Kulttuuri­matkat

Aito Kuuba

Aito Kuuba

Sana cuba on intiaanikieltä ja tarkoittaa hedelmällistä ja yltäkylläistä maata. Nimi ei voisi osua enemmän oikeaan. Kuubassa kaikki on värikästä, politiikasta luontoon ja musiikkiin. Cha-cha, bolero, mambo ja rumba kuvaavat polttavalla tavalla ihmisten elämää ja tunteita. Rytmi tuntuu olevan kaikilla veressä.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Karibialla sijaitseva Kuuba on Karibian suurin saari ja koostuu pääsaaren ja Isla de la Juventudin lisäksi useista pienemmistä saarista. Kristoffer Kolumbus purjehti ensimmäisenä eurooppalaisena Kuubaan vuonna 1492. Parikymmentä vuotta hänen jälkeensä espanjalaiset alkoivat asettua saarelle. Kuuba itsenäistyi lähes 400-vuoden espanjalais- ja amerikkalaisvallan jälkeen vuonna 1902. Vuonna 1959 Fidel Castron sissiliike kaappasi vallan ja Castro pysyi vallassa vuoteen 2008, jolloin valta siirtyi hänen veljelleen Raúlille. Poliittiset erimielisyydet pohjoisen naapurimaan Yhdysvaltojen kanssa ovat kärjistäneet oloja vuosikymmenten kuluessa. Vuonna 1962 Yhdysvallat julisti Kuuban kauppasaartoon, joka jatkuu edelleen. Kuuban suurin kaupunki ja samalla pääkaupunki on Havanna.

Trooppista ilmastoa viilentävät saaren yli puhaltavat pasaatituulet. Luonto on säilynyt Kuubassa paremmin kuin Karibian saarilla yleensä. Sokeriruokopellot ja metsänhakkuu vaikuttavat täälläkin, mutta yhä löytyy sademetsiä, kosteikkoja ja koralliriuttoja. Kuubassa elää muuten maailman pienin lintu – kimalaiskolibri. Maan kansallislintu on puolestaan kuubantrogoni.

Pääkaupunki Havanna on kuin muisto menneisyydestä. 50-luvun autot ja siirtomaa-ajan loisto on rapistunut, mutta selkeästi aistittavissa. Yöelämän iki-ikoni Tropicana jatkaa edelleen.
Varadero tarjoaa 20 kilometriä pehmeätä ja valkoista hiekkarantaa, mutta myös yökerhoja ja ravintoloita. Jos vilkas rantaelämä ei houkuta on Kuubassa lukuisia vaihtoehtoja viettää lomaa rauhallisemmissa merkeissä.

Kuubalaisen musiikin juuret ovat Espanjassa ja Länsi-Afrikassa. Son, bolero, cha-cha, rumba, mambo, conga ja timba ovat paikallisia tyylilajeja. Buena Vista Social Club -yhtye on tehnyt kuubalaista musiikkia tunnetuksi myös Suomessa.

Kuvia

Aito Kuuba kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun