Kulttuuri­matkat

Kaihoisan fadon Portugali

Kohde
Portugal
Pyydä tarjous

Kaihoisan fadon Portugali

Manner-Euroopan läntisin maa lekottelee Atlantin valtameren rannalla Espanjan naapurissa. Etelä-Portugali tunnetaan hiekkarannoistaan, Lissabon kulttuuristaan ja Pohjois-Portugali on luonnonystävien ja portviinin aluetta. Kaksi luonnonkaunista saarta, Azorit ja Madeira, kuuluvat Portugalille.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Portugalin historiaan vaikuttaneiden kansojen luettelo on vaikuttava: iberit, tartessolaiset, keltit, foinikialaiset, karthagolaiset, kreikkalaiset, roomalaiset, germaanit, egyptiläiset, seemiläiset ja maurit. Portugalin siirtomaahistoria on Euroopan vanhin. Se alkoi Ceutan valloituksella vuonna 1415 ja päättyi vasta vuonna 1999, kun Macao luovutettiin Kiinalla.

Portugalin lahja maailman musiikille on fado. Sen surumielinen sointi on ainutlaatuinen ja sopii hyvin myös suomalaiseen sielunmaisemaan. Merkittävimmät tyylilajit ovat Lissabonin fado ja Coimbran fado.

Koristeelliset ja usein historian tapahtumia kuvaavat kaakeliseinät ovat tuttu näky Portugalissa. Varsinkin 1500- ja 1600-luvuilla tämä azulejo-tyyli oli suosittu. Kuumassa ilmastossa ne myös pitivät helteen talojen ulkopuolella.

Portviinin kotikaupunki on Porto. Tätä vahvaa tammitynnyreissä kypsyvää sekoiteviiniä käytetään erityisesti jälkiruokajuomana. Juustot, pähkinät ja kuivatut hedelmät tuovat sen maun parhaiten esiin. Punaisen portin lisäksi nautitaan myös kellanruskeasta ja valkoisesta portviinistä.

Kuvia

Kaihoisan fadon Portugali kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun