Kulttuuri­matkat

Kylpylöiden Budapest

Kylpylöiden Budapest

Tonavan molemmin puolin levittäytyvä kahden miljoonan asukkaan Budapest jakautuu länsipuolen vihreään ja rauhalliseen Budaan ja itäpuolen eloisaan Pestiin. Kulttuurin ystäville kaupunki on oikea aarreaitta, tapahtumia riittää ympäri vuoden. Kylpylöiden Budapest on myös verraton kohde hyvinvointimatkalle. Historiansa aikana Budapest on nähnyt enemmän kurjuuden ja loiston päiviä kuin moni muu Euroopan pääkaupunki. Monien valloittajien jäljiltä kaupunki on kuitenkin aina noussut uudelleen.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan.

Budapest on tunnettu kylpyläkaupunki. Jossakin kuuluisista kylpylöistä kannattaa ilman muuta käydä. Széchenyi tekee vaikutukseen koollaan, Gellert on ehkä kaunein ja Királyn kupolilla on ikää 500 vuotta. Lisää historiaa löytyy vuonna 1890 rakennetusta mahtavasta kauppahallista. No saa sieltä myös parhaat paprikat, mausteiset makkarat ja salamit.

Budapestiin tutustumisen voi aloittaa vaikka Budan linnavuorelta. Ylhäällä on kuninkaanlinna 1200-luvulta, yli 700 vuotta vanha Matiaksen kirkko, erikoinen Kalastajalinnake, museoita, jännittäviä pikkukujia, pikkuputiikkeja ja ravintoloita. Maisemat ovat huikeat Tonavan yli Pestin puolelle. Opastetulla kaupunkikierroksella kuulet Budapestin menneisyydestä ja nykypäivästä sekä kaupunkilaisten elämästä.

Mielenkiintoisia kohteita päiväretkille ovat esimerkiksi Gödöllö kuningatar Sissin palatseineen ja Estergom, joka oli Unkarin ensimmäinen pääkaupunki sekä Szentendre, joka tunnetaan museoistaan. Unkari on tunnettu myös hyvistä viineistään. Vain 30 km päässä Budapestista löytyy Etyekin viiniseutu, jossa on valmistettu viiniä roomalaisten ajoista lähtien. Parhaiten Etyekin viineistä tunnetaan valko- ja kuohuviinit. Unkarin ja Keski-Euroopan suurin järvi Balaton on myös suosittu retkikohde. Siofókin kilometrien mittaiset hiekkarannat ja kauniit maisemat houkuttelevat varsinkin kesäkuukausina. Kylpylöiden Budapest muuntuu moneksi.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun