Kulttuuri­matkat

Katalonian pääkaupunki - Barcelona

Kohde
Espanja
Pyydä tarjous

Katalonian pääkaupunki - Barcelona

Katalonian pääkaupunki Barcelona on Madridin jälkeen Espanjan suurin kaupunki. Kaupungin tunnetuin arkkitehti on eittämättä Antoni Gaudí. Hänen erikoinen ja mittasuhteita uhmaava aaltoileva tyylinsä saa rakennukset elämään.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Kuuluisimpia Gaudín luomuksia ovat yhä rakenteilla oleva Sagrada Família -kirkko, humoristinen Parc Güell -puisto mosaiikkeineen, sekä Casa Batlló ja Casa Milá.

Barcelona sijaitsee Välimeren rannalla ja on yksi harvoista kaupunkikohteista, jotka voivat ylpeillä omalla uimarannallaan.

Goottilainen vanhakaupunki kapeine kujineen, tapas-baareineen ja putiikkeineen on Euroopan suurimpia keskiaikaisia keskustoja. Siellä sijaitsee mm. Barcelonan goottilainen katedraali. Vanha kaupunki jakautuu pienempiin naapurustoihin, joita ovat esimerkiksi Barri Gótic, Raval ja Born. Kävelykatu La Rambla halkaisee keskustan, toiselle puolelle jää Picasso-museo ja toisella puolella on herkkusuiden kauppahalli La Boqueria.

Ruoalla on katalonialaisille aivan erityinen merkitys. Perinteiset ravintolat ovat tosin saaneet rinnalleen uusia, huippumoderneja ja kokeilevia keittiöitä. Tapas-baarien herkut huuhdotaan alas lasillisella paikallista kuohuviiniä – cavaa. Vaikka Katalonia tunnetaan hyvästä lihastaan, on Barcelona erikoistunut mereneläviin. Kokeile suussa sulavia sardiineja, katkarapuja tai mustekalaa.

Ostoksia voi tehdä kaikkialla, El Corte Ingles -tavaratalo on jo käsite ja jopa kohtuuhintainen. Vanhankaupungin kujilla on lukematon määrä putiikkeja ja pikkuliikkeitä. La Ribera, Sant Pere, El Reval ja Eixample (merkkivaatteita) ovat muita hyviä ostosalueita.

Kuvia

Katalonian pääkaupunki - Barcelona kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun