Kulttuuri­matkat

Hurmaava Sisilia

Hurmaava Sisilia

Hurmaava Sisilia kiehtoo kävijää kauneudella ja kulttuurilla.  Sisilian lukuisat valloittajat, kreikkalaiset, roomalaiset, bysanttilaiset, arabit, normannit ja espanjalaiset, ovat kaikki jättäneet jälkensä saaren arkkitehtuuriin, taiteeseen ja kulttuuriin yleensä, kuten  myös itse sisilialaisten luonteeseen. Saaren monivivahteinen luonto, satojen kilometrien mittainen merenranta ja karunkaunis sisämaa täydentävät sopivasti toisiaan. Hyvän ruuan ja viinin ystäville Sisilia on paratiisi; herkulliset kasvispastat, kalaruoat ja suussa sulavat marsipaanileivoinnaiset, sekä ricotta-juustolla ja suklaalla täytetyt cannolit saavat veden kielelle.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Noin 655 000 asukkaan Palermo on Sisilian pääkaupunki ja sijaitsee Monte Pellegrino -vuoren suojassa merenrannalla. Kaupunki kukoisti jo roomalaisten ajalla, mutta erityisesti arabien ja normannien aikana Palermoon rakennettiin sen mahtavimmat monumentit, normannipalatsi, katedraali ja lukuisat kirkot ja yksityispalatsit. Rakennukset on koristeltu rikkaasti mosaiikeilla ja marmorilla. Palermon rikas historia ja nykypäivän tapahtumat yhdessä kietovat kaupungin salaperäisyyden verhoon.

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan. Matkaohjelmaehdoitus:

1. päivä

Saapuminen Palermon lentokentälle, jossa on vastassa suomenkielinen opas. Kuljetus keskustaan (n. 1 tunti) ja ennen hotelliin saapumista lyhyt kiertoajelu keskustassa.

2. päivä

Aamupäivällä tutustumme Palermon nähtävyyksiin: näemme arabi-normannityyliä parhaimmillaan edustavan normannipalatsin ja sen yhteydessä olevan Palatina-kappelin, jonka mosaiikkikoristeet kuvaavat Raamatun tapahtumia. Käymme Palermon katedraalissa, jonka paikalla arabien ajalla toimi moskeija. Nykyhistoriasta kertoo Palermon oikeustalo, jossa on pidetty lukuisia mafia-oikeudenkäyntejä. Näemme myös Teatro Massimom, jossa vuoden aikana esitetään useita tunnettuja oopperoita. Teemme myös kävelykierroksen  Palermon ääntä ja elämää täynnä olevalla torialueella, Ballaro’lla ja pistäydymme kauniissa barokkikirkossa, Santa Maria del Gesù’ssa. Kiertoajelun aikana saamme Palermosta hyvän yleiskuvan, ajamme mm. rantabulevardia pitkien ja näemme Palermon suuren satama-alueen.

Lounaan jälkeen ajamme noin puolen tunnin ajomatkan päässä olevaan  Monrealeen. Täällä on upea tuomiokirkko 1170-luvulta, Wilhelm II:n ajalta. Kirkko on rikkaasti marmorilla ja mosaiikeilla koristeltu kuvaten Vanhan Testamentin tapahtumia. Kirkon yhteydessä on benediktiiniläisluostari, jonka kauniin sisäpihan näemme.

3. päivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Sisilian länsirannikolle, joka on yksi Sisilian tärkeimpiä viininviljelys- ja suolankuivausalueita. Ajamme ensin Marsalaan (n. 2 t.) , joka tunnetaan erinomaisesta jälkiruokaviinistään. Marsala-viiniä tarjosi myös Italian yhdistämisen sankari Giuseppe Garibaldi sotilailleen ennen saaren valtausta. Vierailemme viinitilalla, jossa tutustumme viinintuotantoon ja saamme maistiaiset  Marsala-viinistä. Paluumatkalle pysähdymme tunnelmalliseen Ericen pikkukaupunkiin. Keskiajalta peräisin oleva kaupunki on rakennettu n. 750 metriä korkean vuoren rinteelle, jota hallitsee 1200-luvulla rakennettu linna. Linnan ympärillä ovat keskustan kapeat kujat ja aukiot, joiden varrella on keramiikkamyymälöitä ja herkullisia marsipaanileivonnaisia myyviä konditorioita. Ericestä aukeaa kaunis näkymä merelle ja rannikolle. Mahdollisuus nousta Ericeen myös kabiinihissillä. Paluu illansuussa takaisin Palermoon.

4. päivä

Neljäs päivä jatkuu kokopäiväretkellä saaren etelärannikolle Agrigentoon (ajomatka n. 2 t.), jossa tutustumme Temppelilaakson. Se on yksi UNESCOn  maailmanperintökohteista. Alue on rakennettu  v. 581 eaa., jolloin se tunnettiin nimellä Akragas, ja jossa parhaimmillaan asui n. 200 000 asukasta. Roomalaisten ajalla nimi muuttui Agrigentoksi. Temppelilaaksossa näemme  mm. Junon, Herkuleen, Jupiterin ja Castorin ja Polluxin temppeleiden rauniot. Paluu takaisin Palermoon myöhään iltapäivällä/illansuussa.

5. päivä

Päivä aikaa tutustua Palermoon omin päin- tai järjestetyllä retkellä. Mahdollisuus vierailla esim. Teatro Massimossa, jolloin nähdään teatterin yleiset tilat ja teatterisali, mikäli siellä ei ole harjoituksia. Mikäli Teatro Massimossa on ooppera matkan aikana, voidaan se sisällyttää ohjelmaan. Päivä kuluu myös hyvin vain Palermon elämänmenoa katsellen!

6. päivä

Kuljetus Palermon lentokentälle ja paluulento Suomeen.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun