Kulttuuri­matkat

Hemingwayn Florida

Kohde
Yhdysvallat
Pyydä tarjous

Hemingwayn Florida

Seminole intiaanit ovat Floridan alkuperäiskansa ja heidän reservaattinsa sijaitsevat niemimaan keskiosissa. Florida tunnetaan kuitenkin parhaiten valkoisista hiekkarannoista, palmuista ja glamourista. Itäpuolella Floridaa ympäröi Atlantin valtameri ja länsipuolella Meksikonlahti.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Miami on pessyt kasvonsa ja noussut huippusuosituksi lomakohteeksi. Miami Beach on juuri se paikka, jossa aurinko ja huvitukset odottavat. Pastellinsävyiset art deco -rakennukset ovat kuin karamellitaloja. Kaikki tuntuvat olevan tulossa tänne, joten lähde mukaan.

Evergladesin kansallispuisto on monille tuttu elokuvista ja televisiosarjoista. Kukapa ei  muistaisi Don Johnsonin käärittyjä takinhihoja. Todellisuus on kuitenkin  taruakin jännittävämpää ja vierailu alligaattoreiden maassa on ikimuistoinen.

Orlandossa on kolme suurta teemapuistoa, Walt Disney World, Sea World ja Universal Studios, joissa jokaisessa saa kulumaan helposti vaikka useamman päivän. Ja sitten on vielä Kennedyn avaruuskeskus ja muita huippunähtävyyksiä.

Florida Keys on 190 km pitkä sarja saaria, joiden halki kulkee 182 km pitkä Overseas Highway -valtatie. Tiellä on 42 siltaa ja maisemat ovat ainutlaatuisia. Maailmankuulu kirjailija Ernest Hemingway asui Floridan Key Westissä kymmenisen vuotta ja sieltä löytyy Hemingway museo.

Matkaohjelmaehdotus

Päivä 1.

Saapuminen Miamin lentoasemalle, jossa opas on ryhmää vastassa. Kuljetus hotellille ja majoittuminen.

Päivä 2.

Tänään tutustutaan Miamiin. Retken aikana saadaan hyvä kuva art-deco-alueesta, tutustutaan Miami Beachin ranta-alueeseen, keskustaan sekä Suomen Miamin konsulaattiin, joka sijaitsee erikoisella Wyndwoodin alueella. Käydään myös Miami Vicen maisemissa, Coconut Growe satama-alueella ja Coral Gablesin hienostoalueella. Kierros ei olisi mitään ilman Little Habanaa eli kuubalaista kaupunginosaa. Lopuksi vieraillaan Baysiden ulkoilma ostoskeskuksessa ja siellä voi myöskin nauttia vaikka lounaan ostostenteon lomassa. Päivän päätteeksi tehdään Biscayne Bay -risteily. Matkalla nähdään kuuluisuuksien kartanomaisia huviloita ja useita Biscayne lahden kauniita tekosaaria.

Päivä 3.

Tänään on ohjelmassa Lake Worth ja West Palm Beachin dynaaminen keskusta. Palm Beachin hienostoalueella nähdään toinen toistaan hienompia linnoja aivan meren äärellä. Lake Worthin keskustassa tehdään pieni kävelykierros ja siellä ehtii käydä myös lounaalla. Suomen-Amerikan Kauppakamarissa tavataan Suomen Lake Worthin konsuli sekä suomalaisen asuntojen välittäjän, joka kertoo mahdollisista asuntojen hankinnoista; hinnoista, veroista ja yhtiövastikkeista.

Päivä 4.

Vapaapäivä omiin seikkailuihin ja rannalla lekotteluun.

Päivä 5.

Tänään on vuorossa varmasti monen odottama retki Evergladesin suoalueelle ja suokopteriajelu. Päivän aikana nähdään lintuja, matelijoita ja alligaattoreita. Suokopteriajelu kestää noin tunnin ja ajelun jälkeen on luvassa alligaattori show, jossa näytetään kuinka alligaattorit ja ihmiset tulevat keskenään toimeen.

Päivä 6.–7.

Omatoimista lomailua Floridan auringon alla tai mahdollisuus osallistua lisämaksullisille retkille.
–      Ostosretki Dolphin Mall tehtaanmyymälöihin
–      Wynwood Graffiti alueen vierailu (taiteilijoiden, pintamuodin, gallerioiden ja ravintoloiden alue, Suomen konsulin omistama galleria, jossa konsulaatti toimii)
–      NHL jääkiekko-ottelu

Päivä 8.

Kotimatka alkaa.

Kuvia

Hemingwayn Florida kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun