Kulttuuri­matkat

Ihmeellinen Islanti

Kohde
Islanti
Pyydä tarjous

Ihmeellinen Islanti

Islanti on monen unelma matkakohde. Useat rakastuvat karun kauniisiin maisemiin ja luonnon ihmeisiin palaten aina uudestaan satujen saarelle.

Alla matkaohjelma ehdotuksemme jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1

Icelandairin lento Reykjavikiin, jossa kentällä on vastassa suomenkielinen opas bussin kanssa. Matka alkaa eksoottisesti tutustuen lentokenttätien varrella sijaitsevaan Islannin ihmeeseen: pääsemme rentoutumaan laavakenttien keskelle kuuluisaan Siniseen Laguuniin, jonka vesi on n. +35-asteista, vaaleansinistä, mineraalipitoista ja terveellistä iholle.  National Geographic –lehti on nimennyt Blue Lagoonin yhdeksi maailman ihmeistä. Ota oma uima-asu käsimatkatavaroihin mukaan, pyyhkeet saamme paikan päältä. Huom. hiukset eivät kastu altaassa, lämpimässä vedessä rentoudutaan rauhallisesti.

Illallisen nautimme tunnelmallisesti laguunin ravintola Lavassa. Kuljetus Reykjavikiin hotellille ja majoittuminen.

Päivä 2

Aamiainen ja lähtö kaupunkikierrokselle, jonka aikana saamme kuulla tuhdin tietopaketin Reykjavikista oppaan johdolla. Kierroksen aikana näemme mm. vanhan liikekeskustan kalasatamineen, Alvar Aallon suunnitteleman Pohjolan talon, Hallgrimurin kirkon, parlamenttitalo Alltingin ja Laugardalurin ulkoilmauimalan. Päivän teema on Reykjavikin parhaan palat – kulttuuria, historiaa ja nykypäivän elämää. Yhteinen lounas.
Lounaan jälkeen bussi vie meidät ryhmiemme mieluisaan paikkaan tehdasmyymälä Álafoss Outletiin. Myymälä sijaitsee vanhalla tehdasalueella, joka oli vuosikymmenten ajan johtava islantilaisten villatuotteiden valmistaja. Täältä löytyy kattava valikoima upeita villatuotteita niin kotiin vietäväksi kuin tuliaisiksi. Myymälän yhteydessä on näyttely villan valmistuksesta ja sen historiasta. Álafoss sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Reykjavikista. Iltaohjelma oman aikataulun mukaan.

Päivä 3

Aamiainen ja lähtö Islannin suosituimmalle Kultainen kolmio -retkelle, jolla näemme kuuluisat geysirit, kuumat lähteet sekä Gullfossin mahtavan vesiputouksen. Gullfossin vesiputoukset kuuluvat Islannin vaikuttavimpiin nähtävyyksiin. Kultaiselle vesiputoukselle on noin puolentoista tunnin ajomatka Reykjavikista.

Tutustumme myös Kuumien lähteiden ja geysirien alueeseen ja Thingvellirin hautavajoamaan (sään salliessa), jossa viikinkiparlamentti kokoontui jo 900-luvulla. Yhteinen lounas päivän aikana. Paluu hotelliin ja vapaa aikaa illalla.

Päivä 4

Varhainen aamupala tai eväät, huoneiden luovutus ja kuljetus lentokentälle.

 

Kuvia

Ihmeellinen Islanti kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna