Kulttuuri­matkat

Historiallinen Berliini

Historiallinen Berliini

Berliini on yhdistyneen Saksan uutena ja vanhana pääkaupunkina sekä maailman metropolina todella mielenkiintoinen. Berliinissä ovat sulassa sovussa rinnakkain rakennukset Preussin kukoistuskaudelta, DDR:n hallintokaudelta ja lännen näyteikkunasta. Tuskin lienee toista miljoonakaupunkia, jonka lähimenneisyys on yhtä mielenkiintoinen ja vavahduttava kuin Berliinin. Tervetuloa mukaan tutustumaan Berliiniin helposti ja mukavasti suomalaisen matkanjohtajan opastuksella.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan. Matkaohjelmaehdotus:

Päivä 1.

Kokoontuminen Helsingin lentoasemalla, josta on lento Berliiniin. Saapuminen Berliiniin, jossa bussi ja suomalainen opas ovat ryhmää vastassa. Kuljetus keskustaan ja kaupunkikiertoajelu, jonka aikana näemme Berliinin tärkeimmät nähtävyydet mm. Brandenburgin portin ja kuulemme historiaa ja nykypäivän kuulumisia. Kiertoajelun jälkeen on yhteinen lounas tyypillisessä saksalaisessa ravintolassa ja majoittuminen hotelliin. Vapaa-aikaa.

Päivä 2.

Aamiaisen jälkeen bussi ja opas noutavat ryhmän hotellista. Lähdemme tutustumaan Berliinin kahteen mielenkiintoiseen museoon. Vierailemme ensin Stasi Museossa, jossa on opastettu kierros. Kuulemme kuinka Itä-Saksan aikana Stasi eli ”Ministerium für Staatssicherheit” eli Valtion turvallisuusministeriö vakoili ja kontrolloi kansalaisiaan. Stasi museosta menemme DDR-museoon, jossa voi tutustua kattavaan kokoelmaan esineistöä Itä-Saksan ajalta. Museolta matka jatkuu Check Point Charlie -rajanylityspaikalle. Check Point Charlie on länsipuolen antama nimitys yhdelle rajanylityspaikalle Idän ja Lännen välillä. Tämä rajanylityspaikka erotti Länsi-Berliiniin Kreuzbergin kaupunginosan Itä-Berliiniin Mitten kaupunginosasta. Rajanylityspaikka oli etenkin diplomaattien käyttämä. Nykyään paikalla on muistona rajanylityskoppi, jossa voi valokuvauttaa itsensä rajavartijoiden kanssa. Lounas nautitaan paikallisessa itä-saksalaistyylisessä ravintolassa. Iltapäivällä on kuljetus takaisin hotellille. Halukkaat voivat jäädä kaupungille ostoksille ja tutustumaan Berliinin muihin nähtävyyksiin.

Päivä 3.

Aamiainen hotellissa. Vapaapäivä TAI kokopäiväretki Potsdamiin. Kuljetus lentokentälle iltapäivällä, josta lento Helsinkiin.

Opastettu kokopäiväretki Potsdamiin ja Sanssoucin linnaan
Potsdam on nykyisen Brandenburgin osavaltion pääkaupunki, entinen Preussin kuninkaiden ja Saksan keisareiden toinen residenssikaupunki, aivan Berliinin kupeessa. Viime vuosien aikana Potsdam on kunnostettu upeasti ja siitä on kehittynyt yksi Saksan suosituimmista kohteista. Tutustumme opastetulla kierroksella Schloss Sanssouciiin. Sanssoucin linna on Friedrich Suuren 1700-luvun puolessa välissä rakennuttama loistokas kesäpalatsi ja Potsdamin linnoista ehdottomasti kuuluisin. Linnan nimi ”sans souci” tarkoittaa ilman huolia, ja täällä Friedrich Suuri halusi keskittyä filosofiaan, musiikkiin ja kirjallisuuteen. 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna