Kulttuuri­matkat

Dublin ja Belfast

Ajankohta
kevät, kesä, syksy
Pyydä tarjous

Dublin ja Belfast

Kaksi erilaista Irlantia, Dublin ja Belfast

Irlanti on täynnä luonnon kauneutta, historiaa ja poliittisia tilanteita. Suomalaisen oppaan johdolla tutustumme iloiseen Dubliniin ja mielenkiintoiseen Belfastiin, jonka levoton lähihistoria muistetaan hyvin. Pohjois-Irlannin Atrimin rannikon maisemat lumoavat kauneudellaan ja interaktiivisessa Titanic Belfast-näyttelyssä koet uudenlaisen museokokemuksen. Upeat niittymäiset maisemat lampaineen, hurmaavat pikkukylät ja iloiset ihmiset jäävät taatusti mieleen.

Alla matkaohjelma ehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1| Dublin

Lento Helsingistä Dubliniin. Lentoasemalla on vastassa suomenkielinen oppaamme, jonka johdolla lähdemme Dublinin kaupunkikiertoajelulle tutustuen kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Vierailemme Guinnessin olutpanimolla ja Trinity Collegen yliopiston vanhassa kirjastossa. Lounas päivän aikana, majoittuminen keskustahotelliin.

Päivä 2 | Belfast
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Belfastia, Pohjois-Irlannin pääkaupunkia, jonne saavuttuamme teemme kaupunkikierroksen sekä bussilla että kävellen. Belfastissa oli 1970-luvulla paljon levottomuuksia katolisten ja protestanttien kesken, mutta tilanne on nykyisin rauhoittunut. Rosoinen menneisyys näkyy edelleen seinämaalauksissa ja poliittisissa iskulauseissa ympäri kaupunkia. Tutustumme myös kaupungintaloon. Lounas päivän aikana, majoittuminen keskustahotelliin.

Päivä 3| Titanic Belfast – näyttely
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan maailman suurimpaan Titanic – näyttelyyn, joka sijaitsee 6 eri kerroksessa ja sisältää 9 eri galleriaa. Näyttelyssä kuvataan uusinta teknologiaa käyttäen yksityiskohtaisesti Titanicin eri vaiheet rakentamisesta traagiseen uppoamiseen. Loppupäivä vapaata aikaa Belfastissa.

Päivä 4| Kokopäiväretki Antrimin rannikolle
Suuntaamme pohjoiseen luonnonkauniille Atrimin rannikolle. Ensin vierailemme The Old Bushmills Distillery –viskitislaamolla, jossa tutustumme Bushmills-viskin valmistukseen. Matka jatkuu Atrimin rannikon kuuluisimmalle luonnonnähtävyydelle Giant´s Causeway:lle.  Se on uskomaton luonnonmuodostelma erikoisia kuusikulmaisia basalttikiviä, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan merenalaisen tulivuoren purkauksessa. Lounas päivän aikana, paluu illaksi Belfastiin.

Päivä 5 | Malahiden linna ja Howthin kalastajakylä
Paluu Pohjois-Irlannista vihreitä maisemia ihaillen takaisin Irlannin puolelle. Matkan varrella vierailemme vielä viehättävässä Malahiden linnassa ja Howthin kalastajakylässä.
Malahide Castle linnaa asutti 800 vuoden ajan Talbotin aatelissuku. Linnassa on upeita, eri aikakausilta olevia huoneita. Tämän jälkeen tutustumme Howthin kalastajakylään, jonka viikingit aikoinaan perustivat. Nautimme lounaan ja matkaamme lentokentälle. Paluulento Dublinista Helsinkiin.

 

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun