Kulttuuri­matkat

Jordanian kiertomatka

Kesto
6 päivää
Kohde
Jordania
Pyydä tarjous

Jordanian kiertomatka

Jordania tunnetaan parhaiten tuhansia vuosia vanhasta Petran kiveen rakennetusta kaupungista, joka on ollut Unescon maailmanperintölistalla jo vuodesta 1985. Tutustumme kiertomatkalla myös Madabaan, käymme Mount Nebon vuorella ja majoitumme luxus-teltoissa kuuluisassa Wadi Rumin autiomaassa. Ota yhteyttä ja toteutetaan teidän porukalle ”once in a lifetime” kulttuurimatka Jordaniaan!

 

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1

Lento Ammaniin. Perille saavumme myöhään yöllä klo 00.25 (ei aikaeroa). Kentältä kuljetus hotelliin, majoittuminen.

Päivä 2 | Amman, Madaba, Mount Nebo ja Petra

Aamiaisen jälkeen lähtö kokopäiväretkelle Ammaniin, Madabaan, Mount Neboon ja Petran kaupunkiin. Aloitamme kaupunkikierroksella Ammanin linnoitukselle, yhdelle seitsemästä kukkulasta, josta upeat näkymät yli kaupungin. Jatkamme lyhyen bussimatkan Rooman aikaiselle amfiteatterille, joka tänä päivänä on suosittu teatteri- ja musiikkiesitysten näyttämönä. Keskellä näyttämöä voi itse kokeilla kaikua. Jatkamme kävellen keskustaan vanhalle kulta- ja maustetorille. Retki jatkuu bussilla puolentoista tunnin matkan päähän, lumoavaan mosaiikkien kaupunkiin, Madabaan. Perillä jatkamme jalkaisin läpi vanhan kaupungin, kreikkalais-ortodoksiseen Pyhän Yrjön kirkkoon, josta löytyy vanhimmat kartat Palestiinasta, Jerusalemista sekä tärkeimmistä Lähi-idän raamatun paikoista eKr 560. Yhteinen lounas, jonka jälkeen kävelemme ylös kirkolle Mount Nebon vuorelle, joka muistetaan profeetta Mooseksen hautapaikkana sekä paikkana, jossa hän sai näyn luvatusta maasta. Matka jatkuu bussilla Petraan, jossa kirjaudumme sisään hotelliin. Illallinen hotellilla.

Päivä 3 | Petra, Shobak ja Wadi Rum

Aamiainen hotellilla. Aloitamme päivän kävelemällä historiallisen Petran sisäänkäynnille. Petra on yksi maailman vaikuttavimmista Unescon kohteista, myös Indiana Jones-elokuvasta tuttu monelle. Kivestä on hakattu hautoja ja luostareita, laakson pohjalla on myös roomalaiskaupungin rauniot. Sisään alueelle mennään kapeaa, kiemurtelevaa solaa pitkin. Edessä avautuu upeaan kallioon louhittu, eriväristen kivien kirjoma laakso. Kävelemme läpi Siqin solan ja kiehtovan kiveen veistetyn kaupungin, joka on vuodelta 600 eaa. Solan päässä pääsemme ihailemaan kallioon kaiverrettua Al Khazneh aarrekammiota, jossa mahdollisuus myös kierrokselle sisällä. Yhteinen lounas. Matka jatkuu ajomatkalla Shobakiin “Krak de Montreal” linnoitukselle, joka sijaitsee keskellä aavikkoa vuoren huipulla ja sen jälkeen kahden tunnin ajomatkan päähän Wadi Rumin laaksoon. Wadi Rum tuli kuuluisaksi sen jälkeen, kun siellä oli kuvattu elokuva Lawrence of Arabia vuonna 1962.

Majoitumme leiriin ja kokoonnumme syömään herkullisen illallisen, jolla tarjoillaan lammasta, kanaa ja vihanneksia perinteisesti valmistettuna. Illallisen jälkeen kannattaa ihailla tähtitaivasta. Yövymme leirissä omissa luxus-teltoissamme.

Päivä 4 | Wadi Rum ja Kuollut meri

Aamiainen leirissä. Teemme jännittävän ja mieleenpainuvan jeeppisafarin läpi vuoriston ja aavikon halki. Wadi Rumin autiomaa on uskomattoman kaunis Unescon perintökohde sekä myös beduiinien valtakunta. Näemme vanhoja kalliomaalauksia, luonnon muovaamia siltoja ja dyynejä. Jatkamme leiristä bussilla noin neljän tunnin ajon maapallon matalimpaan paikkaan, Kuolleelle merelle, jonka maisemissa majoitumme seuraavan yön. Lounas päivän aikana. Kuollut meri on ainutlaatuinen kohde, sen suolapitoisuus on 9 kertaa korkeampi kuin muiden merien. Mineraalipitoisella vedellä on havaittu olevan terveyttä edistävä vaikutus ja lisäksi mutaa käytetään ihon hoidossa. Suolavedessä kelluminen ja muta hoidot tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen. Illallinen hotellissa.

Päivä 5 | Kuollut meri, Jerash, Ajloun

Aamiainen hotellissa ja leppoisaa vapaa aikaa nauttia ympäristöstä. Iltapäivällä lähdemme retkelle muinaiseen Jerashin kaupunkiin. Jerash oli yksi Dekapolis-kaupungeista ja siellä ovat nähtävillä vanhat roomalaiset rauniot. Kaupunki on hyvin säilynyt ja kävellessä pilarien, julkisten kylpylöiden, hippodromin, muinaisen teatterin ja temppeleiden läpi, voi helposti kuvitella Jerashin entisen loiston. Lounas Jerashissa, josta jatkamme 45 minuutin matkan bussilla Ajlouniin. Ajloun on Jordanian vihreä keskus; alueella on linna ristiretkien ajalta, oliiviviljelmiä, viehättäviä maaseutukyliä, luonnonsuojelualue sekä tärkeitä raamatun ajan kirkkoja. Lounas päivän aikana. Paluu takaisin Kuolleelle merelle hotelliimme, jossa illallinen ja vapaa aikaa.

Päivä 6 | Kotimatka Suomeen

Kotimatka Suomeen.

Kuvia

Jordanian kiertomatka kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun