Kulttuuri­matkat

Historiaa ja kulttuuria Pekingissä

Kohde
Peking, Kiina
Pyydä tarjous

Historiaa ja kulttuuria Pekingissä

Pekingin historia ja kulttuuri ovat vertaansa vailla. Kerää ryhmä ja lähdetään tutustumaan Kiinan pääkaupunkiin. Kiinan muuri, Kielletty kaupunki ja Taivaallisen rauhan aukio kutsuvat käymään.

Alla matkaohjelma ehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Peking 

Kokoontuminen Helsingin lentoasemalla josta suora lento Pekingiin (aikaero + 5 h).

Päivä 2 | Taivaan temppeli 

Saavumme Pekingiin aamulla. Paikallinen englanninkielinen opas ryhmää vastassa. Siirrymme bussilla Taivaan Temppeliin ja sen puistoon, teemme opastetun kierroksen. Ming-Dynastian Keisareille 1400-luvulla rakennettu temppeli oli palvontaa ja uhrimenoja varten. Temppelissä rukoiltiin taivaalta apua hyvän sadon saamiseksi. Temppelin tärkein rakennus on pyöreä puusta ilman nauloja rakennettu Hyvän sadon rukoilemisen Sali. Kiinalaisen ajattelun mukaan rakennuksen pyöreä muoto edustaa taivasta ja sen neliskulmainen perustus maata.

Bussissa aamiaisboxit sis. voileivän ja vesipullon. Vierailun jälkeen nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen majoittuminen hotelliimme ja mahdollisuus lepoon. Ilta vapaa aikaa.

Päivä 3 | Taivaallisen rauhan aukio ja Kielletty kaupunki 

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Pekingin tunnetuimpiin nähtävyyksiin, Taivaallisen rauhan aukioon sekä kiellettyyn kaupunkiin. Taivaallisen rauhan aukio on tunnettu vuoden 189 verilöylystä jossa opiskelijat osoittivat mieltään. Aukio on ollut suosittu paikka poliittisille kokoontumisille jo kauan ennen tätä. Aukio on suuri kooltaan yli 50 hehtaaria ja sinne mahtuu monta sataa tuhatta ihmistä kerralla.

Nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Kansallismuseoon ja teemme siellä opastetun kierroksen. Kansallismuseo sijaitsee Taivaallisen rauhan aukion itäisellä laidalla ja se on perustettu vuonna 2003.  Museon jälkeen paluu hotelliimme ja ilta vapaa aikaa.

Päivä 4| Kiinan muuri 

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Kiinan muuria. Matkalla tutustumme Ming Dynastiaan kuuluneen keisari Zhu Di´n hautaan. Hauta sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Pekingistä. Keisari Zhu Di oli ensimmäinen keisari joka rakennutti haudan itselleen ja hänen jälkeen keisarilisia hautoja rakennettiin kaksitoista kappaletta. Hänen rakennuttama Changling hauta on kaikista suurin ja parhaiten säilynyt kaikista keisarillisista haudoista. Alue jossa hauta sijaitsee on kooltaan 120 000 m2.  Haudalta jatkamme matkaa Kiinan muurille jossa pääsemme tutustumaan tähän yhteen maailman huikeimmista rakennelmista. Nautimme päivän aikana yhteisen lounaan. Paluu hotelliin iltapäivällä. Yhteinen perinteinen Pekingin ankka-illallinen paikallisessa ravintolassa.

Päivä 5 | Kesäpalatsi 

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan keisarilliseen Kesäpalatsiin. Alun perin Jin-dynastian aikaa rakennettu Kesäpalatsi on uudelleen rakennettu Qing-dynastian kesäpaikaksi. Yhteensä palatsi on tuhottu ja rakennettu uudelleen kolme kertaa. Palatsin alue koostuu upeasta puistoalueesta tekojärvineen. Mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä alueella ovat Marmorilaiva, Suzhou-kauppakatu ja pitkäikäisyyden mäellä sijaitseva Buddhan tuoksun torni.  Päivän aikana yhteinen lounas.  Paluu hotelliin ja ilta vapaa aikaa.

Päivä 6 | Vapaa päivä 

Aamiainen hotellissa ja vapaapäivä omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen.

Päivä 7 |  Vapaata tai valinnainen retki

Aamiainen hotellissa ja vapaapäivä omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen.

Päivä 8 | Peking – Helsinki 

Aamiainen hotellissa jonka jälkeen kuljetus lentoasemalle josta suora lento Helsinkiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvia

Historiaa ja kulttuuria Pekingissä kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun