Kulttuuri­matkat

Kulttuurimatka Osloon

Kesto
5 päivää
Kohde
Oslo, Norja
Pyydä tarjous

Kulttuurimatka Osloon

Oslo on muuttunut viime vuosina voimakkaasti, uusia arkkitehtonisia rakennuksia on tullut elävöittämään kaupunkikuvaa. Tervetuloa tutustumaan Oslon museoihin ja taiteeseen suomenkielisen paikallisoppaan johdolla.

Alla matkaohjelmaehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Hintaan sisältyy

  • suora Finnairin lento Helsinki–Oslo–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • kuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
  • 3 x lounas ruokajuomineen (talon viini/olut, vesi ja kahvi)
  • suomenkielisen taiteeseen erikoistuneen paikallisoppaan palvelut
  • käyntikohteissa englanninkielisen museo-oppaan opastukset
  • Oslo Passi, kaupunkikorttiin sisältyy sisäänpääsymaksut museoihin ja maksuton julkisen liikenteen käyttö 72 tunnin ajan alkaen ensimmäisestä käyttökerrasta

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone
  • muut mahdolliset palvelut esim. oopperaliput

Matkaohjelma

25.9. tiistai | Kiertoajelu, Holmenkollen, Vigelandsparken

Finnairin suora lento Osloon klo 12.10-12.30 (aikaero -1 h). Suomenkielinen paikallis- ja taideopas ja bussi vastassa lentokentällä. Kentältä lähdemme ajamaan kohti keskustaa ja aloitamme kiertoajelun, jonka aikana näemme Oslon tärkeimmät nähtävyydet. Ohitamme mm. sataman, kaupungintalon, Kuninkaanlinnan sekä oopperatalon. Perinteinen norjalainen tervetulolounas. Kierros jatkuu Holmenkollenin kaupunginosaan, joka tunnetaan vuotuisista Holmenkollenin kisoista, joissa lajeina ovat maastohiihto, yhdistetty, mäkihyppy ja ampumahiihto www.skiforeningen.no.

Kiertoajelu huipentuu vaikuttavaan Vigelandsparkeniin, joka on Oslon suosituimpia nähtävyyksiä. Puisto on kuvanveistäjä Gustav Vigelandin (1869-1943) elämäntyö ja muodostuu yli 200 veistoksesta.  Materiaaleina on taiteilija käyttänyt pronssia, graniittia ja valurautaa. Puisto muodostuu pitkistä, suorista bulevardeista, joiden väleissä on toisaalla vaahteroita ja toisaalla laajoja nurmikenttiä.

Puiston korkeimmalla kohdalla on Monoliitti, yli 17 metriä korkea pylväs, joka muodostuu 121 toisiinsa kietoutuneesta ihmishahmosta. Teos on kuitenkin kaiverrettu yhdestä graniitin kappaleesta. Pylväs kuvaa ihmisen pyrkimystä hengellisyyttä ja jumalallista kohti www.vigeland.museum.no/en/vigeland-park

Kuljetus keskustassa sijaitsevaan hotelliin ja majoittuminen.

26.9. keskiviikko | Raatihuone, Nobel Peace Center, National Gallery

Aamiainen. Hotellin lähellä keskustassa sijaitsee Oslon raatihuone. Kävelemme oppaan kanssa lyhyen matkan Oslon kaupungintaloon, joka on nähtävyys sinänsä, mutta täällä pidetään myös vuosittainen Nobel-gaala, jossa luovutetaan rauhanpalkinto. Rakentaminen aloitettiin vuonna 1931, mutta se keskeytyi toisen maailmansodan ajaksi. Avajaisia vietettiin vasta vuonna 1950. Kaupungintalossa yhdistyvät todella ainutlaatuisella tavalla kansallisromanttinen, klassisistinen ja funktionalistinen tyylisuunta. Mahtipontinen rakennus ulottuu korkeimmillaan 66 metrin korkeuteen ja on koristeltu vahvasti sekä sisä- että ulkopuolelta. Sisäpihan seiniä reunustavat puusta kaiverretut reliefit, jotka kuvaavat kohtauksia vanhasta skandinaavisesta mytologiasta. Munch-huoneessa voi ihailla kuuluisan taiteilijan teosta Elämä.

Jatkamme aamua teeman mukaan Nobelin Peace Centeriin www.nobelpeacecenter.org. Nobel palkintoseremoniat pidetään Alfred Nobelin kuolinpäivänä 10.12. Tukholmassa ja Oslossa. Rauhanpalkintoseremonia on pidetty vuodesta 1991 Oslon kaupungintalolla. Vuosina 1947–1990 tilaisuus järjestettiin Oslon yliopistolla ja sitä ennen Nobel-instituutissa.

Seuraava kohteemme on National Galleryyn www.nasjonalgalleriet.no, jossa nautimme lounasta museon The French Salon -ravintolassa. Edvard Munchin Huuto-taulu on esillä Norjan kansallismuseossa. Tutustumme kuva- ja veistostaiteen avulla kansanvälisesti tunnettuihin norjalaisiin taiteilijoihin heidän töidensä kautta ja siten myös norjalaiseen sielunmaisemaan.

Museovierailun päätteeksi oppaan kanssa kävely takaisin hotellille Oslon hallintorakennusten kautta. Mielenkiintoista on, että Y-rakennuksen ulkoseinässä on Picasson teosten kopioita.

Halukkaat voivat jatkaa iltapäivällä omatoimisesti tutustumista museoihin. Käytössämme on Oslo Card-kaupunkikortti, jolla saa ilmaisen sisäänpääsyn yli 30 museoon ja maksuttoman julkisen liikenteen matkat. Suosittelemme mm. Munch-museovierailua. Norjalaisen kansainvälisestikin kuuluisan taidemaalari Edvard Munchin Oslon kaupungille lahjoittamien töiden pohjalle perustettu Munch-museo esittelee tuhansien taideteosten kokoelman taiteilijan maalauksia, piirustuksia, graafisia vedoksia ja muita töitä. Kaikki teokset eivät mahdu esille yhdellä kertaa, vaan näyttelyitä vaihdetaan aika ajoin. Vuonna 1946 perustetussa museossa on pääasiassa Munchin psykologisia ekspressionismin tyyliin maalattuja tauluja, joissa on yleensä ankea ja synkkä tunnelma. Tärkeimpiä Munchin töitä ovat Huuto (1893), Sairas lapsi (1886), Vampyyri (1894), Madonna (1895), Tuhkat (1894) ja Silta. www.munchmuseet.no.

27.9. torstai | Ibsen museo, Henie Onstad Kunstsenter, Astrup Fearnley, Aker Brygge

Aamiainen ja lähdemme bussilla joko Ibsen museoon. Jatkamme matkaa klo 11 avautuvaan Henie Onstad Kunstsenter -taidekeskukseen http://hok.no/en/art-center. Norjalainen taitoluistelija, olympiakultamitalisti Sonia Henie muutti Hollywoodiin, hän oli naimisissa kolme kertaa ja viimeisen aviomiehensä Niels Onstadin kanssa Henie omistautui taiteen keräämiselle. Vuonna 1968 aivan Oslon lähistöllä avattiin Henie Onstadin taidekeskus HOK. Henie Onstadin kokoelma sisältää hyvin merkittävän nykytaiteen kokoelman, ja museossa on esimerkiksi saksalaisen Kurt Schwittersin pysyvä näyttely.

Ohjelma jatkuu Norjan modernin taiteen museossa Astrup Fearnley Museet www.afmuseet.no. Vuonna 1993 avattu museo muutti vuonna 2012 Tjuvholmeniin Renzo Pianon suunnittelemaan rakennukseen. Museo on avoinna klo 19 asti, joten halukkaat voivat jäädä sinne kierroksen jälkeen iltaan asti ja tulla hotelliin myöhemmin omatoimisesti raitiovaunulla tai taksilla.

Museon lähellä on suosittu ravintola- ja ostosalue Aker Bryggen satama-alue www.akerbrygge.no/. Opas suosittelee mielellään lounas- tai illallisravintolaa yms. Paluu bussilla tai omatoimisesti hotelliin.

28.9. perjantai | Oopperatalon kierros ja vapaa aikaa

Aamiainen. Den Norske Opera & Ballett, Oslon oopperatalon vierailu, opastettu kierros. Upean rakennuksen katolle voi mennä kävelylle https://operaen.no/en/. Vapaa aikaa tai opas saattaa ryhmän takaisin hotelliin kuuluisan Akrobaten-kävelysillan kautta. Huom. Oopperan syksyn ohjelmisto julkaistaan keväällä, varaamme mielellämme ryhmälle esityksen lisämaksusta.

29.9. lauantai | lauttamatka museoon ja kotimatka

Aamiainen hotellissa ja huoneidenluovutus. Matkatavarat jätetään säilytykseen ja kävelemme Raatihuoneen eteen, josta matkustamme lautalla ryhmän valinnan mukaan joko Viking Ship museoon www.khm.uio.no/besok-oss/vikingskipshuset/ tai Fram museoon http://frammuseum.no/.
Läksiäislounas. Paluu hotelliin, bussikuljetus lentokentälle ja lento Oslo-Helsinki klo 17.15-19.35.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

 

Kuvia

Kulttuurimatka Osloon kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna