Kulttuuri­matkat

Charmikas Praha

Charmikas Praha

Prahan charmia on vaikea vastustaa. Aikoinaan Goethe kutsui kaupunkia ”maailman kruununjalokivistä kauneimmaksi”. Toisaalta juuri Praha sai Kafkan kirjoittamaan täällä synkät tarinansa. Prahassa kuljeskellessa voi kuitenkin iloisena todeta, että Goethen sanat pitävät yhä paikkaansa. Kaunis keskiaikainen arkkitehtuuri, kaupungin ylle kohoava valtava linna ja Vanhankaupungin iloiset katukahvilat tekevät Prahasta yhden Euroopan suosituimmista kaupunkikohteista.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan.

Tšekin pääkaupunki Praha sijaitsee Vltavajoen rannalla. Joen yli rakennetuista silloista on yksi ylitse muiden – Kaarlen silta patsaineen ja katutaiteilijoineen. Barokki, jugend ja vanhat keskiajan tyylit tekevät arkkitehtuurista mielenkiintoisen. Vanhakaupunki onkin Unescon maailmanperintökohde.

Nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan ja Prahassa onkin mukava vain kuljeskella katuja ristiin rastiin ja aistia kaupungin tunnelmaa. Parhaiten kaupunkiin kuitenkin tutustuu opastetulla kaupunkikierroksella. Prahan charmia on vaikea vastustaa.

Tsekkiläinen ruoka, kuten naapurimaiden, on tuhtia ja kaloririkasta. Peruna, sianliha ja kana ovat yleisiä raaka-aineita. Maukkaita perunapannukakkuja kutsutaan nimellä Bramborak. Muita tsekkiherkkuja ovat mm. gulassi, joka tarjotaan perunaviipaleiden ja maukkaan kastikkeen kera, Veprova s knedlikem a se zelim, sianlihaa perunan ja hapankaalin kera sekä Svickova-ateria, naudanlihaa kermaisessa kastikkeessa, päälle karpalohilloa ja lisää kermaa.

Prahasta voi myös tehdä mielenkiintoisia päiväretkiä. Vain 50 km päässä sijaitsevat Terezi ja Litomerici. Terezistä tuli surullisen kuuluisa toisen maailmansodan jälkeen. Kaupunki toimi mallivankilana ja sen kautta kulki 140 000 vankia Auschwitsiin ja muille keskitysleireille. Litomerici puolestaan on tyypillinen tsekkiläinen pikkukaupunki. Muita lähiseudun retkikohteita ovat mm. Plzen panimokaupunki ja Kutna Horan luukirkko.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun