Kulttuuri­matkat

Kahvia ja kulttuuria - Etiopia

Kahvia ja kulttuuria - Etiopia

Etiopia sijaitsee Afrikan sarvessa päiväntasaajan läheisyydessä. Maa on enimmäkseen vuoristoista ylänköä ja Etiopian ylängöltä saa alkunsa myös mystinen Sininen Niili. Monimuotoisesta luonnosta löytyy ikivihreitä metsiä ja vuoristoaroja. Maa on etsijän unelma, askeleet vievät vähitellen 3000 vuoden taakse – ihmiskunnan alkuun. Heimoja ja kansoja on kymmeniä, jokaisella niistä on omat kulttuuriperinteensä, kielensä ja uskomuksensa.

Kuinka moni tietää, että kahvipensas ja Arabica-kahvi ovat alun perin kotoisin Etiopian viileiltä ja metsien varjostamilta ylängöiltä. Kahvipavut poimitaan käsin, sillä marjat kypsyvät eri aikaan. Marjat kuivataan auringossa ja puhdistetaan ja käsitellään ennen kuin runsasarominen ja samettisen pehmeä kahvi lähtee maailmanvalloitusretkelle.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan. Esimerkkiohjelma:

Päivä 1.

Iltalento Helsingistä Tukholmaan, josta yölento Addis Abebaan Ethiopian Airlinesilla.

Päivä 2.

Aamulla saavutaan Addis Abeban lentoasemalle, josta on bussikuljetus hotelliin. Päivällä tehdään kaupunkikierros ja tutustutaan keskiylängöllä sijaitsevaan 3,5 miljoonan asukkaan pääkaupunkiin. Addis Abeba sai alkunsa eukalyptuspuiden verhoamalla Entoto-kukkulalla vuonna 1886. Kaunis Pyhän Kolminaisuuden katedraali on sisustettu seinä- ja lasimaalauksin sekä käsintehdyin kristallikruunuin. Ohjelmaan kuuluu myös kansallismuseo, jossa näet ihmiskunnan äidiksi, nimetyn yli kolme miljoonaa vuotta vanhan ”Lucyn” jäännökset.

Päivä 3.

Varhain aamulla lennetään maan suurimman järven rannalla sijaitsevaan Bahir Darin kaupunkiin. Ohjelmassa on laivaretki Tana-järvellä sijaitsevalle saarelle.  Täällä voit hiljentyä luostarikirkkojen rauhassa ja ihastella etiopialaisia kirkkomaalauksia ja ikoneita. Lounaan jälkeen tehdään maaseuturetki. Kiireetön elämäntyyli ja maaseudun vanhat perinteet ovat säilyneet hyvin, tunnelma on alkuperäinen ja aito. Kiertoajelulla näet mm. palatsialueen, josta avautuu kaunis näköala Tana-järvelle.

Päivä 4.

Matka bussilla Gondarin vuoristokaupunkiin, Etiopian entiseen pääkaupunkiin. Majoituspaikka Gondarissa on kukkulalle rakennettu Goha-hotelli, josta on huikeat näkymät kaupunkiin ja ympäröiville vuorille. Kierroksen aikana tutustut keisarikunnan palatsiin ja linnaan 1600-luvulta. Käydään myös kaupungin perustajan Fasiledesin kylpylässä. Kaupungissa sijaitsee myös ainutlaatuisen kaunis Debre Birhan Selassie kirkko, jossa ihaillaan etiopialaista uskonnollista taidetta. Yöpyminen Gondarissa.

Päivä 5.

Debark sijaitsee 90 km päässä Gondarista Simienin kansallispuiston rajalla. Puiston korkein huippu Ras Dashen kohoaa 4543 m merenpinnan yläpuolelle ja on Afrikan neljänneksi korkein vuori. Maisemia hallitsevat yli 20 vuorenhuippua. Puisto on UNESCO:n maailmanperintölistalla. Illaksi palataan Gondariin.  

Päivä 6.

Lento Etiopian ylängöllä sijaitsevaan Lalibelaan, joka oli 1200-luvulla Etiopian pääkaupunki. Matka lentokentältä Lalibelaan taittuu mahtavien vuorten maisemissa. Lalibelaa kutsutaan Afrikan Petraksi ja Uudeksi Jerusalemiksi. Tutustumiskohteina ovat Lalibelan kallioon hakatut kirkot, jotka ovat kaupungin sielu ja mukana Unescon maailmanperintölistalla ”maailman kahdeksantena ihmeenä”. Jokainen yli kymmenestä kirkosta on omanlaisensa ja yhdistetty toisiin kirkkoihin kallioon hakattujen käytävien kautta. Kirkkojen arkkitehtuuri on ainutlaatuista ja niiden tunnelma on iätön. Kirkoissa kohtaat pappeja, nunnia, munkkeja ja diakoneja, joiden rauhaa ja mietiskelyä ympärillä kävelevät matkailijat eivät häiritse. Kirkkojen jälkeen Lalibelan vilkas elämä tuntuu aivan kuin olisi astunut toiseen maailmaan. Yöpyminen Lalibelassa.  

Päivä 7.

Lento Lalibelasta pohjoiseen Axumiin, joka tunnetaan muinaisesta korkeasta sivistyksestään. Itse Saban kuningattarella oli tällä palatsi, jonka raunioilla vieraillaan. Etiopian hallitsijasuku sai alkunsa Saban kuningattaren vierailusta kuningas Salomonin luona. Maan viimeinen keisari Haile Selassie katsoi polveutuvansa suoraan heidän pojastaan Menelik I:sta. Keisari rakennutti tänne Pyhän Siionin Marian katedraalin, joka avattiin vuonna 1965.  

Päivä 8.

Aamulento Addis Abebaan. Aikaa ostoksille ja torivierailu yhteen Afrikan suurimmista ja vilkkaimmista markkinapaikoista on elämys. Illalla nautitaan vielä päivällinen ennen siirtymistä lentokentälle ja iltalennolle Tukholmaan.

Päivä 9.

Saapuminen aamulla Tukholmaan, josta lento Helsinkiin.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna