Kulttuuri­matkat

Monipuolinen Berliini

Monipuolinen Berliini

Monipuolinen Berliini on yksi Euroopan mielenkiintoisimmista kaupungeista. Vahvasti tätä päivää elävällä kaupungilla on ristiriitainen lähimenneisyys. Aikanaan maan tasalle pommitettu, kahteen osaan revitty ja nyt uudelleen yhteen liimattu. Ehkä juuri siksi se on yksi Euroopan mielenkiintoisimmista kaupungeista. Karun kaunis Berliini on tehokas ja taiteellinen.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Toisen maailmansodan jälkeen Berliini jaettiin miehityssektoreihin. Berliini yllättää vauhdikkaalla elämänmenolla unohtamatta historian tapahtumia. Toisen maailmansodan ja edesmenneen DDR:n historia avautuvat täällä ihan uudella tavalla. Yhdysvaltain, Britannian ja Ranskan hallitsemasta puolesta syntyi Länsi-Berliini ja Neuvostoliiton hallitsemasta Itä-Berliini. Kaupunkien väliin rakennettiin muuri, kaupunkia ja saksalaisia raastanut kahtiajako päättyi muurin murtamiseen vasta vuonna 1990. Tänään Berliini on yksi Euroopan nopeimmin kehittyvistä metropoleista.

Berliini on Saksan pääkaupunki ja Euroopan unionin toiseksi suurin kaupunki Lontoon jälkeen. Kansainvälisesti tunnetut kulttuurilaitokset, yliopistot ja tapahtumat tekevät Berliinistä kiinnostavan ja alati muuttuvan kulttuurikohteen. Vapaus ja luovuus kuvaavat Berliiniä, mutta täältä löytyy myös klassinen kulttuurikaupunki teattereineen ja museoineen, joita on muuten yli 170. Teattereita Berliinissä on yli 50 ja oopperatalojakin kolme. Vastapainon kaupungin vilinälle tarjoavat laajat puistot ja järvet. Suurkaupungiksi Berliini on yllättävän vihreä. Suurin ja kaunein puistoista on Tiergarten ja mielenkiintoinen vierailukohde on myös Kasvitieteellinen puutarha, joka on lajissaan maailman suurimpia.

Matkaohjelmaehdotus
Päivä 1.

Lento Helsingistä Finnairin suoralla aamulennolla Berliiniin. Heti matkan alkuun tehdään Berliiniin kaupunkikierros, jotta päästään mukaan kaupungin tunnelmaan. Kierros päättyy hotelliin ja iltapäivä on aikaa omiin seikkailuihin.
Illalla  voidaan nauttia illallinen paikallisessa ravintolassa.

Päivä 2.

Koko päivä on aikaa tutustua Berliiniin omin päin vaikka ostoksia tehden tai vaihtoehtoisesti voidaan lisämaksusta tehdä jokin seuraavista retkistä:

Vaihtoehto 1
Berliinin TV-torni (n. 3 tuntia)

Iltapäivällä bussi ja suomenkielinen opas noutavat ryhmän hotellilta ja ajetaan TV-tornille. Tornin baarissa nautitaan lasillinen kuohuvaa tai tuoremehua. Tornissa on aikaa nautiskella upeista maisemista tunnin verran ennen paluuta hotelliin.

Vaihtoehto 2
Dark Worlds – maanalainen Berliini (n. 3 tuntia)

Aamiaisen jälkeen bussi ja suomenkielinen opas noutavat ryhmän hotellista. Kierrellään hieman kaupungilla mutta retken kohokohta on 1 ½ tuntia kestävä käynti toisen maailmansodan ajan bunkkerissa. Berliini oli Kolmannen valtakunnan hermokeskus ja sen vuoksi sitä pommitettiin ankarasti. Bunkkerissa englanninkielinen opas johdattaa sodan maailmaan ja yhteen harvoista säilyneistä bunkkereista. Kuulet tavallisten berliiniläisten elämästä ilmahälytysten aikaan, jolloin peräti 80 % Berliinin keskustasta tuhoutui. Käytäviin ja huoneisiin on kerätty myös taideaarteita. Kierroksen päätteeksi bussi tuo ryhmän takaisin hotellille.

Vaihtoehto 3
The Story of Berlin -museo (n. 3 tuntia)
Aamiaisen jälkeen bussi ja suomenkielinen opas noutavat ryhmän hotellista. Vierailu The Story of Berlin -museossa. Kurfürstendamilla sijaitsevalla interaktiivisella museolla on kokoa 6000 m² ja se kertoo Berliinin historiasta yi 800 vuoden ajalta. Museossa on 23 erilaista teemasalia, kaikki huipputekniikalla varusteltuja. Museon vetonaula on alkuperäinen atomipommisuoja kylmän sodan ajalta, jonne mahtuu 3600 henkeä. Kierroksen jälkeen palataan hotellille.

Päivä 3.

Koko päivä on aikaa omiin seikkailuihin. Bussikuljetus lentokentälle ja kotimatka Helsinkiin alkaa.
Vaihtoehtoisesti voi lisämaksusta tehdä retken Potsdamiin:

Potsdam ja Sanssouci Castle (n. 7 tuntia)

Bussi ja suomenkielinen opas noutavat ryhmän (matkatavarat mukaan!) hotellista ja lähdetään kohti Potsdamia. Brandenburgin osavaltiossa sijaitseva 15 000 asukkaan Potsdam on vain 30 km päässä Berliinistä ja se on yksi suosituimpia päiväretken kohteita kaupungissa vieraileville matkailijoille. Potsdamin hollantilainen kortteli ja mukava ilmapiiri houkuttelevat. Sanssoucin rakennutti kesäpalatsiksi Fredrik II Suuri vuosina 1745–1747. Palatsi ja sen valtavat puutarhat ovat UNESCOn maailmanperintöluettelossa. Palatsissa kierretään pari tuntia. Päivän päätteeksi bussi tuo ryhmän Berliinin lentokentälle ja kotimatka voi alkaa.

 Ota yhteyttä ja pyydä tarjousta ryhmämatkasta info@kontiki.fi tai puh. 09 466300.

Kuvia

Monipuolinen Berliini kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna