Maa- ja metsätalousmatkat

Maatalous- ja luontopainotteinen opintomatka Italiaan

Kohde
Pohjois-Italia
Pyydä tarjous

Maatalous- ja luontopainotteinen opintomatka Italiaan

Tule, näe ja koe hurmaava Garda-järvi ja sen monipuolisuus; jylhät Dolomiittien vuoristomaisemat ja kaunis Desenzanon järvenrantakaupunki. Tämän matkan aikana teemme mielenkiintoisia tilavierailuja ja veneretken Sirmioneen, vierailemme viinitilalle ja nautimme hyvästä ruuasta. Sydämellisesti tervetuloa tälle yhteiselle ja unohtumattomalle Gardan matkalle!

 

Pyydä tarjous

Hintaan sisältyy

  • Finnairin lennot Helsinki-Milano-Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitus  jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja palvelut
  • ohjelman mukaiset ateriat: ( 5 x  lounas ja 1 x illallinen, illallisen ruokajuomat = 1/4 viini, vesi, espresso-kahvi)
  • suomalaisen matkanjohtajan ja oppaan palvelut kohteessa
  • paikallisten asiantuntijoiden kohde-esittelyt eri tutustumiskohteissa

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone. Ilman huonekaveria matkustavan on varattava yhden hengen huone
  • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Hotelli Bonotto****

Hotel Bonotto sijaitsee Desenzano del Gardan sydämessä vain 100 metrin päässä Gardajärven rannalta. Hotellilla on ilmainen WiFi, ilmastoidut huoneet ja panoraamaterassi, jolta avautuu näköala järvelle. Bonotto-hotellin huoneissa on LCD-tv Sky-kanavilla, tallelokero ja minibaari. Huoneet ovat täysin äänieristettyjä. Buffetaamiainen tarjoillaan päivittäin, ja hotellilla on myös baari.

Matkaohjelma

Päivä 1 | Matkapäivä, tilavierailu ja viiniä, Tervetuloa Italiaan! (L,I)

Saapuminen Milanoon Malpensan lentokentälle lennolla AY01751. Ryhmää vastassa suomalainen opas, joka on ryhmän mukana koko matkan ajan. Lentokentältä siirtyminen tilausbussilla kohti Franciacortan viinialuetta, joka sijaitsee Brescian kaupungin lähistöllä Milanosta itään. Alueen viinit ovat saaneet maailman laajuisesti tunnustusta ja Franciacortan kuohuviini on palkittu maailman parhaimpiin kuuluvaksi. Vierailemme paikallisella Agritour-tilalla, jossa saamme esittelyn tilan toiminnasta omistajien johdolla. Tilalla valmistetaan alueen puna-, valkoviinejä sekä Franciacorta-kuohuviiniä, joita pääsemme maistelemaan lounaan yhteydessä. Vierailun jälkeen jatkamme matkaa kohti Eteläiselle-Gardajärvelle, jossa majoittuminen hotelliin. Hieman vapaa-aikaa. Yhteinen kävelykierros oppaan kanssa Desenzanon keskustassa, jonka jälkeen yhteinen illallinen.

Päivä 2 | Maatilavierailuja ja veneretki Sirmioneen (A,L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme vierailulle karjatilalle. Tila on yksi Brescian alueen ensimmäisistä ja tärkeimmistä yhdyskuntatiloista (350 hehtaaria).  Yhtymässä on 9 jäsentä, ja tilan tuottama maito jalostetaan paikallisessa meijerissä Grana Padano -juustoksi. Lihakarja teurastetaan tilalla ja se myydään suoramyyntinä tilan omassa liikkeessä. Tilalla on nykyisin noin 1000 Italialaista Frisona lehmää sekä 500 Limousine ja Scottone lehmää. Täältä siirrymme läheiselle sikatilalle. Kyseessä on keskisuuri tila, jonka toiminta on ”täyden ympyrän” tuotantoa. Tilan toimintaan kuuluu eri viljalajikkeiden viljely ruokintakäyttöön, sikojen kasvatus, teurastus sekä lihan myynti ja lihatuotteiden valmistus. Pääsemme tutustumaan tilan toimintaan vaihe vaiheelta. Tilavierailujen jälkeen jatkamme matkaa lounaalle paikallisen maatilamatkailutilan ravintolaan. Lounaalta suuntaamme Gardajärven länsiosaan Gardone Rivieraan, josta matkaamme Sirmioneen venekuljetuksella (n.1h) ohittaen Isola del Gardan –saaren sekä Catullon luolat. Niemenkärkikaupunki Sirmionen viehättävää katukuvaa hallitsee upea Scala-linnoitus. Täällä vapaata aika kierrellä tunnelmallisilla kujilla ja vaikka istahtaa jäätelölle tai aperitiiville. Saapuminen takaisin Desenzanoon. Ilta vapaa.

Päivä 3 | Riisitilavierailu ja Veronan kaupunkikierros (A,L)

Lähtö bussilla Veneton maakuntaan tutustumaan paikalliseen riisitilaan, jonka historia ulottuu viiden sukupolven taakse. Tilan oppaan johdolla kierrämme riisiviljelmillä kuullen riisinviljelyn eri vaiheista. Tutustumme itse yritykseen ja veronalaiseen riisinviljelyskulttuuriin. Tila tuottaa korkealatuista riisiä niin Italian kuin ulkomaan markkinoille. Päälajikkeena Nano VialoVeronese I.G.P. –riisi, jonka lisäksi tilan tuotantoon kuuluvat myös Carnaroli, Venere ja Ermes –lajikeita. Vierailun jälkeen nautimme lounaaksi risoton sekä riisistä valmistetun jälkiruuan tilan yhteydessä olevassa ravintolassa. Riisitilavierailun jälkeen jatkamme bussilla Romeon ja Julian kotikaupunkiin Veronaan, jonne saavuttaessa tutustumme kävellen kaupungin keskustan tärkeimpiin aukioihin, pysähdymme mm.  Julian parvekkeen alle sekä näemme oopperafestivaaleistaan tunnetun arvokkaan roomalaisen amfiteatterin. Hieman vapaa-aikaa Veronan kauppakaduilla.

Päivä 4 | Osuuskuntavierailu Trentinossa (A,L)

Aamulla lähtö hotellista Trentinon maakunnan puolelle, Storon kaupunkiin n.2h ajomatkan päähän. Matkan varrella ohitetaan mm. Idrojärvi koko pituudeltaan. Storossa tuotetaan tunnettua ”keltaista jauhoa” eli mm. polentan valmistukseen käytettävää maissiajauhoa. Teemme yritysvierailun paikalliseen osuuskuntaan, joka tuottaa tunnetun maissijauhon lisäksi myös vihanneksia ja marjoja. Maataloustuotteet kerätään ja prosessoidaan käsin tai erikoislaitteiden, kuten puhdistus-, jauhatus-, pakkauskoneiden ja myllyn avulla. Vierailun aikana näemme tuotannon eri vaiheita sekä kuulemme osuuskunnan toiminnasta. Osuuskunnan yhteydessä toimii myös laaja paikallisten tuotteiden myymälä. Vierailun jälkeen siirrymme lounaalle läheiselle maaseutumatkailutilalle, jolla on ravintola- ja majoitustoimintaa, eläimiä sekä hedelmäviljelyksiä (mm. päärynä, omena, persikka, aprikoosi, kirsikka, eri marjoja sekä viinirypäleitä). Agriturismon vihreän filosofian mukaisesti hedelmä- ja viinitarhan kasteluun käytettävä vesi tulee viereisestä Sorino-joesta. Lounaan jälkeen jatkamme nousemme Storosta Valle di Ledroon, joka sijaitsee n. 650m korkeudessa. Laakson helmi on 9 km ympärysmitaltaan oleva kirkasvetinen Ledrojärvi. Pysähdymme hetkeksi järvenrantaan, jossa sijaitsee Unescon suojelukohteena oleva palafitti-museo (muinaisia paaluasutuksia). Vapaa-aikaa vierailla sisällä museossa (opastettu kierros varattavissa etukäteen min 13 hlö ryhmille), reippailla ylös läheiselle ”Jättiläisen penkille” ihastelemaan upeaa maisemaa järvelle tai tehdä pieni kävelykierros järven rantaa mukaillen.

Päivä 5 | Vapaapäivä (A)

Aamiainen. Omatoimista rentoutumista ja voit nauttia Desenzanon antimista. Illallinen.

Päivä 6 |  Arrivederci! Milanon kautta Malpensaan (A,L)

Aamiaisen jälkeen jätämme Gardajärven ja siirrymme bussilla Milanoon. Kaupunkiin saavuttessa näemme bussista mm. Piazza Repubblican ympäristön: täällä ovat korkeat pilvenpiirtäjät, mm. Pirelli sekä modernit liiketalot ja lukuisat hotellit. Bussi jättää keskustan tuntumaan, laukut jäävät bussiin lounaan ja kävelykierroksen ja lounaan ajaksi. Kävellen tehtävän kaupunkikierroksen (n.2,5h) aikana näemme mahtipontisen  Castello Sforzescon, joka oli Viscontien ja Sforzien asuinlinna (ulkopäin) ja kävellemme läpi paraatipihojen. 1400-luvun lopulla linna oli yksi Italian johtavia hoveja, jossa vaikuttivat aikansa kuuluisat taiteilijat kuten mm. Leonardo da Vinci. Dante-katua pitkin kuljetaan ensin kautta maailman tunnetulle oopperatalolle eli La Scalan luokse (ulkoapäin), josta edelleen katetun Vittorio Emanuele II -gallerian läpi koristeellisen, pitsimäisen tuomiokirkon eteen, joka on Italian suurin goottilainen kirkko (ulkoapäin). Kierroksen jälkeen lounastauko Tuomiokirkon lähellä sijaitsevassa ravintolassa. Lähdemme Milanon keskustasta Malpensan lentokentälle, josta paluulento klo 19:00.1751

A =aamiainen, L=lounas, I=illallinen

Lennot

AY1751 Helsinki-Milano klo 08.00-10.05

AY1756 Milano-Helsinki klo 19.00-22.55

Mahdolliset muutokset ja säävaraus ohjelmaan ja aikatauluun pidätetään.

Hinnat perustuvat marraskuussa 2021 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin.  Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 25.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnan tarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Kuvia

Maatalous- ja luontopainotteinen opintomatka Italiaan kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna