Kulttuuri­matkat

Antiikin Ateena

Kohde
Ateena, Kreikka
Pyydä tarjous

Antiikin Ateena

Antiikin Ateena on monelle tuttu jo koulun historian kirjoista. Akropolis-kukkula on yksi Euroopan vierailluimmista nähtävyyksistä. Vaikka Ateenaan liitetäänkin vahvasti historian siipien havina, on kaupunki myös vilkas ja nykyaikainen.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Antiikin Ateena on Kreikan pääkaupunki ja samalla talouden, politiikan ja kulttuurin keskus. Ensituntumalta jopa sekavalta ja ruuhkaiselta vaikuttava kaupunki avautuu vierailijalle pikkuhiljaa. Hyvin suunniteltu matkaohjelma auttaa kaupungin hahmottamisessa.
Ateenan nimi perustuu kreikkalaisen jumaltaruston Pallas Athene -nimiseen viisauden jumalattareen, joka antoi kaupungille lahjaksi oliivipuun. Kaupungin historia ulottuu neoliittiselle ajalle mutta varsinaisena kaupunkina sitä voi pitää 1500-luvulta ennen ajanlaskumme alkua. Klassisen antiikin aikana Ateena eli kukoistustaan ja oli kreikkalaisista kaupungeista merkittävin. Ateenassa on syntynyt sekä länsimainen demokratia että filosofia.
Antiikin aikana kaupunki lepäsi Ateenan linnavuoren Akropoliksen alapuolella. Tunnetuimmat Akropoliksen temppeleistä ovat mahtava Parthenon, kauniita naishahmoja esittävistä pylväistään karyatideistä tunnettu Erektheion ja voiton jumalattarelle Nikelle pystytetty pieni temppeli.

Modernimpaan Ateenaan tutustuu keskusaukio Syntagman ympärillä. Täällä sijaitsee entinen kuninkaanlinna eli nykyinen Parlamenttitalo ja aukion takana on Ateenan Kansallispuisto. Suosituin keskustan alueista on Plaka, joka on kuin pieni viehättävä kylä keskellä suurkaupunkia sokkeloisine kujineen ja tavernoineen. Plakan vieressä sijaitseva Monastiraki on kirpputorien ja pikkuputiikkien aluetta. Entinen teollisuusalue Psiri on muuttunut muodikkaaksi kaupunginosaksi, täältä löytyvät huippu trendikkäät kahvilat, ravintolat ja baarit. Psiri on myös paikallisten suosima illanviettopaikka. Kolonakin kaupunginosa, Likavittos-kukkulan vieressä, on Ateenan arvostetuimpia asuinalueita. Täältä löytyy kalliita kahviloita, luksusliikkeitä, gallerioita ja museoita. Kolonakissa voit törmätä paikallisiin kuuluisuuksiin. Piraeuksen sataman vieressä on huvivenesatama Mikrolimano, jossa on toinen toistaan parempia kalaravintoloita. Illan hämärtyessä ja valojen syttyessä tunnelma on parhaimmillaan.

Kuvia

Antiikin Ateena kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun