Kulttuuri­matkat

Silta TV-sarjan tunnelmia

Silta TV-sarjan tunnelmia

Kööpenhamina ja Malmö vievät huippujännittävän tanskalais-ruotsalaisen Silta tv-sarjan maisemiin.

Teemamatkalla eläydymme sarjan tapahtumiin paikanpäällä ja käymme mm. Öresundin sillalla, josta Silta-sarjan tapahtumat alkavat. Anna tarinan kuljettaa sinut todellisuuden ja tarinan rajamaille eläytyen salaperäisiin murhamysteereihin. Miten tarina tulee päättymään? Teemalle uskollisena piipahdamme myös Wallanderin Ystadissa, jonka idyllinen ulkokuori kätkee sisälleen selkäpiitä karmivia salaisuuksia.
Silta TV-sarjan tunnelmia ja Wallanderin yllätyksiä samassa paketissa.

Alla matkaohjelmaehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1
Saapuminen aamulla Kööpenhaminaan, josta jatkamme suoraan lentokentältä keskustaan kaupunkikierrokselle. Pysähdymme lyhyille tauoille Rosenburgin linnalla, Pieni merenneito -patsaalla ja Kööpenhaminan suurella oikeustalolla. Silta tv-sarjassa oikeustalossa järjestetään oikeudenkäynti poliisille, joko on syyllistynyt pahoinpitelyyn. Yhteinen lounas. Jatkamme matkaamme Nørrebron tai Blågårdsgaden kaduille, joissa osa Silta-sarjasta on kuvattu. Blågårdsgadenin kävelykadulla on paljon erilaisia liikkeitä, kuten kahviloita, ravintoloita, musiikki-, vaate- ja sisustuskauppoja. Vierailemme myös Nordhavnenissa. joka sijaitsee Hellerupin ja Langelinien välissä, aivan Øresundin rannikon ja Tanskan suurimman sataman vieressä. Silta–sarjassa koditon Bjørn piileskelee Nordhavnenissa, josta hän yrittää kommunikoida morsettamalla. Paluu hotellille ja yhteinen päivällinen.

Päivä 2
Aamiaisen jälkeen suuntaamme Malmöön. Pysähdys valokuvausta varten Øresundin sillalla, joka on 16 km pitkä silta Tanskan ja Ruotsin välillä. Øresundin silta on myös paikka, mistä Silta-sarjan tapahtumat alkavat, kun sillalta löydetään naisen ruumis. Saapuminen Malmöön, jossa lähdetään 2,5 tunnin pituiselle Silta-teemaiselle kiertoajelulle. Kiertoajelu vie meidät tunnetuille nähtävyyksille, mutta myös aavemaisille tehdasalueille ja muille jännittäville paikoille. Kuulemme mielenkiintoisia faktoja ja tarinoita sarjan kuvauksista, kuvauspaikkojen etsinnästä ja valmistelusta sekä muista kulissien takana tapahtuvista asioista. Kierrokseen sisällytetään myös klippejä itse sarjasta. Todellisuuden ja tarinan raja hämärtyy, kun näemme sarjan tapahtumat niiden oikeilla tapahtumapaikoilla. Yhteinen lounas. Iltapäivällä tutustumme Malmön muihin nähtävyyksiin tai vapaa-aikaa. Majoittuminen ja yhteinen illallinen.

Päivä 3
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Ystadiin. Vierailemme elokuvamuseossa, Cineteketissa. Sen lisäksi, että nähdään kuinka elokuvia tehdään ja tuotetaan alusta loppuun, Cineteket tarjoaa myös elokuvanäytöksiä sekä valokuvia Silta-sarjasta ja elokuvasta Kyss mig (englanniksi With Every Heartbeat). Yhteinen lounas ja vapaa aikaa ennen paluuta Malmöön.

Ystad on myös kuuluisa ympäri maailmaa fiktiivisen rikoskomisario Wallanderin ansiosta. Kaupunki on todellakin yhtä viehättävä kuin miltä se näyttää elokuvissa ja televisiosarjoissa. Siellä on keskiaikaisia, pastellinvärisiä ristikkorakenteisia taloja mukulakivikatujen ja aurinkoisten torien varrella. Opastetulla kaupunkikierroksella nähdään tärkeimmät historialliset nähtävyydet: St Knutin torin, 1100-luvulta peräisin olevan fransiskaanimunkkien luostarin ja viereisen Pyhän Pietarin kirkon (St Petri klosterkyrka) ja museon. Ystadissa on lisäksi paljon hyviä kahviloita ja ravintoloita, joten sinun ei tarvitse turvautua pizza- ja hampurilaisravintoloihin, kuten rikoskomisario Wallander tekee.. Vapaa ilta.  

Päivä 4
Aamiaisen jälkeen kuljetus Kööpenhaminan lentoasemalle, josta lento Suomeen.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna