Kulttuuri­matkat

Kuninkaallinen Iso-Britannia

Kohde
Iso-Britannia
Pyydä tarjous

Kuninkaallinen Iso-Britannia

Englanti sijaitsee Ison-Britannian saarella, kuten Skotlanti ja Wales. Perinteistään tunnettu maa on täynnä symboleja. Pyhän Yrjön risti on osa maan lipun kuvitusta, Tudorien ruusussa valkoinen lohikäärme, kolme leijonaa ja tammi kuvaavat vahvuutta. Vanha ja arvokas siirtomaavalta kääntyy hitaasti kuin valtamerialus mutta Englannissakin puhaltavat muutoksen tuulet.

Jalkapallo on koko kansan huvi ja joukkueiden pelejä seurataan ympäri Eurooppa. Kukapa ei olisi kuullut nimiä Manchester United, Liverpool tai Aston Villa.
Koulutuksella on Englannissa pitkät perinteet, englanninkielisen maailman kaksi vanhinta ja arvostetuinta yliopistoa, Oxford ja Cambridge, sijaitsevat täällä.

Teetä vai olutta Sir?
Iltapäivätee nautitaan ennen varsinaista illallista klo 15–17 välillä. Teehetken aloitti Bedfordin herttuatar Anna Maria Russell 1800-luvulla. Klassiset paikat nauttia tästä peribrittiläisestä teetuokiosta Lontoossa ovat The Ritz ja The Savoy.

Pubi on perusenglantilainen instituutio. Oikeastaan britit eivät tarvitsisi lainkaan olohuonetta, sillä pubi ajaa sen asian mainiosti. Pubeja on maassa yli 60 000 ja nimien kirjo on hauska ja valloittava. Red Lion on yleisin nimi, pisin on puolestaan Manchesterissa sijaitsevalla The Old Thirteenth Cheshire Astley Volunteer Rifleman Corps Inn -pubilla. Miltä tuntuisi istahtaa hetkeksi tuopin ääreen Juopunut Ankka, Kissa sinappipurkissa tai Ketään ei ole kotona pubissa.

Pyydä tarjous

Kuvia

Kuninkaallinen Iso-Britannia kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna