Kulttuuri­matkat

Etruskien jalanjäljillä Italiassa

Ajankohta
kevät
Kohde
Italia
Pyydä tarjous

Etruskien jalanjäljillä Italiassa

Etruskit hallitsivat suurta osaa Italiaa ennen Rooman valtakuntaa. Roomalaiset kutsuivat tätä kansaa tuskeiksi, itsestään he käyttivät nimeä rasenna. Nykyään heidät tunnetaan etruskeina. Italian kansoista etruskit ovat arvoituksellisimpia. He olivat Italian ensimmäinen korkeakulttuurin luonut kansa, mutta monet etruskien saavutukset ovat jääneet historiaan roomalaisten ansiosta. Matkan aikana näemme upeita kukkulakaupunkeja ja historiallisia kohteita Lazion, Toscanan ja Umbrian alueilla.

Alla matkaohjelmaehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan. 

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan. Ohessa matkaohjelmaehdotus suunnittelun lähtökohdaksi ja ideoinnin tueksi.

Päivä 1│Montefiascone – Bolsena

Matka alkaa Bolsena-järveltä jossa tutustutaan muinaisten etruskien asuma-alueisiin. Lounasta voidaan nauttia Montefiasconessa Leonardin viinitilalla, jonka jälkeen jatketaan Bolsenan kylään.

Päivä 2│Bolsena – Civita Di Bagnoregio

Aamiaisen jälkeen hotellista lähdetään kävellen tutustumaan Bolsenan keskustaan, jonka tärkein nähtävyys on Santa Cristinan kirkko. Bolsena järvi on Euroopan suurin vulkaanista alkuperää oleva kraaterijärvi ja sen rannoilla ovat asustaneet muinoin etruskit ja sittemmin roomalaiset. Santa Cristinan kirkon vierestä alkaa keskiaikainen vanha keskusta, josta löytyy Monaldeschi della Cervaran linna ja linnan tiloissa toimiva museo.

Iltapäivällä lähdemme kohti läheistä Civita Di Bagnoregion kylää, joka sijaitsee yksinäisen tuffikukkulan huipulla. Se mainitaan kuolevana kylänä, koska sen perustat vähitellen sortuvat ja murtuvat, väki on muuttanut pois. Matkailun myötä on Civita Di Bagnoregio noussut uuteen kukoistukseen. Kylään päästään kävellen siltaa pitkin. Kylään on syntynyt uusi yhdyskunta ennen kaikkea taiteilijoista ja artesaaneista.

 Päivä 3│Tarquinia

Päivä on omistettu Tarquinian etruskikeskukselle, jossa sijaitsee laaja etruskien hauta-alue eli nekropoli. Näistä etruskihaudoista on löydetty kiehtovia maalauksia. Nekropolilta siirrytään Tarquinian keskustaan ja käydään museossa, jonne on kerätty löytöjä hauta-alueilta.

Päivä 4│Ferento – Capodimonte – Tuscania

Päivän kohteena on Ferenton arkeologinen alue, joka sijaitsee Vezzarella ja Acqua Rossa purojen välisellä tuffikukkulalla. Ferenton etruskikaupungin aluetta on tutkittu vain osittain, näkyvillä on roomalaisten ajan monumentteja, mm. amfiteatteri. Matka jatkuu Bolsena-järven eteläosaan ihastuttavalle Capodimonten niemelle, jossa nautimme yhteisen lounaan. Täältä jatkamme kukkulakaupunki Tuscaniaan, jonka nähtävyyksiä ovat romaanis-goottilaiset kirkot Santa Maria Maggiore ja San Pietro sekä keskustan palatsit.

Päivä 5 │Orvieto – kotimatka

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Orvieton kaupunkia, muinaista etruskikeskusta Umbrian maakunnan puolella. Orvieto sijaitsee kukkulan laella ja sinne noustaan köysiratajunaa käyttäen. Aikaa jää kierrokseen keskustan kapeilla kujilla ja pikkuaukioilla. Mahdollisuus vierailuun upeassa koristeellisessa tuomiokirkossa, jossa on arvokkaita freskomaalauksia mm. Luca Signorellin San Brizion kappelissa.

Huom! Matkalla on paljon kävelyosuuksia, joten se ei sovellu liikuntaesteisille.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun