Kulttuuri­matkat

Lontoo - kaupunkimatkailun aatelia

Kohde
Iso-Britannia
Pyydä tarjous

Lontoo - kaupunkimatkailun aatelia

Lontoon perustivat, kuinkas muuten, roomalaiset noin vuonna 50. Pian kuitenkin kelttiheimot taistelivat vallan itselleen. Vuonna 1666 Lontoon suurpalo tuhosi ison osan kaupunkia. Lontoon kasvu pääsi kunnolla vauhtiin 1700–1800-luvuilla. Englannin teollinen vallankumous oli alkamassa.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Lontoo koostuu 32 kaupunkipiiristä (borough) sekä Lontoon Citystä. Jokaisella piirillä on vähän samanlainen itsehallinto kuin suomalaisilla kunnilla ja kokonaisuutta ohjailee pormestari. Thames-joki jakaa kaupungin kahteen osaan – East End ja West End. West End on alueena tunnetumpi ja täältä löytyvät matkailijan suosikit kuten, Westminster, Strand, Trafalgar Square, Buckinghamin palatsi, Soho, Oxford Street, Hyde Park, Piccadilly Circus ja paljon muuta. East End on kuitenkin muuttumassa vauhdilla. Vanha tavarasatama ja telakka-alue on siirretty muualle ja Itä-Lontooseen nousee uusi ja moderni kaupunginosa.

Lontoon mustat taksit (Hackney carriage) ovat klassikkoja. Kuljettajan on tunnettava 25 000 eri katua ja tietä, saadakseen lisenssin. Toinen klassikko ovat punaiset kaksikerroksiset bussit, tosin avolavabussit, joihin hypättiin vauhdissa, ovat historiaa. Mutta uusissa malleissakin pääsee mukavasti Lontoon tunnelmaan.

Kulttuuri- ja urheilutarjonta on vertaansa vailla. Lontoon teatterit ja musikaalit kulkevat rinta rinnan Broadwayn esitysten kanssa. Konsertti tarjonta on mahtava klassisesta rockiin ja kaikkea siltä väliltä. Jalkapallofanit hurraavat Arsenalin, Chelsean ja Tottenhamin sankareille.

Lontoo on shoppailijan taivas. Tavarataloja, putiikkeja, erikoisliikkeitä, kirjakauppoja. Lisäksi ovat vielä markkinat ja torit. Maailmankuulu Portobello Road ei ole menettänyt hitustakaan viehätyksestään, Camden on edelleen nuorison suosiossa ja Boroughn ruokamarkkinat houkuttelevat ruoan ystäviä tuoreilla ja herkullisilla tuotteillaan.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun