Kulttuuri­matkat

Kiehtova Romania

Kohde
Romania
Pyydä tarjous

Bukarest ja tarujen Transilvania

Tällä ihanalla kulttuurimatkalla tutustumme kiehtovaan Romaniaan. Bukarest, mahtipontinen ja rosoinen pääkaupunki, on värikäs ja kiireinen metropoli. Kaupunki mainitaan ensimmäisen kerran historiankirjoissa jo 1400-luvulla. Monien vaiheiden jälkeen Bukarestista tuli Romanian pääkaupunki. Kaupungin tunnelmaa luovat ortodoksinen mystiikka ja toisaalta taas rennot ja ystävälliset ihmiset.

Bukarestin lisäksi tutustumme myös Transilvaniaan, joka on parhaiten tunnettu Draculan linnasta.

Pyydä tarjous

Hintaan sisältyy

  • menopaluu lennot Helsingistä menomatkalla Frankfurtin ja paluumatkalla Münchenin kautta Bukarestiin turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, vierailut ja sisäänpääsyt
  • ateriat: 5 lounasta, aterioilla ruokajuomana lasillinen viiniä ja vettä
  • Azuga maistiaiset (4 kuohuviiniä)
  • suomenkielinen paikallisopas koko matkan ajan kohteessa
  • englanninkielinen opas tarvittaessa
  • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone
  • muut palvelut

Matkaohjelma

1. päivä│Matkapäivä (L)

Lufthansan lennot Helsingistä Frankfurtin kautta Bukarestiin: LH 855  Helsinki-Frankfurt klo 06.35-08.15 LH1418 Frankfurt-Bukarest klo 09.50-13.10. Bukarestin lentokentällä meitä on vastassa suomea puhuva opas. Bukarestiin saavuttuamme nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen vierailemme lisäksi paikallisessa koulussa. Alkuillasta majoitumme hotelliin.

2. päivä │Bukarest (A, L)

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä Bukarestin panoramakierros bussilla sekä tutustuminen Parlamenttiin, nk. Ceaucescun Palatsiin. Bukarest on tunnettu laajoista bulevardeistaan, Belle Époque rakennuksistaan ja loistokkaasta elämästään, joiden ansiosta sitä kutsuttiin nimellä Pieni Pariisi 1900-luvulla. Nykypäivänä kaupunki on kiireinen metropoli. Athenaeum, Riemukaari, Vallankumous aukio, Piazza Maggiore ja Cismigiu-puisto ihastuttavat vierailijoitaan. Parlamenttitalo on suurin parlamenttirakennus maailmassa. Lounas päivän aikana paikallisessa ravintolassa, ilta vapaa-aikaa.

3. päivä │Bukarest – Peles linna – Brasov (A, L)

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Brasovia. Matkan aikana pysähdytään Sinaian vuoristossa Pelesin linnassa. Opastettu tutustumiskierros tässä kuninkaallisen perheen entisessä kesäpalatsissa. Tämä saksalaisen uusrenessanssin arkitehtuurinen mestariteos sijaitsee Bucegi vuoriston juurella. Kuningas Kaarle I. aloitteesta rakennettu linna oli vuoteen 1947 saakka kuningasperheen suosittu kesänviettopaikka. 160 huonetta ovat täynnä Euroopan parhaita taideteoksia, Murano-kristallisia kattokruunuja tai Cordoban nahkakalusteita. Täällä saamme kuulla myös Romanian kuninkaallisten vaikutuksesta maan historiaan. Lounas paikallisessa ravintolassa ja majoittuminen hotelliin Brasovissa. Ilta vapaa-aikaa.

4. päivä│Brasov – Bran (A, L)

Teemme kaupunkikierroksen Brasovissa. Etelä-Karpaatien ympäröimä kaupunki on yksi suosituimmista matkailukohteista Romaniassa. Brasov perustettiin tärkeiden kauppareittien risteykselle, jonka ansiosta kaupunki vaurastui nopeasti keskiajalla ja sillä oli tärkeä poliittinen asema alueella. Tämä heijastuu myös kaupungin saksalaisella nimellä Kronstadt, tai latinaksi Corona eli Kruunun kaupunki. Kaupungin vaakunassa on edelleen kruunu ja tammipuun juuret. Kaupunkia ympäröiviä muureja laajennettiin ja torneja lisättiin, niin kuin keskiajalla oli tapana. Nykyään kaupunkikuvaan kuuluu goottilais-, barokki- ja renessanssityylistä arkitehtuuria. Vierailu goottilaisessa Mustassa kirkossa.

Kaupunkikierroksen aikana vierailu myös paikallisessa koulussa. Yhteinen lounas.

Iltapäivällä tutustumme kuuluisaan Drakulan linnaan Branissa. Branin korkealla kalliolla sijaitseva linna on täynnä mysteereitä ja legendoja. Linna tuli tunnetuksi Bram Stockerin Dracula kirjan ansiosta. Ensimmäiset kirjoitukset linnasta ovat 1300-luvulta, jolloin Brasovin asukkaille myönnettiin lupa rakentaa kalliolle linnoitus. Myöhemmin linnaa laajennettiin, Brasovin asukkaat lahjoittivat sen Romanian kuningatar Marialle ja siitä tuli suosittu kuninkaallinen residenssi. Kapeat käytävät johtavat 60 huoneen läpi, jotka ovat täynnä upeita puusta veistettyjä huonekaluja, vanhoja aseita ja haarniskoja.

Miten Dracula liittyy linnaan? Tule ja ota selvää! Illaksi palataan Brasoviin.

5. päivä │ Kuohuviinimaistiaiset ja paluu Bukarestiin (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Bukarestia. Matkan varrella pysähdymme maistelemaan paikallisia kuninkaallisia kuohuviinejä.

Bucegi vuorilla sijaitsee vuonna 1892 perustettu Rhein Azuga kellari, jossa valmistetaan tunnettua kuohuviiniä. Tämä kellari tuotti aikoinaan kuohuviinejä Romanian kuninkaan hoviin. Nykypäivänä Kuningas Mikael I. ostaa edelleen Rhein Extra kuohuviiniä tältä tilalta. Rhein Azuga on vanhin edelleen toimiva kuohuviinin valmistaja Romaniassa. Tilalla käytetään perinteisiä valmistusmenetelmiä, joihin tutustumme vierailun aikana.

Yhteinen lounas. Iltapäivällä palaamme Bukarestiin, majoitus samassa hotellissa kuin ensimmäisenä yönä.

6. päivä │ Kotimatka (A)

Aamiainen hotellissa ja uloskirjautuminen. Kuljetus lentokentälle, josta lento Münchenin kautta Helsinkiin.

HUOM! Matkalla on paljon kävelyosuuksia, joten se ei sovellu liikuntaesteisille.

 

Ateriat 

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

 

Lufthansan lennot

Helsinki-Frankfurt klo 06.35-08.15

Frankfurt-Bukarest klo 09.50-13.10

Bukarest-München klo 12.50-13.50

München-Helsinki klo 15.05-18.35

Majoitus

Bukarestissa Hotel Concorde Bucharest****
Hotelli sijaitsee Bukarestin vanhassa kaupungissa, lähellä kahviloita, ravintoloita, kauppoja ja liikekeskuksia. Upea klassinen rakennus kaikin modernein mukavuuksin. Huoneissa hillityt värit wifi, Smart TV, kahvinkeittomahdollisuus, minibaari, ilmastointi, hiustenkuivaaja.
Hotellissa on myös lobby baari, sauna, kuntosali, kokoustila, aamiaisravintola.

Brasovissa Hotel Belford***
Mukava 3* kaupunkihotelli Brasovin keskustassa, lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä, ja kävelykatua. Huoneissa parveke, wifi, ilmastointi, kahvi/tee, minibaari, tallelokero, hiustenkuivaaja. Hotelli tarjoaa aamiaista, ja siellä on myös lobby baari ja pieni neuvottelutila.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja.

Kuvia

Kiehtova Romania kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun