Kulttuuri­matkat

Länsinaapurimme Ruotsi

Kohde
Ruotsi
Pyydä tarjous

Länsinaapurimme Ruotsi

Abban, Ikean ja viikinkien maa on samalla kertaa tuttu ja tuntematon. Ruotsi on kiistatta ulkomailla parhaiten tunnettu Pohjoismaa. Greta Garbosta ja Ingrid Bergmanista tuli Hollywood tähtiä 1900-luvulla. 2000-luvun nimiä ovat mm. elokuvaohjaaja Lasse Hallström ja dekkarikirjailija Stieg Larsson. Ruotsi on tunnettu puolueettomuudestaan eikä se ole ottanut osaa Euroopassa käytyihin sotiin, vaikka historiansa aikana maa on kyllä ollut monessa taistelussa mukana.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Viikingit olivat aseistautuneita merenkulkijoita. Ryöstöretkiä tehtiin ympäri Eurooppaa ja vaaleat viikingit purjehtivat pelkoa herättäen niinkin kauas kuin Bagdadiin ja Amerikkaan asti. Pelkkiä ryöväreitä viikingit eivät olleet, sillä he olivat myös taitavia kauppamiehiä ja rakensivat erinomaisia laivoja. Vanhat viikinkijumalat, sodan jumala Odin, ukkosen jumala Thor ja hedelmällisyyden jumalatar Freija ovat jääneet elämään viikinkien jälkeenkin tarustoissa ja kansansaduissa.

Malmöstä Kiirunaan mahtuu jos jonkin sorttista nähtävää – viehättäviä maalaiskyliä, suuria järviä, Götan kanaali, Tukholma ja lumiset tunturit.

Kuvia

Länsinaapurimme Ruotsi kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun