Kulttuuri­matkat

Iloinen Amsterdam

Iloinen Amsterdam

Amsterdam tunnetaan kuvauksellisista kanavistaan ja polkupyöristään. Romanttinen ja suvaitsevainen ilmapiiri, sekä mittava kulttuuritarjonta houkuttelevat vuosittain sankoin joukoin matkailijoita. Museoitakin on yli viisikymmentä, joten valinnanvaraa riittää.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Amsterdam on Hollannin perustuslain mukaan pääkaupunki, mutta kuningashuone, hallitus, parlamentti ja korkein oikeus sijaitsevat Haagissa. Amsterdamin paikalle nousivat ensimmäiset puutalot 1200-luvulla, kaupunki linnoitettiin ja Amstel-joki padottiin. Padon avulla säädeltiin paitsi veden korkeutta myös kaupankäyntiä. Nopeasti kasvavalla kaupankäynnillä olikin merkittävä osa Amsterdamin tulevaisuudelle.

Paras tapa nähdä ja tutustua Amsterdamiin on tehdä kanavaristeily. Keskustassa tehdään useita erilaisia risteilyjä, jotka kestävät tunnin, kaksi tai pidempäänkin. Voit myös valita romanttisen illallisristeilyn, voileipäristeilyn tai tehdä kokonaan oman risteilyn omalla porukalla. Toinen hauska tapa tutustua Amsterdamiin on valita polkupyörä. Amsterdam on varmaan maailman pyöräily-ystävällisin kaupunki. Polkupyöriä on arviolta vajaa miljoona ja kaupungin pienuudesta johtuen pyörällä on helppo ja nopea siirtyä paikasta toiseen.

Kuuluisat Rijksmuseo ja Van Gogh -museo ovat varmaan jokaisen listalla. Anne Frankin talo ja Madame Tussaudin vahakabinetti ovat myös hyvä valinta.

Kaupungin keskusaukion Damsquaren laitaa hallitsee kuninkaallinen palatsi sekä myöhäisgoottilainen Nieuwe Kerk -kirkko. Kuuluisin ostoskatu on Kalverstraat. Kannattaa poiketa myös P.C. Hoofstraatin puodeissa ja Joordanin jännittävässä kaupunginosassa, joka tunnetaan erikoisliikkeistään. Keskustan Magna Plaza on suosittu ostoskeskus.

Amsterdamin ravintolatarjonta on mainitsemisen arvoinen. Ruokapaikkoja löytyy joka kukkarolle ja maulle. Aasialainen ja etninen keittiö ovat voimakkaasti esillä ja voit maistaa vaikka surinamilaisia erikoisuuksia. Tarjontaa on melkein liiankin paljon, joten ravintolan valinnassa kannattaa olla tarkkana.

Kuvia

Iloinen Amsterdam kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna