muuttaa kohtalonsa huolimatta ilkeistä vanhemmistaan ja opettajastaan. Apunaan Matildalla on rikas mielikuvitus. Musikaali on voittanut useita palkintoja, mm. 7 Olivier Awardsia ja saanut 5 tähden arvosteluja usealta arvostetulta lehdeltä.

Päivä 2.

Buffet-aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme oppaan johdolla trendikkääseen Shoreditchiin Lontoon itäosassa. Täällä sekoittuu luontevasti intialainen ja bangladeshilainen kulttuuri modernien media-, IT- ja musiikkiyritysten kanssa. Vierailemme Box Park -nimisessä uudessa ostoskohteessa. Se on ainutlaatuinen maailmassa, kaupat ovat isoissa yksittäisissä laiva- tai rahtikonteissa. Kauppiaitten joukossa on eurooppalaisia suunnittelijoita, esim. Marimekko. Vierailla on aikaa tutustua alueeseen omatoimisesti. Siirrymme täältä parin tunnin kävelykierrokselle Viiltäjä Jackin jalanjäljille. Kuljemme tämän 1800-luvun tunnetuimman sarjamurhaajan jalanjälkiä, kuulemme kaikkien uhrien tarinat, näemme mistä ruumiit löytyivät ja päädymme Ten Bells – pubiin, jossa kaikki uhrit tapasivat viettää aikaa. Viimeisten tietojen mukaan Viiltäjä Jackin henkilöllisyys on selvinnyt – suomalaisen DNA tutkijan ansiosta! Kierroksen jälkeen nautimme pubilounaan.


Ajamme pidemmälle itään ja tutustumme Stratfordin alueeseen, joka rakennettiin Lontoon 2012 olympialisia varten kokonaan uudelleen.  Näemme olympiastadionin (ulkopuolelta), pääsemme sisään uima- ja pyöräilystadioneille sekä näemme saarivaltion korkeimman ‘patsaan’, ArcelorMittal Orbitin, taiteilija Anish Kapoorin tunnetuimman työ. Ilta vapaata aikaa.

Päivä 3.

Buffet-aamiainen hotellissa. Lähdemme oppaan johdolla ‘kuninkaalliselle’ Greenwichin alueelle, jossa on mm. lauantaimarkkinat. Greenwich on pittoreski pikkukylä Lontoon finassialuetta Isle of Docksia vastapäätä ja haluttu, kallis paikka asua lontoolaisille. Kävelemme Thames- joen rantaa Queen’s House – palatsiin. Tämä 1600-luvulla rakennettu palatsi on merenkulkumuseon koti ja siellä on suuri kokoelma maalauksia, huonekaluja sekä veistoksia.
Tämän jälkeen jatkamme Greenwichin tähtitieteelliseen observatorioon Royal Greenwich Observatory, jonka mukaan pituuspiirit ja aikavyöhykkeet on määritelty. Aikaa on myös omatoimiseen lounaaseen.  Palaamme takaisin Lontoon keskustaan jokilaivalla ja sinne päästyämme nousemme punaiseen Lontoon kaksikerroksiseen bussiin, jossa meille tarjoillaan iltapäivätee.  Tämän 1 ½ tunnin iltapäiväteen aikana 1960-luvun Lontoon punainen bussi kiertelee keskustassa ja teen lisäksi tarjoillaan kolmioleipiä ja leivonnaisia. Iltaohjelmassa on läksiäisillallinen hotellin lähellä olevassa ravintolassa.

Päivä 4.

Buffet-aamiainen hotellissa. Lähdemme hotellista Rotherhithen kaupunginosaan Thames joen eteläpuolelle. Vierailemme Suomen merimieskirkolla, joka on kodinomainen levähdyspaikka matkalla tai kiireen keskellä. ”Pala Suomea” vieraalla maalla, joka edustaa ja esittelee maatamme ja kulttuuriamme. Jumalanpalvelus on klo 11.00 – 12.00 jonka jälkeen syödään kirkkolounas. Loistava mahdollisuus jututtaa ulkoisuomalaisia ja kuulla millaista on asua suomalaisena Suomen rajojen ulkopuolella. Lounaan jälkeen bussi vie ryhmän lentokentälle. Lento Lontoo – Helsinki.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna