Kulttuuri­matkat

Merellinen Kööpenhamina

Merellinen Kööpenhamina

Själlannin saarella sijaitseva Kööpenhamina on erilainen kuin muut pohjoisen pääkaupungit. Tunnelma on lähempänä Amsterdamia kuin Tukholmaa. H.C. Andersenin satuhahmoon perustuva Pieni merenneito on kaupungin symboli. Kävelykatu Strøget on itseasiassa sarja pieniä aukioita yhdistäviä katuja, joita ryhdyttiin kutsumaan yhdellä nimellä. Katu avattiin jo vuonna 1962.

Puolentoista miljoonan asukkaan Kööpenhamina on onnistuneesti säilyttänyt rennon, lähes kylämäisen tunnelman. Iso kiitos asiasta kuuluu itse kaupunkilaisille, kööpenhaminalaiset eivät turhia jäykistele, vaan elämä otetaan vastaan sellaisenaan kun se tulee.

Tivoli on koko Tanskan suosituin vierailukohde ja se on myös yksi maailman suurimmista huvipuistoista. Huvilaitteita on kaikenikäisille ja niiden lisäksi alueella on useita ravintoloita ja kahviloita. Tivolissa vierailuun kannattaa varata aikaa.

Nyhavn ei ole kovin uusi vaan yli 300-vuotias satamavanhus. Värikkäät rakennukset, ravintolat ja ulkoterassit ovat vastustamattomia. Täältä lähtevät myös kanavaristeilyt. Linnoista ja palatseista kiinnostuneen kannattaa muistaa Amalienborgin palatsi ja Kastellet. Museoita ja taidetalojakin riittää: Designmuseo, kansallismuseo, musiikkimuseo, elokuvatalo, Glyptotek, luonnonhistoriallinen museo, sotamuseo… Vesterbro, Tivolin länsipuolella, oli ennen hieman hämäräperäinen ja huonomaineinen alue, mutta nyt täältä löytyvät trendikkäät galleriat, ravintolat ja menopaikat. Smørrebrødin kotimaassa voileivät ovat luonnollisesti makoisia. Mutta 2000 ravintolan joukkoon mahtuu toki muutakin – silliravintoloista Michelin tähditettyihin huippupaikkoihin. Kokeile paikallista nakkikioskia – Polsevogn – sieltä saat muutamalla eurolla purtavaa.

Pyydä tarjous

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun