Kulttuuri­matkat

Itävalta - kesät ja talvet

Kohde
Itävalta
Pyydä tarjous

Itävalta - kesät ja talvet

Itävallassa voit lasketella, vaeltaa tai täyttää päiväsi kulttuurilla. Vaellusreittejä on kaiken tasoisille patikoijille, laskettelu- ja hiihtokohteet ovat maailman huippuja. Sympaattisen alppimaan maisemat ovat silmiä hivelevän kauniita ja Mozart maistuu niin musiikissa kuin suklaassakin.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Itävalta sijaitsee keskellä Eurooppaa. Sen ehkä tunnetuimmat maisemat ovat Alpit ja Tonava. Keskeisen sijaintinsa vuoksi maa on ollut haluttua valloitusaluetta. Täällä ovat vierailleet niin roomalaiset, hunnit, ostrogootit kuin frankitkin. 1200-luvulle asti valtaa pitivät Babenbergit ja heitä seurasi Habsburgien suku. 1400-luvulla Itävallasta tuli Pyhään saksalais-roomalaiseen keisarikuntaan kuulunut arkkiherttuakunta. Tasavallan historia alkoi ensimmäisen maailmansodan jälkeen kun keisarikunta hajotettiin useisiin pienempiin valtioihin vuonna 1919.

Vuonna 1992 valmistunut kanava yhdistää Tonavan Reiniin ja Mainiin muodostaen vesireitin Pohjanmereltä Mustallemerelle. Jokiristeilyt ovatkin kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta. Alppien korkein huippu on Großglockner, joka kohoaa peräti 3798 metriä merenpinnan yläpuolelle. Alpit peittävät 62 % Itävallan pinta-alasta ja loppuosakin on varsin kukkulaista.

Kulttuurin saralla Itävalta on luonut vaikuttavan sarjan mestareita. Habsburgien aikana klassinen musiikki ja arkkitehtuuri kukoistivat. Kukapa ei tuntisi Wofgang Amadeus Mozartia tai Johan Strausseja. Kaupunkikohteet, Wien ja Salzburg, tarjoavatkin yllin kyllin tekemistä kulttuurinnälkäisille ja shoppaajille.

Herkuttelijalle löytyy monta hyvää syytä matkustaa Itävaltaan. Täältä saat parhaat wieninleikkeet, makoisat apfelstrudel-omenaleivokset ja maailmankuulua sacherkakkua on ihan pakko maistaa. Wien on yksi eurooppalaisen kahvilakulttuurin syntykodeista, tunnelmallisissa kahviloissa viihdytään pitkään leivosten, lehtien ja ystävien parissa.  Kahvilajeja ja erilaisia leivonnaisia on tarjolla useita kymmeniä.

Kuvia

Itävalta - kesät ja talvet kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna