Kulttuuri­matkat

Albania, Makedonia ja Kosovo

Kesto
8 päivää
Kohde
Albania, Makedonia ja Kosovo
Pyydä tarjous

Albania, Makedonia ja Kosovo

Balkanin kiertomatkalla koet varmasti uutta. Albania on Välimeren rannalla sijaitseva maa, joka on matkakohteena vielä varsin tuntematon. Tunnelma maassa on aito ja välitön, hintataso edullinen ja paikalliset ystävällisiä ja avuliaita. Matkan aikana näemme Albanian vaihtelevia, kauniita maisemia ja tutustumme pitkään salattuna olleeseen kiinnostavaan historiaan. Tiranassa vierailemme paikallisessa koulussa. Matkan aikana tulee tutuksi myös Makedonian ja Kosovon mielenkiintoisimmat nähtävyydet.

Pyydä tarjous

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 220 €
  • muut palvelut

Matkaohjelma

Päivä 1 | Saapuminen Tiranaan

Lento Helsinki-Istanbul-Tirana (Turkish Airlines). Istanbulin kentällä tapaamme paikallisoppaamme, joka opastaa ryhmämme jatkolennolle Tiranaan. Illalla saapuminen Tiranan lentokentälle, kuljetus hotelliin ja majoittuminen, kevyt illallinen hotellissa.

 Päivä 2 | Tirana – Kruja

Tutustumme Albanian pääkaupunki Tiranaan, joka on maan tärkein poliittinen ja taloudellinen keskus. Nykypäivänä Tirana on täysin muuttunut harmaasta kommunisti-kaupungista moderniksi, värikkääksi ja eurooppalaiseksi pääkaupungiksi. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme Tiranan päänähtävyyksiin, kävelykierroksen kesto noin 1 tunti. Sen jälkeen vierailu paikallisessa koulussa. Vierailun jälkeen lähdemme kohti Krujaa, joka on Albanian merkittävimmän kansansankarin Skanderbegin kotikaupunki. Tutustumme linnoitukseen, jossa toimii Skanderbegin museo, vierailemme turkkilaisessa talossa ja käymme Krujan värikkäässä itämaistyylisessä basaarissa. Lounas paikallisessa ravintolassa. Illaksi paluu Tiranaan. Huom, linnoitus ja basaari sijaitsevat vuoren rinteessä, jonne pääsee vain kävellen.

Päivä 3 | Tirana-Berat-Ohrid

Aamiaisen jälkeen ajamme Beratiin, maan keskiosassa sijaitsevaan kaupunkiin. Se on elävä todistus erillaisten uskonnollisten ja kulttuuriyhteisöjen rinnakkaiselosta vuosisatojen ajan. Beratissa sijaitsee linnoitus, lukuisia Byzantinaikaisia kirkkoja ja moskeijoita Ottomaanien ajoilta.

Lounas paikallisessa ravintolassa, kävely linnassa ja vierailu Onufri ikonimuseossa. Matkamme jatkuu kohti Ohridia, jonne majoitumme. Päivän ajomatka 290 km, johon sisältyy rajanylitys.

Huom! Beratin linna sijaitsee huipulla, jonne ei pääse bussilla, kävely n. 15 min ylämäkeä.

Päivä 4 | Ohrid

Teemme kaupunkikierroksen Ohridissa, joka on yksi vanhimpia kaupunkeja Makedoniassa, Ohrid järven rannalla. Järvi on Unescon suojelun alla oleva nähtävyys. Ohrid oli tärkeä slaavilaisten kirjoituksen ja kulttuurin keskus. Kävelykierroksen aikana näemme monia nähtävyyksiä, kuten St. Sofian ja St Clementin kirkot, Samoilin linnoituksen. Lounas paikallisessa ravintolassa ja veneretki järvellä. Ilta vapaata aikaa. Ohridin vanha keskusta sijaitsee kukkulan rinteessä.

Päivä 5 | Ohrid – Tetovo – Skopje

Aamupäivä on vapaa aikaa Ohridissa, mahdollisuus ostoksiin, lounas omatoimisesti. Iltapäivällä kuljetus kohti Skopjea. Matkalla pysähdys Tetovossa, jossa vierailu Maalatussa moskeijassa: Moskeija on arkkitehtuurineen, seinäkorsteineen- ja maalauksineen ainutlaatuinen luokassaan. Upeiden raikkaanväristen maalauksien valmistamiseen käytettiin aikoinaan 30 tuhatta munaa ja luonnosta hankimia luonnollisia värejä. Iltapäivällä saapuminen Skopjeen, majoittuminen ja illallinen hotellin ravintolassa. Päivän ajomatka noin 200 km.

Päivä 6 | Skopje

Kaupunkikierros Makedonian pääkaupungissa, jonka aikana tutustumme vanhan ja uuden kaupungin nähtävyyksiin ja vierailemme Äiti Teresan talossa. Kivisilta Vardar joen yli yhdistää vanhan turkkilaisen kaupunginosan „Stara Charshijan” kaupungin uuteen osaan.  Stara Charshijassa kapeat kadut, pienet puodit ja moskeijat henkivät ottomaaniaikaista historiaa. Joen toisella puolella keskipisteessä on Makedonia aukio, jossa kohoaa valtava kultainen Aleksanteri Suuren patsas. Lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivä vapaata aikaa.

Päivä 7 | Skopje-Gracanica-Pristina-Skopje

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan Kosovon pääkaupunkiin Pristinaan. Matkalla pysähdymme Gracanica luostarissa, joka kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Matkamme jatkuu Pristinaan, joka on maailman nuorin pääkaupunki, yllättävän kosmopoliitti. Kaupunkikuvassa näkyy edellisen poliittisen järjestelmän rakennuksia, uuden ajan modernia arkkitehtuuria sekä ottomaanienaikaista eleganttia perintöä. Kävely keskustan kävelykadulla ja lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä paluu Skopjeen, ilta vapaata aikaa. Päivän ajomatka noin 200 km.

 Päivä 8 | Paluumatka Suomeen

Aikainen aamiainen hotellissa tai takeaway aamiainen ja kuljetus lentokentälle. Paluulento Istanbulin kautta Helsinkiin.

Kuvia

Albania, Makedonia ja Kosovo kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna