Kulttuuri­matkat

Ihmeellinen Indonesia

Ihmeellinen Indonesia

Ihmeellinen Indonesia on maailman suurin saarivaltio ja koostuu yli 17 000 saaresta. Suurimmat saaret ovat Sumatra, Jaava ja Sulawesi. Virallinen kieli on bahasa indonesia, mutta erilaisia murteita on satoja, onhan asukkaitakin noin 240 miljoonaa. Rajalta rajalle on yli kuuden tunnin lentomatka, joten Indonesiaan mahtuu hyvinkin erilaisia luonnonoloja ja kulttuureja.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Indonesian keittiössä maistuu mausteiden vastakohtaisuuksien harmonia. Tuliset mausteet sekoitetaan makeaan palmusokeriin, sitruunaruoho ja tamarindi saavat kevennystä kookosmaidosta ja ruuan maut pysyvät tasapainossa. Kuten yleensä Aasiassa on täälläkin pääraaka-aine riisi, ja myös nuudeleita syödään paljon. Krupukit eli katkarapulastut ovat herkullisia ja ruuat maustetaan usein bumbuilla eli erilaisilla maustetahnoilla. Banaaninlehtiä käytetään tarjoiluastioina ja ateria syödään lusikka oikeassa ja haarukka vasemmassa kädessä. Tunnettuja ruokalajeja ovat Satay – lihaa bambutikussa pähkinäisen kastikkeen kera, Rendang on lihapata, jossa maistuu curry ja karamellisoitu kookos ja Nasi Goreng on paistettu riisiä ja kasviksia. Gado Gado on salaatti, jossa on tofua, höyrytettyjä kasviksia ja kananmunaa sataykastikkeen kera.

Bali on Indonesian lomakohteista tunnetuin ja sen viehätysvoima on säilynyt ennallaan. Balin vetonauloja ovat upeat paratiisirannat, trooppinen lämpö, aisteja hemmottelevat kylpylät ja rehevä luonto. Floresin saari tunnetaan Kelimutu vuoren maalauksellisista kolmen värin järvistä  ja Komodolla elää maailman suurin lisko – Komodonvaraani eli jättiläisvaraani. Harvinainen matelija voi kasvaa jopa 3 metrin pituiseksi.

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan. Matkaohjelmaehdotus:

Päivä 1.

Saapuminen Balin lentokentälle, josta kuljetus hotelliin. Loppupäivä vapaata aikaa toipua matkan rasituksista.

Päivä 2.

Tänään lennetään Floresiin. Lentoasemalla on opas vastassa ja vie ryhmän hotelliin. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen vieraillaan Wolotopon perinnekylässä.  Enden kaupungissa käydään paikallisilla markkinoilla. Illallinen nautitaan hotellissa.

Päivä 3.

Aamiaisen jälkeen vieraillaan First President Housessa ja sitten ajellaan Moniin, matkalla pysähdytään Sagan kylässä. Lounaan jälkeen käydään tutustumassa indonesialaiseen elämänmenoon Jopussa.

Päivä 4.

Aikaisin aamulla noustaan Kelimutu-vuorelle ihastelemaan kolmen värin järviä. Sitten palataan hotelliin aamiaiselle. Seuraava etappi on Bajawa, matkalla pysähdytään Koanaran hedelmämarkkinoilla. Lounaalle mennään takaisin Endeen. Lounaan jälkeen käydään Penggajawan Bluestone -rannalla ja Boawaen kylässä. Illallinen nautitaan Bajawajassa Camelia-ravintolassa.

Päivä 5.

Aamiaisen jälkeen ajellaan laajojen bambuplantaasien halki Inerie-tulivuoren näkyessä taustalla. Benassa kuullaan Ngadhun ja Bhagan henkien merkityksestä saarella. Aimeressa tutustutaan palmuviinin tekoon ja Borongissa syödään lounas. Iltapäivällä mennään Ranamese-järvelle ja ihastellaan Manon taidokkaita riisiterasseja. Illaksi saavutaan Rutengiin, jossa on illallinen.

Päivä 6.

Aamiaisen jälkeen lähdetään jälleen liikkeelle ja ajetaan Labuan Bajoon ja tutustutaan riisiviljelyksiin. Labuan Bajossa astutaan laivaan ja lähdetään venematkalle Kelorin saarelle uimaan ja snorklaamaan. Lounas nautitaan laivalla matkalla Rincan saarelle. Iltapäivällä patikoidaan Wae Wason metsissä ja päämääränä on nähdä Komodonvaraaneja sekä muita metsän asukkeja, kuten puhveleita, hirviä, pitkähäntämakakeja ja useita lintulajeja. Kannattaa pitää silmät avoinna, sillä nuoret varaanit kiipeävät usein myös puihin. Mukana on paikallinen puistonvartija oppaana. Iltapäivällä jatketaan matkaa Kalongin saarelle, jossa nähdään tuhansia lepakoita lentelemässä. Yöpyminen ja illallinen laivalla.

Päivä 7.

Risteily jatkuu Komodon saarelle, joka on jättiläisvaraanin ominta seutua. Täällä tehdään taas patikkaretki paikallisen puistonvartijan kanssa. Komodon kylässä tutustutaan paikallisten asukkaiden elämäntyyliin. Laivalle palataan lounaalle ja jatketaan Pink Beachille uimaan ja rentoutumaan. Täällä on myös kaunis koralliriutta, joka ilahduttaa snorklaajia. Iltapäivällä jatketaan matkaa Bidadari saarelle. Yöpyminen ja illallinen laivalla.

Päivä 8.

Aamiaisen jälkeen palataan Labuan Bajoon ja risteily on ohitse. Siirrytään lentoasemalle ja lähdetään Balille. Balilla ryhmä viedään Candi Dasaan. Hotellilla odottaa tervetulodrinkki. Loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 9.

Aamiaisen jälkeen ajetaan itärannikkoa myötäillen paikalliseen kalastajakylään Kusambaan, jossa nähdään vielä perinteisiä bambutaloja. Kyläläiset valmistavat elannokseen suolaa ja tutustutaan sen valmistusmenetelmiin. Puri Taman Ujungin kauniissa puistossa on iso kalalampi ja vanhoja kuninkaallisten perinnerakennuksia. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä tehdään kevyt patikkaretki Kastalan kylään ja ihastellaan upeita maisemia. Tenganan on perinteinen balilainen kylä, jossa vanhat tavat ovat yhä arvossa. Illallinen on hotellissa.

Päivä 10.

Aamiaisen jälkeen lähdetään Goa Lawahn lepakkoluolaan, jossa on tuhansia lepakoita. Luolaa pidetään  pyhänä. Lounaalle pysähdytään paikalliseen ravintolaan ja sen jälkeen ajetaan riisiterassien maisemissa Besakihin temppeliin Agung-vuoren rinteelle. Agung on Balin korkein tulivuori. Alueella on 24 hindu temppeliä. Seuraava pysähdyspaikka on Kintamani, josta on huikea näköala kraaterijärvelle. Lähestyessä pohjoisrannikkoa käydään vielä Beji-temppelissä Sangsitin kylässä. Illallinen nautitaan hotellissa.

Päivä 11.

Varhain aamulla lähdetään delfiiniretkelle. Aamiaiselle palataan hotelliin. Iltapäivällä jatketaan matkaa Mundukiin, vieraillaan Singarajan markkinoilla ja ajetaan Banjarin kylään. Täällä nautiskellaan kuumista lähteistä ja vieraillaan Brahma Vihara Araman buddhalaistemppelissä.  Matkalla Mundukin vuoristokylään käydään vielä Ulun Danu temppelissä. Matkalla nautitaan lounas ja illallinen on hotellissa.

Päivä 12.

Auringon noustessa lähdetään parin tunnin patikkaretkelle ympäristöön. Täällä on paljon kaakao- ja kahviviljelystä. Aamiaisen jälkeen on aika jättää raikas vuoristoilma ja ajellaan kohti etelää ja Tanah Lot-temppeliä ja Ubudia. Matkalla nautitaan lounas ja illallinen on hotellissa.

Päivä 13.

Aamiaisen jälkeen tutustutaan Tunjukin kylän elämään, vieraillaan mm.  koulussa ja maatilalla. Matkalla nautitaan lounas ja illallinen on hotellissa.

Päivä 14.

Aamiaisen jälkeen alkaa kotimatka.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna