Kulttuuri­matkat

Budapest, Eger ja Tonava kaunoinen

Kesto
5 päivää
Kohde
Budapest, Eger ja Tonava kaunoinen
Pyydä tarjous

Budapest, Eger ja Tonava kaunoinen

Unkarin pääkaupungilla Budapestilla on paljon annettavaa. Tonavan ylittävät sillat yhdistävät kaksi aikanaan itsenäistä kaupunkia. Kaupunki on täynnä tunnelmaa, kulttuuria ja entisaikojen loistoa sekä edullisia ostosmahdollisuuksia. Yleisnäkymää hallitsevat Kuninkaanlinna, Matiaskirkko, Pyhän Tapanin patsas sekä monet museot ja galleriat, jotka kertovat kauniita tarinoita kaupungin historiasta. Vanhan kaupungin puodit tarjoavat idylliset puitteet ostosten tekoon ja Gellért-kukkulalta näkee kaupungin koko komeudessaan.

Matkan aikana Budapestin lisäksi tutuksi tulee myös kaunis Egerin kaupunki, jonka viiniviljelyalueilla käymme tutustumassa perinteiseen viininviljelyyn. Pääsemme lisäksi ihastelemaan unkarilaisillekin rakkaan keisarinna Sissin linnaa ja museota.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1 | Saapuminen Budapestiin ja kaupunkierros

Suora Finnairin aamulento Helsingistä Budapestiin. Budapestin lentoasemalla on vastassa suomenkielinen opas. Kuljetus keskustaan, yhteinen lounas ja kaupunkikierros.

Kierros kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, sisältäen pysähdyk-sen kuuluisalla Sankarten Aukiolla, josta jatketaan upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittä-vien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan. Kierros jatkuu Budan puolelle, jonne ajetaan Tonavan yli, kaupungin vanhimmalle alueelle: kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa on lisämaksua vastaan mahdollisuus vierailla Kalastajalinnakkeella ja Matias-kirkossa. Täälta kierros jatkuu Gellért-vuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin, ja jossa on myös pikainen pysähdys ja mahdollisuus ottaa valokuvia. Majoittuminen.

Päivä 2 | Kauppahalli ja Gödöllö


Aamiaisen jälkeen kävelemme oppaan kanssa Budapestin suureen ja historialliseen Vanhaan kauppahalliin, jonka kymmenet pienet ruoka-, mauste- ja vihannesmyymälät houkuttelevat ostoksille. Jatkamme matkaa Gödöllöön, keisarinna Sissin kartanoon. Kuninkaallinen kartano Gödöllőssä on suurin barokkipalatsi Unkarissa ja toiseksi suurin koko maailmassa Versailles:n jälkeen. Kartano tuli kuuluisaksi ainutlaatuisella menneisyydellään ja arkitehtuurillaan. Sen rakennuttaja, kreivi Antal Grassalkovich, oli arvovaltaisin aatelismies Unkarissa 1700-luvulla. Kartano on rakennettu Gödöllőn keskustaan ja esittää kautensa aatteellista elämäntyyliä.
Myöhemmin rakennus oli keisari Frans Josefin ja keisarinna Elisabethin mieluisa oleskelupaikka. Kunnnostuksen jälkeen kartano avattiin yleisölle uudelleen vuonna 1996. Vierailun jälkeen lounas paikallisessa ravintolassa ja kuljetus takaisin Budapestiin.

Päivä 3 |  Budapestin keskusta ja Tonavan illallisristeily

Aamiainen omaan tahtiin hotellilla. Lähdemme aamupäivällä oppaamme kanssa Budapestin ydin-keskustaan ja kävelemme Vaci utcan kävelykadulla, Tonavan rannan kävelyväylällä ja vierailem-me Tapanin kirkossa.
Iltapäivällä vapaata aikaa. Illalla lähdemme tunnelmalliselle Tonavan risteilylle ja nautimme samalla illallisen.

Illalla, valojen sytyttyä astuu esiin aivan uusi kaupunki. Risteilyn aikana vierailla on mahdollisuus nauttia upeasti valaistusta Budapestista ja sen monista kiehtovista historiallisista rakennuksista. Risteilyn aika 2,5 tuntia

Päivä 4 | Hollókő ja Eger

Hollókő on elävä museokylä, kauniissa luonnonmaisemassa Pohjois-Unkarissa. Kylässä on säilynyt lämmin, perinteinen vanhanaikainen elämäntapa, ja vuodesta 1987 kuuluu UNESCOn kultuuri- ja luonnonperintöihin. Kansanperinteet, vanha arkkitehtuuri ja käsityöt ovat säilyneet täällä ainutlaatuisen luonnon ympäröimänä.

Vieraat otetaan vastaan paikallisen viinan ja leivonnaisen kera, jonka jälkeen tutustuminen kylään, perinteisiin käsityötuotteisiin, kansanpukuihin ja -tapoihin, arkkitehtuuriin sekä luonnon aarteisiin. Lounasta nautimme pienissä ryhmissä perheiden luona, jossa emännät itse valmistavat perinteisen aterian. Jatkamme viineistään tunnettuun Egerin historialliseen kaupunkiin, johon tutustumme op-paamme johdolla. Jatkamme viinialueelle ”Kauniin rouvan laaksoon”, jossa sijaitsee paikallistuottajien viinikellarit. Tutustumme alueen viinikellareihin, joissa voimme makumme mukaan maistella viinintuottajien viinejä. Nautimme illallisen paikallisessa ravintolassa talon viinin kera. Palaamme myöhään illalla Budapestiin.

Päivä 5 | Szentendre

Aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen hotellista ja lähtö retkelle Szentendreen. Tunnelmallinen ja pittoreski pikkukaupunki sijaitsee noin 20 km päässä Budapestista. Tässä välimerellistä tunnelmaa henkivässä taiteilijakaupungissa on helppo irrottautua suurkaupungin hälinästä. Mahdollisuus vierailla kuuluisassa Margit Kovácin keramiikkamuseossa sekä Marsipaani-museossa, jonka jälkeen on vielä aikaa tehdä pieni kävely tai poiketa johonkin Szentendren monista pienistä taidegallerioista tai kahviloista. Lounas paikallisessa ravintolassa. Päätteeksi kuljetus lentokentälle, josta suora lento Helsinkiin.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna