Kulttuuri­matkat

Japani ja Etelä-Korea

Ajankohta
kevät
Kohde
Japani ja Etelä-Korea
Pyydä tarjous

Japani ja Etelä-Korea

Lähde kirsikan kukkien juhlan hanamin aikaan Japanin Osakaan, Kiotoon, Tokioon ja Etelä-Korean Busaniin ja Souliin. Suomalaisen matkanjohtajan kanssa tutustuminen eksoottisiin kohteisiin onnistuu vaivattomasti.

 

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1 | Lento Osakaan

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkanjohtajan kanssa. Finnairin lento Helsingistä Osakaan  yön yli lento.

 Päivä 2 | Osaka

Saapuminen Osakaan aamulla (aikaero on 7 h edellä). Saapumisen jälkeen lähdetään kaupunkikiertoajelulle Osakaan oppaamme johdolla. Näemme mm.  vuonna 1583 valmistuneen Osakan linnan ja The Floating Garden Observatoryn. Se on kahden pilvenpiirtäjän välissä 170 mn korkeudessa leijuva näköalasilta, jolta pääsee nauttimaan upeista maisemista esteettömästi yli Osakan. Yhteinen tervetulolounas. Noin tunnin matkan ajo Kiotoon, jossa majoittuminen ja lepoaikaa.

 Päivä 3 | Kioto

Aamiaisen jälkeen lähdemme Kioton kaupunkikiertoajelulle. Fushimi Inari-Taisha on tärkeimpiä Kioton shinto-pyhäköitä. Pyhäkön alueella on noin 10 000 punaista torii-porttia ja lukuisia kettupatsaita. Inari on shintolaisuudessa riisin ja saken jumala ja kettujen uskotaan olevan Inarin sanansaattajia. Pyhäkköä pidetään Kioton vaikuttavimpana nähtävyytenä. UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluva Kinkakujin temppeli tunnetaan myös nimellä Kultaisen Paviljongin temppeli ja se on peräisin Muromachi-ajalta. Yhteinen lounas. Seuraavassa kohteessamme Ryoanjissa on Japanin kuuluisin kivipuutarha. Nijon linna ja palatsi ihastuttavat upealla arkkitehtuurillaan ja kauniilla puutarhallaan. Kävelykierros ja Cultural show Gionin kaupunginosassa, joka tunnetaan erityisesti geishakortteleistaan. Kuljetus hotelliin.

Päivä 4 | Tokio

Aamiaisen jälkeen siirtyminen kävellen (noin 5 minuutin kävelymatka) Kioton juna-asemalle, josta lähdemme luotijunalla Tokioon (matkatavarat toimitetaan junaan erikseen). Matka-aika noin 2 tuntia. Tutustumme kaupunkikiertoajelulla tähän maailman suurimpaan kaupunkiin. Sensoji on Tokion vanhin ja vaikuttavin temppeli, alkuperäinen päähalli valmistui vuonna 645. Temppeli tuhoutui vuoden 1945 ilmapommituksissa ja on kokonaan rekonstruoitu. Nakamisen ostoskadut ovat otollisia esimerkiksi matkamuistojen hankintaan. Yhteinen lounas. Meiji on shintolainen pyhäkkö vuodelta 1920 ja se on omistettu keisari Meijille ja keisarinna Shokenille. Valtaisalla alueella on puistoja, rakennuksia ja sumopainijatkin esiintyvät täällä. Japanilaisille pyhäkkö on sekä hengellinen levähdyspaikka että virkistävä keidas suurkaupungin vilinässä. Harajukun kaupunginosassa voi nähdä nuoria cosplay-asuissaan. Omotesandon ostoskatua kutsutaan Tokion Champs-Elyseeksi. Täältä löytyy korkeatasoisia liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

Päivä 5 | Tokio

Aamiaisen jälkeen jatkamme vielä Tokioon tutustumista oppaan kanssa bussilla. Ensimmäinen pysähdyksemme on Tokyo Metropolitan Government Building, jonka näköalatasanteelta pääsemme ihastelemaan Tokiota yli 200 metrin korkeudessa. Imperial Palace on Japanin keisarin asunto ja sitä reunustaa laaja puistomainen aukio. Palatsiin vievä Nijubashi Bridge on yksi Japanin tunnetuimmista silloista. Yhteinen lounas. Ginza on elegantti ostosalue, josta löydät kaupungin hienoimmat tavaratalot, putiikit ja ravintolat.

Vapaa aikaa tai paluukuljetus hotelliin. Suosittelemme esim. käymistä kaupungin tunnetuimmassa maamerkissä, vuonna 1958 valmistunut ja 313 m korkea Tokio Tower, joka päihittää Pariisin Eiffel-tornin 13 metrillä. Näköalatasanteelta aukeaa mahtavat maisemat Tokioon.

Päivä 6 | Busan, Etelä-Korea

Aikaisen aamiaisen jälkeen luovutetaan huoneet ja lähdetään Tokion lentokentälle, josta lento Busaniin Japan Airlinesilla. Kuljetus hotelliimme, joka sijaitsee kuuluisalla Haeundaen rannalla. Yhteinen lounas ja tutustuminen Haeundaen ranta-alueeseen. Ilta vapaata aikaa vaikkapa piipahdukseen kaupungin monista kylpylöistä.

Päivä 7 | Soul

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Geumjeongsan-vuorella sijaitsevaan Beomosanin temppeliin. Yli tuhat vuotta sitten perustettu temppeli on täysin syystä yksi Busanin suosituimmista nähtävyyksistä varsinkin keväällä kauniin miljöönsä vuoksi. Matkamme jatkuu Gamcheonin kulttuurikylään, jossa pääsemme ihastelemaan värikkäästi maalattuja taloja ja ainutlaatuista taidetta. Yhteisen lounaan jälkeen kierroksemme päättyy Gukjen markkinoille, jotka ovat yhdet Korean suurimmista markkinoista. Tämän jälkeen kuljetus juna-asemalle ja vajaan kolmen tunnin junamatka Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin. Kuljetus hotellimme ja majoittuminen.

Päivä 8 | Soul

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Souliin, yhteen maailman suurimmista kaupungeista. Ensimmäisenä tutustumiskohteena on Gyeongbokgungin palatsi. Se on suurin ja merkittävin Joseon-dynastian rakennuttama palatsi, ja se on yksi dynastian viidestä suuresta palatsista. Palatsi rakennettiin vuonna 1395. Matka jatkuu idylliseen Bukchon Hanokin kylään, jossa saamme hyvän käsityksen siitä mitä elämä oli Koreassa 600 vuotta sitten. Gwangjangin torilla pääsemme herkuttelemaan katuruokakojujen paikallisia erikoisuuksia. Päivän päätteeksi nousemme Namsam-puistossa sijaitsevaan Seoul-torniin, josta aukeavat uskomattomat näkymät yli kaupungin. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

Päivä 9 | Vapaa päivä Soul

Aamiaisen jälkeen vapaa päivä Soulissa tai vaihtoehtoisesti lisämaksullinen retki Koreoiden väliselle demilitarisoidulle vyöhykkeelle. DMZ on noin neljä kilometriä leveä vyöhyke rajan molemmin puolin. Vierailun aikana on mahdollisuus nähdä esimerkiksi Imjingakin puisto, The Bridge of Freedom, kuuluisa 3rd Tunnel ja Doran observatoriosta on mahdollista vilkaista pohjoiselle puolelle. Illalla yhteinen matkan päätösillallinen.

Päivä 10 | Kotimatka

Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentoasemalle ja kotimatka alkaa. Helsinkiin saavumme klo 13.55.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Kuvia

Japani ja Etelä-Korea kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun