Kulttuuri­matkat

Kreikka - sivistyksen kehto

Kreikka - sivistyksen kehto

Kreikka – sivistyksen kehto – on ollut suomalaisten lomasuosikki jo vuosikymmenien ajan eikä suosio osoita laantumista. Kristallinkirkkaat vedet, paratiisimaiset saaret ja mantereen mielenkiintoiset nähtävyydet houkuttavat vuosi vuoden jälkeen.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan.

Kreikan historia on Euroopan historiaa. Vuosituhansia vanha Kreikka – sivistyksen kehto – on ylpeä kulttuuriperinnöstään. Kolmannella ja toisella vuosisadalla ennen ajanlaskumme alkua syntyivät Kreikkaan Euroopan varhaisimmat korkeakulttuurit, ensin minolainen ja sen jälkeen mykeneläinen. Antiikin Kreikan kaupunkivaltioista merkittävimpiä olivat Ateena ja Sparta. Ajanlaskumme alussa Kreikasta tuli osa Rooman valtakuntaa, ja sen hajotessa Kreikka siirtyi Bysantin alaisuuteen. Bysantin aikana Kreikkaan vakiintui kristinuskon ortodoksinen muoto. Vuonna 1453 maa joutui osaksi Osmanien valtakuntaa. Turkin vapaussotien jälkeen vuonna 1832 Kreikka itsenäistyi ja oli kuningaskunta vuoteen 1924.

Antiikin Kreikan kulttuuri on jättänyt lähtemättömät jäljet taiteeseen. Kirjallisuudessa hallitseva muoto oli eeppinen runous , jota edusti Homeros, Odysseian ja Iliaan kirjoittaja. Komedian suuri nimi oli Aristofanes ja kreikkalaisen tragedian syövereistä kirjoittivat Aiskhylos, Euripides ja Sofokles.

Harva maa voi ylpeillä niin monella Unesco:n maailmanperintökohteella kuin Kreikka. Vaikuttavalta listalta voi poimia vaikkapa Ateenan Akropoliksen, Delfoin arkeologisen alueen, Meteoran luostarit lähes luoksepääsemättömillä kallioilla, Olympian arkeologisen alueen ja Thessalonikin varhaiskristilliset ja bysanttilaiset monumentit. Näiden ainutlaatuisten kulttuurikohteiden lisäksi voimme suunnitella ryhmällenne hauskan saarihyppelyn Ateenan lähisaarille, Saronikin lahdella kohteina ihastuttavat Hydra, Poros ja Spetses.

Oman lukunsa ansaitsee kreikkalainen ruoka. Perinteinen ja Välimeren alueelle ominainen keittiö on monipuolinen ja terveellinen. Oliiviöljy, yrtit, munakoiso, kesäkurpitsa, mehevät tomaatit, feta ja maustamaton jogurtti ovat vain pieni osa raaka-aineista, joita käytetään ruoan valmistuksessa. Kreikkalainen salaatti on klassikko, pienet alkupalat, mezedekset, aloittavat aterian ja monen lautaselle päätyy pääruoaksi lasagnea muistuttava mousaka tai pastitsio. Lammas on liharuoista suosituin ja sen kreikkalaiset osaavat todella valmistaa hyvin. Yksi kreikkalaisten suurista herkuista on mustekala, älä säikähdä ulkonäköä vaan maista rohkeasti – grillattu mustekala on herkullista.

Kreikka – sivistyksen kehto ei ole turhaan ansainnut lempinimeään.

 

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna