Minna Larkovirta

Olen Ranskan valtion virallinen opas Nanterren yliopistosta. Kulttuuriministeriön myöntämällä opaskortilla voin opastaa kaikissa museoissa ympäri Ranskaa. Olen asunut Versaillesissa viimeiset 20 vuotta, mutta liikun usein ryhmien kanssa muualla. Jokaisella Ranskan alueella on oma historiansa ja kulttuurinsa. Ne ovat kaikki yhtä viehättäviä, oli sitten kyseessä Normandia, Samppanjan alue, Lyon ja Rhônen Laakso, Alsace tai Provence, Côte d’Azur tai baskimaa….

Opaskoulutuksen lisäksi olen saanut hyvän pohjan taidehistoriaan Louvren taidekoulusta Pariisista.

Olen myös fil.kand. kielenkääntäjä Moskovan lingvistisestä yliopistosta, joten tulkkaukset onnistuvat ranska-englanti-venäjä-suomi-linjalla. Osallistun välillä suuriin kansainvälisiin eri yritysten tapaamisiin. Suomalaisten ryhmien vastapainoksi opastan myös englanniksi ja venäjäksi.

Pohjakoulutukseltani olen lastentarhanopettaja, ja siitä on ollut oppaan ammatissa hurjasti hyötyä! Pidän erilaisista ihmisistä ja olen saanut paljon uusia ystäviä matkoilta.

Ihmisiä kiinnostaa kovasti myös Ranskan sosiaalipolitiikka, taloudellinen tilanne, koulutus, ym. ajankohtaiset asiat. Kerron näistä aina mielelläni.  Oppaan työ on elämäntapa: jatkuvaa uuden opiskelua ja paikkoihin tutustumista, erilaisia työtehtäviä ja ihmisiä.

 

 

Minna Larkovirta
Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun