Lintumatkat

Luonnonrikas Madagaskar

Kohde
Madagaskar
Pyydä tarjous

Luonnonrikas Madagaskar

Tämä maailman neljänneksi suurin saari ja ainutlaatuinen luontokohde Itä-Afrikan rannikon kyljessä on fantastinen! Lähde mukaan kokemaan  ainutlaatuisia kokemuksia puun istutuksesta, käsityöläisten tukemiseen, näkemään luonnonsuojelualueiden lintuja, eläimiä sekä erikoisia makeja, jotka eivät hauskuudellaan jätä ketään tylsäksi.

”Madagaskarista voi sanoa, että se on luonnontarkkailijan luvattu maa” – Joseph Philibert Commerson 1771.

Alla matkaohjelma ehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

 

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

17.10. ti | lähtö kohti Madagaskaria
Lento Antananarivoon. Kuljetus hotelliin ja yöpyminen.

18.10. ke | luontomatka tribute alkaa, kohti Antsirabea
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla kohti etelää tyypillisiä maalaismaisemia ihaillen; riisipeltoja, Merina-heimon pieniä kyliä, kallioisia kukkuloita… voimme pysähtyä matkalla valokuvaamaan ja toki omakustanne lounastauolle. Saavuttuamme Antsirabeen, nautimme illallisen ja majoittaudumme hotelliin.

19.10. to | Antsirabe-Ranomafana (290 km, 10 h)
Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu etelää kohti Ambositraa, joka on tunnettu Malagasien käsitöistä. Pysähdymme täällä lounaalle, jossa voimme nauttia Malagasyen perinneruuasta ja -tanssista. Iltapäivällä matka jatkuu Ranomafanaan jättäen ylämaat taaksemme, läpi Tanala heimon alueiden kohti Kaakkois-Madagaskaria. Illallistamme hotellissa ja vaivumme lepoon pitkän ajopäivän jälkeen.

20.10. pe | Ranomafana kansallispuisto
Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan Ranomafanan kansallispuistoon. Tässä metsässä asuu kolme eri bakonbalilajia (grey bamboo lemur, golden bamboo lemur ja the greater bamboo lemur) sekä muita makeja, kuten sifakoja. Täällä on myös mahdollisuus bongata saaren suurimpia kameleontteja, upeista linnuista puhumattakaan, kuten madagaskarin kottarainen ja madagaskarinharmaakerttu. Iltapäivällä vieraillaan Vohiparan puolella, ennen hotellille paluuta, jossa nautitaan illallinen.

21.10. la | Ronamafana – Fianarantroa – Nohira (350 km)
Tänään matkamme jatkuu ja maisemat vaihtuvat pitkän ajomatkan aikana. Finarantsoassa pysähdymme tutustumaan lyhyesti kaupunkiin ja jatketaan matkaa etelään Ambalavaoon. Sieltä löytyy mielenkiintoinen tehdas, joka tuottaa käsintehtyä paperia. Tutustumme mielenkiintoiseen tuotantoprosessiin ja voimme ostaa matkamuistojakin. Lounasaikana pysähdytään Anjassa, jossa voi helposti havaita rengashäntämakeja. Iltapäivällä matka jatkuu Ihosyn kautta, ohi laajan Horombe nurmitasongon kohti Ranohiraa. Kauniit vuoret siintävät maisemissa, kun yritämme havaita mm. madagaskarinsuohaukkoja ja African Marsh pöllöjä. Illallistamme ja majoittaudumme hotelliin.

22.10. su | Ranohina
Aamiaisen jälkeen lähdetään Ranohiran kylään paikallisen oppaan kanssa. Nautimme luonnon lisäksi pulahduksesta luonnonvesisssä ja piknik lounaasta. Iltapäivällä vieraillaan Namazan kanjonilla, jossa on mahdollisuus tarkkailla lisää ranganhäntämakien ja sifakojen elämään. Alueelta löytyy myös muutamia endeemejä lintulajeja, kuten Benson’s rock thrush.  Illallisen nautimme ihaillen auringonlaskua hotellilla.

23.10. ma | Ranohira – Fianarantsoa
Aamiaisen jälkeen palailemme pikkuhiljaa takaisin päin ja saavumme Fianarantsoaan. Lounas matkan aikana ja majoitumme Guest Houseen.

24.10. ti | Fianarantsoa – Antsirabe
Palaamme kohti Antsirabea ja yövymme hotellissa.

25.10. ke | Antsirabe – Antananarivo
Aamiaisen jälkeen ajetaan vielä  Antananarivoon ja majoitutaan kaupunkiin yhdeksi yöksi.

26.10. to | Andasibe
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti itää Andasibeen tyypillisten ylämaamaisemien ja itäisten sademetsäalueiden läpi. Saavuttuamme perille, majoittaudutaan ja syödään yhteinen lounas. Pimeän tullen tehdään yhdessä kävelyretki lähimetsään, joka kuhisee yöllistä elämää ja jonka suojissa asustaa mm. makeja, kääpiökameleontteja, eri sammakkolajeja, käärmeitä, jne…Illallinen ja yöpyminen hotellissa.

27.10. pe | Andasibe
Aamiaisen jälkeen lähdetään Mintsinjo oppaiden kanssa metsäretkelle. Lounaaksi palataan hotellille ja iltapäivällä ohjelmassa on tutustumista SLL:n Torotorofotsy-hankkeeseen ja naisten käsityöyhdistys Women Menalaba Association toimintaan. Paikalta on myös mahdollisuus ostaa naisten tekemiä käsitöitä tuliaisiksi. Illallinen hotellissa.

28.10. la | Andasibe
Aamiaisen jälkeen lähdetään Analamazaotran kansallispuistoon, jossa on mahdollista havannoida laulavien makien, Indrien elämää. Itäisellä sademetsävuohykkeeltä löytyy myös endeemejä lintulajeja, kuten Madagascar Flufftail, Madagascar Blue-Pigeon, Madagascar Pygmy Kingfisher ja Madagascar Starling. Lounas nautitaan hotellilla ja iltapäivällä vieraillaan Vakonan yksityisellä suojelualueella ja vieraillaan sen pienellä makien saarella. Illalliselle palataan hotellissa.

29.10. su | Andasibe – Antananarivo
Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan SLL:n Manondroala hankkeeseen ja puiden taimitarhaan. Taimien istuttamisessa voi olla avuksi ja istuttaa oman puunsa. Halukkaat voivat tuoda hanketyöntekijöille tullessaan ehjiä kumisaappaita, sadevaatteita, maastokenkiä, reppuja. Ne tulevat todelliseen tarpeeseen!
Nautimme lounaan ja pysähdymme matkalla matelija- ja perhosfarmilla (Reserve Peyrieras Madagascar Exotic). Virkistäydymme hotellissa päivähuoneessa ja syömme yhteisen illallisen ennen lennolle lähtöä.

30.10. ma | paluu lento Helsinkiin
Aamiaisen jälkeen suuntaamme lentokentälle ja suuntaamme kotimaahan elämyksiä taas rikkaampana.

 

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna