Kulttuuri­matkat

Adventtimatka Budapestiin

Adventtimatka Budapestiin

Tämä matka vie teidät tunnelmalliseen Budapestiin adventin aikaan.  Joulun alla Budapest on tunnelmaa täynnä. Toreilla ja kaduilla maistellaan jouluherkkuja ja hankitaan persoonallisia joululahjoja. Adventtikonsertti kruunaa joulutunnelman.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Tonavan molemmin puolin levittäytyvä kahden miljoonan asukkaan Budapest jakautuu länsi-puolen rauhalliseen Budaan ja itäpuolen eloisaan Pestiin. Kulttuurin ystäville kaupunki on oikea aarreaitta, tapahtumia riittää ympäri vuoden. Historiansa aikana Budapest on nähnyt enemmän kurjuuden ja loiston päiviä kuin moni muu Euroopan pääkaupunki.

Matkaohjelmaehdoitus:

Päivä 1.

Lento Budapestiin. Lentokentällä meitä on vastassa suomalainen paikallisopas. Kuljetus kaupunkiin ja opastettu kiertoajelu, joka kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, sisältäen pysähdyksen kuuluisalla Sankarten Aukiolla, josta ajetaan upeaa Andrássyn Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan. Kierros jatkuu Budan puolelle Gellért-vuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin, ja jossa on myös pikainen pysähdys ja mahdollisuus ottaa valokuvia. Täältä kierros jatkuu kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa sijaitsee myös kuuluisa Kalastajalinnake ja Matias-kirkko. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa.

Lounaan jälkeen menemme Vörösmarty-torille, Joulumarkkinoille ja kävelykaduille, jossa on mahdollisuus tehdä jouluostoksia tai nauttia joulutunnelmasta ja maistella paikallisia jouluherkkuja. Majoittuminen hotelliin, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Illalla nautimme Adventtikonsertista joko Pyhän Tapanin Basilikassa tai Pyhän Mikaelin kirkossa (vahvistetaan myöhemmin).

Päivä 2.

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vapaa-aikaa tutustua keskustaan omatoimisesti. Iltapäivällä lähdemme oppaan kanssa retkelle Budan kukkuloiden taakse Etyekiin, jossa on valmistettu maukkaita viinejä satojen vuosien ajan. Maistelemme viittä erilaista viiniä ja nautimme maukkaan illallisen Hernyakin viinitilalla. Illallisen jälkeen paluukuljetus takaisin hotelliin.

Päivä 3.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Szentendreä. Tämä pikkukaupunki sijaitsee Tonavan rannalla noin 25 km Budapestista pohjoiseen. Seitsemän kirkon kaupunki pienine putiikkeineen, kahviloineen ja gallerioineen on avoinna myös juhlapyhinä. Szentendreen tutustumme kävelykierroksella ja vierailemme myös marsipaanimuseossa. Vapaa aikaa jää ostoksiin tai vaikkapa omakustanteisen lounaan nauttimiseen. Iltapäivällä palaamme hotelliin. Ilta vapaa-aikaa.

Päivä 4.

Aamiainen hotellissa, huoneiden luovutus ja kuljetus lentoasemalle. Paluulento Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna