Kulttuuri­matkat

Kroatian idyllinen Istria

Kroatian idyllinen Istria

Tervetuloa kiertomatkalle Istrian niemimaalle. Opatijassa aistit menneen maailman charmin, jota ovat luoneet Euroopan aristokraatit. Matkalla käydään myös Pulassa, Porecissa ja Rovinjissa sekä Krk:in saarella.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan. Matkaohjelmaehdotus:

Päivä 1.

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä ja lähtö matkanjohtajamme kanssa Finnairin aamulennolla Helsingistä Ljubljanaan. Perille saavuttuamme lähdemme ajelemaan kohti Opatijaa.  Kaupunkikierros (kävellen), jonka aikana tutustumme tähän ihastuttavaan kaupunkiin. Opatija on ollut suosittu varakkaan väen lomaviettopaikka varsinkin itävaltalaisaikoina, joista muistoina ovat katukuvassa monet kauniit huvilat. Kaupungissa voi yhä aistia menneen maailman charmin, jota sinne ovat luoneet Euroopan aristokraatit. Näeme mm. Villa Angiolinan puistoineen ja kaupungin vanhiman, vuonna 1884 rakennetun Kvarner hotellin ja paljon muuta. Sisäänkirjautuminen hotelliin. Yhteinen lounas päivän aikana. Loppupäivä vapaata ja yhteinen illallinen hotellissa.

Päivä 2.

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Istrian niemimaalle kohteinamme Pula, Poreč ja Rovinj. Istrian niemimaa sijaitsee Italiaa vastapäätä ja se onkin monen mielestä maisemaltaan kuin Italia pienoiskoossa, viini- ja hedelmätarhoja, oliivipuita sekä historiallisia pittoreskejä kaupunkeja. Historiallisesti Pula on Istrian tärkein tutustumiskohde. Pulassa on yksi Euroopan parhaiten säilyneitä, roomalaisaikaisia amfiteattereita, joissa pidetään kesäaikaan erilaisia konsertteja. Pula on myös yliopisto- ja satamakaupunki ja siellä on alueen parhaimmat museot. Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvan Porečin historia ulottuu yli 2000 vuoden taakse  ja on siten yksi Istrian vanhimpia kaupunkeja.

Kaupungin tärkein nähtävyys on Eufrasiuksen basilika 500-luvulta. Meren tuntumassa sekä keskusaukion laidalla on paljon ravintoloita, kahviloita ja baareja. Shoppailusta kiinnostuneille vanhan kaupungin pääkadulla on runsaasti kauppoja. Rovinj on viehättävä pikkukaupunki, jonka vanhan kaupungin keskiaikaisilla kapeilla ja sokkeloisilla kujilla on mukava kuljeskella. Rannalla on hotelleja, ravintoloita, vierasvenesatama sekä rantapromenadi.  Kaupungin tärkeimmältä ostoskadulta Careralta voi hankkia Istrialle tyypillisiä tuotteita, kuten viinejä, tryffeleitä ja hunajaa. Omatoiminen lounas päivän aikana. Paluu Opatijaan ja yhteinen illallinen hotellissa.

Päivä 3.

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Krk saarelle. Krk on kansallispuistoaluetta ja Adrianmeren toiseksi suurin saari. Aloitamme vierailun Krk :n vanhasta kaupungista kujineen, kirkkoineen ja torneineen. Vierailemme myös Kosljunin pienelle saarelle ja tutustumme etnografiseen museoon sekä fransiskaaniluostariin. Lopuksi käymme Vrbnikin kaupungissa, joka kohoaa korkeilla rantakalliolla meren yläpuolella. Täältä on kotoisin tunnettu valkoviini Zlahtina, jota pääsemme maistelemaan. Yhteinen lounas päivän aikana. Paluu Opatijaan ja yhteinen läksiäisillallinen rantaravintolassa.

Päivä 4.

Aamupäivällä hiukan vapaa aikaa. Puolenpäivän aikoihin lähdemme ajelemaan kohti Ljubljanaa. Poikkeamme matkan varrella vielä Postojnan tippukiviluolissa. Tämä 21 km pituinen luolasto on huikea luonnonnähtävyys.  Lopuksi kuljetus Ljubljanan lentokentälle, josta lento Helsinkiin.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna