Lintumatkat

Costa Rican lintumatka

Costa Rican lintumatka

Costa Ricassa on maan pinta-alaan nähden enemmän luonnonpuistoja kuin missään muualla maailmassa. Kahden valtameren – Karibianmeri ja Tyyni valtameri – väliseen kumpuilevaan Väli-Amerikan kaistaleeseen on luonto sullonut yltäkylläisen määrän nähtävää, palmujen varjostamista hiekkarannoista viidakkoon ja tulivuorille. Maisemat matkalla ovat yhtä smaragdinvihreää värileikkiä.

Costa Ricassa kannattaa olla aktiivinen. Välimatkat ovat lyhyitä, mutta maisemat vaihtuvat nopeasti. Pohjoisessa on mahtava Arenal, yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista. Tyynenmeren rannalla houkuttelee Manuel Antonio.

Matkaohjelmaehdotusta voi muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1 | matkustuspäivä San Jóseen

Lähtö aamulla Air Francen lennolla Pariisin kautta Costa Rican San Jósehen. Saapuminen illalla, kuljetus ja yöpyminen.

Päivä 2 | Braulio Carrilo kansallispuistoon kohti Sarapiquía

Aamulla  lähtö kohti Sarapiquía. Lounas Hacienda Pozo Azulissa ennen iltapäivän retkeilyä alueen luontopoluilla. Illallinen majoituspaikassa.

Päivä 3 | Linturetkeilyä La Selvan biologiselle lintujensyöttöasemalle

Aamiaisen jälkeen lähdetään OTS La Selvan biologiselle lintujensyöttöasemalle. Lounastauko kuuluu päivän ohjelmaan. Illallinen ja yöpyminen.

Päivä 4 | Braulio Carrilon kautta väliyöpymiselle San Joséen

Aamiaisen jälkeen lähdetään uudestaan linturetkeilemään Braulio Carrilon alueelle. Syödään lounas matkalla ja palaamme yhdeksi väliyöpymiseksi San Joséen.

Päivä 5 | Los Quetzales kansallispuisto ja San Gerardo de Dota

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu etelään kohti Los Quetzalesin kansallispuistoa ja San Gerardo de Dotaa, joka on paras paikka Quetzalejen löytämiseen. Lounas matkalla. Illallinen ja yöpyminen.

Päivä 6 | San Gerardo de Dota

Aamiaisen jälkeen linturetkeilyä alueen luontopolulla. Lounastauko hotellilla, jonka jälkeen retkeillään lisää. Illallinen ja yöpyminen.

Päivä 7 | kohti Talari vuorta, Carara kansallispuistoa ja Jacóa

Aamiainen hotellissa. Lähdetään kohti Cararan kansallispuistoa ja tehdään retkipysähdys Talari vuoren alueelle. Matkalla Cararaan syödään lounas ja illallinen sekä yöpyminen.

Päivä 8 | Carara kansallispuisto ja krokotiilisafari

Aamiaisen jälkeen linturetkeilyä Cararan kansallispuistossa. Lounas paikallisessa ravintolassa ja iltapäivällä tehdään joella krokotiilisafari veneillä. Illallinen ja yöpyminen.

Päivä 9 | Arenal Volcano National Park

Aikainen herätys ja aamiaisen jälkeen siirtyminen kohti Arenal -tulivuoren maisemia. Matkalla on tarkoitus pysähtyä linturetkeilemään myös Palo Verden kansallispuistossa. Päivän aikana lounas. Illaksi siirrytään kohti Arenal Volcano kansallispuistoa jossa illallinen ja yöpyminen.

Päivä 10 | Arenal Volcano National Park

Aamuretkeilyä alueella ja iltapäivällä rentoudutaan kuumissa lähteissä, muista ottaa uimapuku mukaan. Illallinen ja yöpyminen Arenal Manoa hotellissa.

Päivä 11 | siirtyminen Monteverdeen

Aamiaisen jälkeen siirrytään Monteverden pilvimetsään. Kosteusprosentti kohoaa jopa sataan ja sademetsä on täynnä valtaviia saniaisia, rehevää sammalta ja orkidealajeja on yli 400. Illallinen ja yöpyminen.

Päivä 12 | Monteverde

Aamiaisen jälkeen retkeilyä Monteverden pilvimetsässä, riippusiltareitillä sekä kolibripuistossa. Illallinen paikallisessa ravintolassa. Yöpyminen.

Päivä 13 | Monteverde

Aamiainen hotellissa. Tänään jatketaan vielä retkeilyä ja vieraillaan pilvimetsänhoitoalueella. Illallinen paikallisessa ravintolassa. Yöpyminen.

Päivä 14 | takaisin San José

Aamiaisen jälkeen vielä hetki aikaa linturetkeilyyn läheisillä vaellusreiteillä. Lounaan jälkeen kuljetus takaisin San Joséhen, illallinen ja yöpyminen.

Päivä 15 | Poás Volcano kansallispuisto ennen kotiinpaluuta

Aamiainen hotellissa ja aikainen uloskirjautuminen hotellista. Vielä ehditään linturetkeilemään Poa´s Volcanon kansallispuistoon. Syödään lounas matkalla. Kuljetus lentokentälle illan lentoa varten. Kentällä oltava 3h ennen koneen lähtöä.

Päivä 16 | Saapuminen Helsinkiin

Koneen vaihto Pariisissa, Helsinkiin saavutaan illalla.

Passi, viisumi, maastapoistumismaksu

Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Costa Ricaan, kun matka kestää alle 90 päivää. Costa Rican maastapoistumismaksu on 29$/hlö, joka täytyy suorittaa lentokentällä lähtöpäivänä.

 

Kuvia

Costa Rican lintumatka kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna