Taidematkat

Madrid - taidetta ja tapaksia

Madrid - taidetta ja tapaksia

Madrid on yksi Euroopan suurimmista kaupungeista. Se sijaitsee Sierra de Guadarrama vuoren eteläpuolella Uuden-Kastilian ylängöllä. Madridissa nautitaan viileistä talvista ja kuumista kesistä. Madrid tunnetaan taidehistoriasta ja nykytaiteista. Paseo del Pradon museokolmio on taiteen keskus, jossa on kolme merkittävää museota: Prado, Thyssen-Bornemisza ja Reina Sofia.

Madridissa on edustettuna koko Espanjan ruokakulttuuri. Paikallinen herkku on cocido madrilleňo, kahviherneistä, vihanneksista ja lihasta tehty muhennos. Kokeile myös kylmää vihanneskeittoa gazpachoa. Palan painikkeeksi maistuvat laadukkaat espanjalaiset viinit. Kaupunkilaiset nauttivat alkuillan kuljeskelusta tutussa seurassa baarista toiseen maistelemassa tapaksia ja hyviä viinejä. Tapaa kutsutaan Madridissa tapeoksi. Sen jälkeen lähdetään illalliselle, joka saattaa alkaa vasta kymmenen maissa. Kaupunki kuhiseekin elämää lähes vuorokauden ympäri. Oluttuvat (cervecerias) ovat suosittuja pistäytymispaikkoja. Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1.

Saapuminen Madridin lentoasemalle. Ryhmää on vastassa suomalainen opas ja bussi, kuljetus hotelliin ja majoittuminen.  Illalla nautimme tervetuloillallisen hotellin lähellä sijaitsevassa ravintolassa.

Päivä 2.

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen lähdemme suomenkielellä opastetulle kaupunkikierrokselle. Tämä on erinomainen tapa saada yleiskäsitys tästä lähes 4 miljoonan asukkaan pääkaupungista. Bussi kuljettaa meitä suuremmalla säteellä, jotta saamme kaupungista mahdollisimman laajan ja monipuolisen kuvan. Reitin varrella näkee kuinka Madrid on kasvanut ja levittäytynyt moneen suuntaan. Modernista siirrytään monta sataa vuotta taaksepäin, sinne mistä kaikki alkoi. Madridin vanha kaupunki tulee tutuksi parhaiten liikkumalla jalkaisin. Noin kolme tuntia kestävän kiertoajelun aikana tutustumme Madridin kuuluisimpiin ja tärkeimpiin nähtävyyksiin ulkopuolelta, Prado museosta Real Madridin jalkapallostadioniin. Historiallisten kortteleiden lisäksi näemme myös modernia Madridia mm. CTBA:n eli Cuatro Torres Business Arean, Madridin osittain vielä rakenteilla olevan uuden liike-ja kongressikeskuksen neljä upeaa pilvenpiirtäjää. Lounaan nautimme paikalliseen tapaan tyypillisessä madridilaisessa ravintolassa. Paluu hotelliin ja ilta on vapaa-aikaa.

Päivä 3.

Aamiainen. Tänään teemme matkan maaseudulle ja vierailemme viinitilalla, jossa tutustumme paikallisiin viinilaatuihin ja viininviljelykseen. Espanjalaisten viinien suosio on kasvanut tasaisesti ja maa on yksi Euroopan suurista viinintuottajamaista Italian ja Ranskan ohella. Madridin alueelta löytyy uusia ja kiinnostavia tuottajia, joiden viinit eivät vielä ole kaikkien huulilla. Viinitilalla maistelemme tilan viinejä kevyiden tapasten kera.

Illalla lähdemme flamencoravintolaan nauttimaan hyvästä ruoasta ja tulisesta flamencosta.

Päivä 4.

Aamiainen. Vapaa päivä tutustua Madridiin ominpäin tai tehdä vaikkapa ostoksia.

Lisämaksusta opastettu Toledon retki: Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti maan entistä maurilaisvaikutteista pääkaupunkia Toledoa, joka on Madridin ulkopuolisista lähikohteista (70 km Madridista) yksi mielenkiintoisimmista. Kaupungin vanhoilla kapeilla mukulakivikaduilla voi vieläkin aistia kolmen kulttuurin vuosisatoja jatkuneen rauhallisen rinnakkaiselon. Historiallisen keskusta lukuisat palatsit, luostarit, Alcazar-linnoitus, kirkot ja muut vaikuttavat rakennukset tekevät Toledosta monumentaalisen kaupungin, jossa vierailu on yksi must-retkistä. Toledossa sijaitsee Espanjan tärkein ja yksi kauneimmista goottilaisista katedraaleista, näemme katedraalin hienot Greco maalaukset, synagoogan Santa Maria la Blancan ja Santo Tomén kappelissa esillä olevan El Grecon tärkeimmän työn: ”Kreivi Orgazin hautajaiset”. Retkipäivän aikana nautimme lounaan.

Päivä 6.

Varhaisaamiainen ja kuljetus lentoasemalle, josta paluulento Suomeen.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna