Kulttuuri­matkat

Kaunis Dubrovnik

Kohde
Kroatia
Pyydä tarjous

Kaunis Dubrovnik

Dubrovnik Kroatian eteläkärjessä on yksi Adrianmeren suosikkikohteista. Viehättävä ja taidokkaasti entisöity vanhakaupunki on matkan arvoinen. George Bernard Shaw ilmaisi asian osuvasti vuonna 1929 vieraillessaan täällä: ”Jos haluat nähdä taivaan maan päällä, tule Dubrovnikiin.”

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Dubrovnik on erillään muusta Kroatiasta. Mantereen puolella sitä ympäröi Bosnia-Herzegovina, jonne tehdäänkin mielenkiintoisia päiväretkiä.  Dubrovnik syntyi kun kaksi pientä kaupunkia Laus ja Dubrava yhdistettiin. Uusi kaupunki linnoitettiin ja kaksi satamaa nousi kannaksen molemmin puolin. Keskiajalla Dubrovnik oli itäisen Adrianmeren ainoa kaupunkivaltio, joka veti vertoja Venetsian mahdille.

Tutustumisen voit aloittaa Pilen portilta, josta alkaa tunnettu pääkävelykatu Stradun – tuttavallisemmin Placa. Lužan aukiolla on kellotorni, Rehtorin palatsi ja suihkulähde. Vierailun arvoinen on myös Tuomiokirkko.

Vanhakaupunki on täynnä kahviloita, ravintoloita, gallerioita ja museoita. Mutkittelevilla kujilla voisi viettää aikaa päiväkausia vain kuljeskellen tai ostoksia tehden. Ehdottomasti kannattaa tehdä kävelyretki vanhan kaupungin muurilla. Parin kilometrin matkalla maisemat ovat todella vaikuttavat, toisaalla kimmeltää Adrianmeri ja toisaalla Dubrovnikin hienot maisemat. Jalkoja voi matkan varrella lepuuttaa pienissä kahviloissa. Vielä komeammat maisemat näet kun nouset köysiradalla 400 metrin korkeudelle Srd-vuorelle.

Suurin osa päiväristeilyistä lähtee vanhan kaupungin satamasta. Suosituin vierailusaari on Lokrum. Toinen mukava päiväretken kohde on Cavtat, jonne pääsee bussilla.

Lomalla on lupa herkutella ja Dubrovnikissa se on helppoa. Osterit, sardiinit, mustekala, ahvenet ja simpukat ovat suosittuja ja tuoreita. Kokeile vaikka maukasta kalasalaattia tai jännittävää mustaa risottoa. Liharuoan ystävän kannattaa maistaa cevapciciä – grillattuja lihapaloja, sipulisilppua ja vaaleaa lepinja-leipää.

Kuvia

Kaunis Dubrovnik kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun