Kulttuuri­matkat

Kiinnostava Kroatia

Kohde
Kroatia
Pyydä tarjous

Kiinnostava Kroatia

Kroatian valloittivat vuorotellen roomalaiset, venetsialaiset, turkkilaiset ja Habsburgit. 1990-luvun vaikeat vuodet on jätetty historiaan ja matkailusta on tullut tärkeä osa maan taloutta. Hevosenkengän muotoisella Kroatialla on monta naapuria, joihin sillä on aina ollut enemmän tai vähemmän hyvät suhteet. Kiinnostava Kroatia on nyt suositumpi kuin koskaan ennen.

Toisen maailmansodan jälkeen Kroatia oli yksi Jugoslavian tasavalloista ja se itsenäistyi vuonna 1991. Kroatialla on 1800 km rantaviivaa ja Bosnia-Herzegovinan parinkymmenen kilometrin mittainen rantakaistale jakaa Kroatian kahteen toisistaan erillään olevaan osaan niin, että Dubrovnik ympäristöineen on erillään muusta Kroatiasta. Kroatian maasto on monimuotoinen. Etelässä on kivikkoinen rannikko, jossa sijaitsee yli 600 kallioista saarta. Pohjoisessa ja koillisessa löytyy sisämaan viljavia tasankoja, joiden läpi virtaavat kolme jokea – Tonava, Drava ja Sava. Rannikon ja alangon väliin jää metsäistä vuoristoa.

Luonnonpuistoja on kahdeksan, joista Plitvicen järvipuiston putoavat järvet ovat erikoisin. Kahdeksan kilometrin pituisella matkalla on 16 järveä ja lukematon määrä vesiputouksia.

Pienestä koostaan huolimatta Kroatia on monipuolinen matkailumaa. Samalla lomalla pääset kaupunkikulttuurista maaseudun rauhaan ja vuoristosta Välimeren rannoille. Kuvaukselliset pikkukaupungit ja kristallinkirkkaat vedet ovat Kroatian valtteja.

Istrian niemimaasta suurin osa kuuluu Kroatialle, Italialla ja Slovenialla on siitä pieni kaistale. Oikeastaan voisi melkein luulla olevansa Italiassa. Oliivilehdot ja viinitarhat vuorottelevat pittoreskien kylien ja kaupunkien kanssa. Vierailla kannattaa ainakin historiallisessa Pulassa ja luonnonkauniissa Rovinjissa.

Pyydä tarjous

Kuvia

Kiinnostava Kroatia kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun