Kulttuuri­matkat

Etruskien jalanjäljillä Italiassa

Ajankohta
Huhtikuu
Kohde
Italia
Pyydä tarjous

Etruskien jalanjäljillä Italiassa

Tervetuloa Senioriopettaja-lehden lukijamatkalle tutustumaan etruskien Italiaan. Oppaana matkalla on yli 20 vuotta Italiassa asunut hurmaava Tellervo Puuri.

Etruskit hallitsivat suurta osaa Italiaa ennen Rooman valtakuntaa. Roomalaiset kutsuivat tätä kansaa tuskeiksi, itsestään he käyttivät nimeä rasenna. Nykyään heidät tunnetaan etruskeina. Italian kansoista etruskit ovat arvoituksellisimpia. He olivat Italian ensimmäinen korkeakulttuurin luonut kansa, mutta monet etruskien saavutukset ovat jääneet historiaan roomalaisten ansiosta. Matkan aikana näemme Tellervo Puurin johdolla upeita kukkulakaupunkeja ja historiallisia kohteita Lazion, Toscanan ja Umbrian alueilla.

Pyydä tarjous

Hintaan sisältyy

  • lennot Helsinki–Rooma–Helsinki
  • yöpyminen jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen
  • tilausajokuljetukset ohjelman mukaan sis. pakolliset tiemaksut, kulkuluvat, verot
  • ohjelman mukaiset retket ja sisäänpääsyt
  • suomenkielinen paikallisopas kohteessa mukana koko matkan ajan ja paikallisoppaat tarvittaessa
  • ruokailut
  • toimisto- ja palvelumaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone
  • muut palvelut

Matkaohjelma

Päivä 1│Montefiascone – Bolsena (L)

Finnairin lento Helsingistä Roomaan klo 7.50–10.15, jossa Italiassa asuva oppaamme Tellervo Puuri on bussin kanssa ryhmää vastassa. Lähdemme kohti Bolsena-järveä ja muinaisten etruskien asuma-alueita. Lounaan nautimme Montefiasconessa Leonardin viinitilalla. Täältä on kotoisin valkoviini EST!EST!EST! Lounaan jälkeen jatketaan Bolsenan kylään, jossa majoitumme.

Päivä 2│Bolsena – Civita Di Bagnoregio (A, I)

Aamiaisen jälkeen hotellista lähdetään kävellen tutustumaan Bolsenan keskustaan, jonka tärkein nähtävyys on Santa Cristinan kirkko. Bolsena järvi on Euroopan suurin vulkaanista alkuperää oleva kraatterijärvi ja sen rannoilla ovat asustaneet muinoin etruskit ja sittemmin roomalaiset. Santa Cristinan kirkon vierestä alkaa keskiaikainen vanha keskusta, josta löytyy Monaldeschi della Cervaran linna ja linnan tiloissa toimiva museo. Aikaa omatoimiseen lounaaseen.

Iltapäivällä lähdemme kohti läheistä Civita Di Bagnoregion kylää, joka sijaitsee yksinäisen tuffikukkulan huipulla. Se mainitaan kuolevana kylänä, koska sen perustat vähitellen sortuvat ja murtuvat, väki on muuttanut pois. Matkailun myötä on Civita Di Bagnoregio noussut uuteen kukoistukseen. Kylään päästään kävellen siltaa pitkin. Kylään on syntynyt uusi yhdyskunta ennen kaikkea taiteilijoista ja artesaaneista. Paluu Bolsenaan, illallinen nautitaan hotellissa.

 Päivä 3│Tarquinia (A, L)

Päivä on omistettu Tarquinian etruskikeskukselle, jossa sijaitsee laaja etruskien hautaalue eli nekropoli. Näistä etruskihaudoista on löydetty kiehtovia maalauksia. Nekropolilta siirrytään Tarquinian keskustaan ja käydään museossa, jonne on kerätty löytöjä hauta-alueilta. Yhteinen lounas, paluu illaksi Bolsenaan.

Päivä 4│Ferento – Capodimonte – Tuscania (A, L)

Päivän kohteena on Ferenton arkeologinen alue, joka sijaitsee Vezzarella ja Acqua Rossa purojen välisellä tuffikukkulalla. Ferenton etruskikaupungin aluetta on tutkittu vain osittain, näkyvillä on roomalaisten ajan monumentteja, mm. amfiteatteri. Matka jatkuu Bolsena-järven eteläosaan ihastuttavalle Capodimonten niemelle, jossa nautimme yhteisen lounaan. Täältä jatkamme kukkulakaupunki Tuscaniaan, jonka nähtävyyksiä ovat romaanis-goottilaiset kirkot Santa Maria Maggiore ja San Pietro sekä keskustan palatsit. Paluu illaksi Bolsenaan.

Päivä 5 │Orvieto – kotimatka (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme matkatavaroiden kanssa kohti Orvieton kaupunkia, muinaista etruskikeskusta Umbrian maakunnan puolella. Orvieto sijaitsee kukkulan laella ja sinne noustaan köysiratajunaa käyttäen. Aikaa jää kierrokseen keskustan kapeilla kujilla ja pikkuaukioilla. Mahdollisuus vierailuun upeassa koristeellisessa tuomiokirkossa, jossa on arvokkaita freskomaalauksia mm. Luca Signorellin San Brizion kappelissa. Yhteinen läksiäislounas, jonka jälkeen suun-taamme kohti Rooman lentokenttää. Palaamme Finnairin iltalennolla Helsinkiin klo 19.45–00.05 (26.4.).

Huom! Matkalla on paljon kävelyosuuksia, joten se ei sovellu liikuntaesteisille.

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna