Kulttuuri­matkat

Maalauksellinen Montenegro

Kohde
Montenegro
Pyydä tarjous

Maalauksellinen Montenegro

Montenegron kohdalla luoja ei ohi kulkiessaan säästellyt sirottamiaan helmiä. Syvänsinisen Adrianmeren rannalla, Balkanin vuorten sydämessä, sijaitseva maa (serbiksi Crna Gora – musta vuori) on piskuinen noin Etelä-Pohjanmaan kokoinen alue. Pienestä koostaan huolimatta maa tarjoaa kävijälleen luonnonkauneutta kerrakseen.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Montenegron kulttuuri on vanhaa ja monisäkeistä. Matkalla maistelet makuja ja elämyksiä. Luonnonystäville ja patikoijille Montenegron luonto lukuisine kansallispuistoineen tarjoaa henkeäsalpaavan jylhiä vuoristomaisemia, kukkivia vuoristonummia, maalauksellisia vanhoja kyliä ja rikkumatonta luonnonrauhaa. Kulkija aistii kaikkialla monivaiheisen historian ja värikkään kulttuurin.
Ensimmäisen kerran Montenegro itsenäistyi jo vuonna 1878, mutta ensimmäisen maailmansodan jälkeen maa kuitenkin liittyi Serbian myötä silloiseen Jugoslavian kuningaskuntaan. Jugoslavian hajottua erimielisyydet vahvistuivat ja pitkä tie itsenäisyyteen alkoi. Historian tapahtumat ovat jättäneet jälkensä montenegrolaisiin.

Montenegron kulinaarisia herkkuja ja historiaa

1. päivä

Saapuminen Dubrovnikiin, josta kuljetus Montenegroon ja Kotoriin, jossa yöpyminen.

2. päivä

Tänään tutustutaan Boka Bay -lahden rikkaaseen ruokaperinteeseen, pienten maalaiskylien ja oliivilehtojen maisemissa. Lustican niemellä vieraillaan paikallisessa oliivitarhassa ja opitaan miten oliiviöljyä valmistettiin ennen ja nyt. Tilalla pidetään myös oliiviöljy maistajaiset sekä nautitaan lounaalla muita tilan tuotteita, kuten juustoja, oliiveja, kinkkua, hunajaa, brandya ja viinejä.  Lounaan jälkeen siirrytään rantaan ja lähdetään veneretkelle suuntana Perastin barokkikaupunki, joka tunnetaan kirkoistaan ja palatseistaan. Paluukuljetus Kotoriin.

3. päivä

Lake Skadarin kansallispuisto, hunajaa ja viinireittejä. Päivä alkaa pienestä kalastajakylästä Virpazarista, josta lähdetään veneretkelle. Puiston alueella on vesilintuja ja kauniita maisemia. Veneen kapteeni näyttää myös lähimenneisyyden linnoitussaaria, joista osa toimi vankiloina. Venematka päättyy Rijeka Crnojevican kaupunkiin, jossa on painettu ensimmäinen etelä-slaavinkielinen kirja. Kuljetaan hetki kauniissa maisemissa joen rannalla ja sitten siirrytään mehiläisten ja viinien maailmaan. Viinitarhan isännän kanssa tehdään kierros tilalla ja tutustutaan montenegrolaisiin rypälelajeihin. Tilalla kasvatetaan myös mehiläisiä ja täällä niihin liittyy paljon uskomuksia ja tarinoita. Lounas nautitaan tilan terassilla ja se koostuu kotitekoisista herkuista.

4. päivä

Vanha pääkaupunki Cetinje ja Lovcenin kansallispuisto. Aamiaisen jälkeen lähdetään liikkeelle ja ajetaan muurien ympäröimään Budvan Vanhaankaupunkiin. Budvasta jatketaan vanhaan kuninkaalliseen pääkaupunkiin Cetinjeen, jonka historiaan tutustutaan kierroksen aikana. Vieraillaan myös vuodelta 1484 peräisin olevassa luostarissa, joka oli pitkään maan kirjallisuuden keskus. Sitten jatketaan Lovcenin kansallispuiston keskelle – Njegusin kylään, jossa 1800-luvulla syntyi maineikas hallitsija ja runoilija Petar II Petrovic Njegos. Välimeren ja vuoriston ilmastot kohtaavat täällä ja on helppo ymmärtää miksi täällä kypsyvät maukkaat kinkut ja aromikkaat juustot,  joita tietenkin maistellaan.  Paluumatkalla ihastellaan upean Boka Bay -lahden maisemia.

5. päivä

Tänään tutustutaan Montenegron ruokakulttuurin itämaisiin vaikutteisiin Barin Vanhassakaupungissa. Reitin varrelle jää niin oliivilehtoja kuin vanhoja raunioitakin. Lounaaksi nautitaan autenttista slow food -ruokaa, joka koostuu pitkälti vihanneksista. Aterian kruunaa vahva ja kotitekoinen turkkilainen kahvi ja baklava.

6. päivä

Kuljetus Dubrovnikin lentokentälle ja kotimatka.

 

 

 

Kuvia

Maalauksellinen Montenegro kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun