Kulttuuri­matkat

Hyväntuulinen Dublin

Kohde
Irlanti
Pyydä tarjous

Hyväntuulinen Dublin

Irlanti on pieni maa ja etäisyydet ovat lyhyitä. Rannikolle on helppo tehdä päiväretki. Mielenkiintoisia kohteita ovat Dalkey ja Killney rantoineen sekä Dun Laoghairen satamakaupunki. Boynen laaksossa Dublinin pohjoispuolella sijaitsevassa Newgrangessa on yksi Euroopan merkittävimmistä muinaishaudoista ja luultavasti koko maailman vanhin aurinko-observatorio. Wicklow-vuorille ja vihreille nummille kannattaa lähteä patikkaretkelle.

Vihreän saaren pääkaupunki on yhtä hyväntuulinen kuin sen asukkaatkin. Vieraanvaraiset irlantilaiset ovatkin rennompia kuin brittiläiset serkkunsa. Välimatkat kaupungilla ovat lyhyitä ja jalkaisin pääsee lähes kaikkialle. Koko Irlannin suosituin vierailukohde on Guinness Storehouse, jossa tutustut tumman ja vahvan oluen historiaan, tekotapaan ja makuun. Jamesonin viskitehtaalla on myös omat kannattajansa.

Liffey-joki jakaa Dublinin kahteen osaan. Eteläpuolelle jää vilkas yöelämän alue Temple Bar ja Grafton Streetin liikkeet. Dublinilaiset eivät tingi vapaa-ajastaan, sillä musiikki, pubit ja Guinness kuuluvat arjen rutiineihin. Kaupungin pohjoispuolella ovat pääkatu O’Connell Street ja uuden Dublinin symboli, vuonna 2003 pystytetty The Spire.

Arkkitehtuuriltaan yhtenäisen Dublinin merkittäviä rakennuksia ovat mm. Pääpostitoimisto, Dublinin linna, Trinity College, Pyhän Patrikin katedraali ja Christ Church -katedraali. Ainakin Trinity college ja sen kampusalue sekä upea kirjasto kannattaa sisällyttää matkan ohjelmaan.

Moni tunnetuista irlantilaisista kirjailijoista on kotoisin Dublinista. Tuttuja nimiä ovat James Joyce, Oscar Wilde, Samuel Beckett, George Bernard Shaw ja Roddy Doyle. James Joycen teoksen Odysseus tapahtumat sijoittuvat Dubliniin ja sitä muistetaan vuosittain 16. kesäkuuta järjestettävällä kaupunkikierroksella nimeltään Bloomsday. Kirjallisuuden ystävän ehdoton must on vierailu Dublin Writers -museossa.

Iirin kielellä niinkin helppo nimi kuin Baile Àtha Cliath tarkoittaa aidatun kahlaamon kaupunkia. Dublinin virallisena perustamisvuotena pidetään vuotta 988. Toki täällä asuttiin sitäkin ennen. Ensimmäisiä asukkeja olivat keltit ennen hurjia viikinkejä.

Pyydä tarjous

Kuvia

Hyväntuulinen Dublin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun